XS
SM
MD
LG

Dupli program na "krovu" i Starom sajmištu, dolazi vodeći Partizan, crveno-beli pored Save, "lale" se naoštrije za Nišlije

Kadeti su bili izuzetno raspoloženi u proteklom 15. kolu, postignut je 31 gol (3,88 po meču). Podjednako su bili uspešni domaćini i gosti (po tri pobede), bez golova je bilo na Starom sajmištu i dodajemo buran remi na Čairu. Najubedljiviji su bili Novosađani i OLE ispratili sa sedam golova, jedan više postignut je u Subotici i crveno-beli su domaćina “časttili” sa pola tuceta golova. "Brđani" su prema očekivanju slavili u Kraljevu, Jagodinci su doživeli novi neuspeh u Lučanima, Voždovac je na krovu isprašio Kragujevčane. 16. kolo, prvo nastavka prvenstva igra se u sredu.

RFK Grafičar je domaćin OFK Vršcu i očekuju da potvrde pobedu iz prvog kola (5:4). Rivali se nalaze na sedmom i osmom mestu (domaćin bod više) i gledajući statistiku ljubičasti su bliži pobedi. Nakon pobede u sudaru sa “optičarima”, uzeli su bod na Čairu i žale za sva tri. Imali su prednost od dva gola do 61. minuta, držali utakmicu pod kontrolom i samostalnim greškama ostali bez celog plena. Vrščani su nadoknadili poraz kod kuće od Mladosti pobedom u Zemunelu i dolaze rasterećeni da se nadigravaju i probaju da se revanširaju za poraz na startu.

Teleoptik i Jagodina pružaju slabe igre u poslednje vreme. Domaćin je vezao dva poraza i poslednja je prilika da pobedom spasu polusezonu. Ako se znalo da Jagodinci nemaju šta da traže u Lučanima neshvatljivo je da su kod kuće prepustili bodove poslednjem Kikeru (prva pobeda). Sedam kola su bez pobede i gol postižu u proseku na svakoj trećoj utakmici.

Jedan od nekoliko derbija odigraće se u Lučanima. Biće to prilika da se Mladost revanšira Čukaričkom za poraz na startu prvenstva. Domaćin je promenio kompletan tim i trebalo je malo vremena da se ekipa konsoliduje i zaigra po modelu trenera Ivana Draškića. Kako je prvenstvo odmicalo igrali su sve bolje tako da su na poslednjih osam utakmica uknjižili sedam pobeda. “Brđani” su neprijatno iznenadili “zmajevi”, ali su izgubljene bodove nadoknadili u Kraljevu protiv poslednjeg Kikera.

Komšijski derbi začelja igra se između Kikera i Radničkog 1923. Jedine bodove koje su Kraljevčani osvojili (četiri) bili su na gostovanjima, od toga treba izdvojiti pobedu u Jagodini. Najmanje datih (sedam golova), najviše poraza i primljenih golova (47) bilans su koji ne daje nadu da mogu da se spasu najgoreg scenarija. Kragujevčani su zablistali u duelu sa Brodarcem, ali protiv “zmajeva” nisu mogli više od ubedljivog poraza i gaje, kakvu-takvu, nadu da mogu doći do opstanka.

Jedan od dva beogradska okršaja odigraće se na krovu, između Voždovca i vodećeg Partizana. Domaćin je iznenadio belo-crne na “brdu” i očekivanim trijumfom nad Kragujevčanima učvrstili se na sedmom mestu. Crno-beli u meč ulaze opterećeni ulogom favorita, mada mogu ostati bez tri boda ukoliko ponove izdanje sa Starog sajmišta. Upisali su 13 pobeda i jedini su neporaženi, pobedom će zadržati prvog pratioca iz Ljutice Bogdana na odstojanju od pet bodova.

Na Staro sajmište dolazi još jedan tim iz vrha, Crvena zvezda, opterećena ulogom favorita. Brodari su neprijatno iznenadili u Kragujevcu i bod sa liderom ravan je pobedi. Na svom veštaku imaju polovičan učinak (po tri pobede i poraza) i osvojili su manje bodova nego na strani. Silni crveno-beli su na dva prethodna duela isprašili Vojvodinu i Spartak sa 13 golova u mreži. Od najefikasnijeg navalnog reda se očekuje se da postiže rezultate u skladu sa svojim renomeom.

Spartak ŽK i OLE na tabeli razdvaja bod u korist Beograđana i sutršnji meč u Gradskom vrtu može dovesti do promene mesta na tabeli. Subotičani su u odmeravanju snaga sa večitim rivalima primili devet golova i za kraj imaće rivala po meri i ukoliko slave udaljiće se od opasne zone. Beograđani posustaju kako se prvenstvo bliži pauzi, remi sa Nišlijama dodali su debakl u Novom Sadu.

Vojvodina sa promenljivim Nišlijama ulazi kao favorit i ukoliko slave učvrstiće se na trećem mestu, iza večitih. Mrežu OLE-a su napunili do vrha i potvrdili se kao jedan od najefikasnijih napada lige. Nišlije su sat vremena bile u minusu od dva gola sa “ljubičastima” i uspeli upornošću i evro golom iz slobodnjaka dođu do boda.


RFK Grafičar : Partizan
Radnički 1923 : Crvena zvezda
Čukarički : Jedinstvo (Ub)
IMT : Radnički (N)
Radnički (NB) : Vojvodina
Zemun : Spartak ŽK
Mladost (L) : Brodarac
Novi Pazar : Voždovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 23 16 4 3 52
2 IMT 23 15 6 2 51
3 Partizan 23 14 6 3 48
4 Čukarički 23 15 2 6 47
5 Spartak ŽK 23 11 5 7 38
6 Vojvodina 23 11 3 9 36
7 Brodarac 23 11 3 9 36
8 Voždovac 23 11 2 10 35
9 RFK Grafičar 23 9 4 10 31
10 Mladost (L) 23 9 4 10 31
11 Novi Pazar 23 8 4 11 28
12 Radnički (N) 23 7 3 13 24
13 Radnički 1923 23 6 4 13 22
14 Jedinstvo (Ub) 23 5 4 14 19
15 Zemun 23 4 4 15 16
16 Radnički (NB) 23 2 2 19 8