XS
SM
MD
LG
10.12.2023 Svetozar Čiča

Fudbalski Car Dušan, od oca Petra i majke Marije

Dušan Tadić - foto: facebook.com/Fenerbahce

U subotu je odigran jedan od najvećih derbija Turske, Bešiktaš - Fenerbahče 1:3, po taktu Dušana Tadića, o kome se priča po celom Bosforu i Evropi. Bio je asistent i strelac jednog gola iz penala, o drugom nerealizovanom penalu, malo ko i priča.

Ono što daje dodatnu draž i važnost ove pobede Fenerbahčea je činjenica da je to bila njegova prva pobeda u poslednjih deset godina, na terenu, jednog od svojih najvećih rivala, pored Galatasaraja sa kojim se bori za titulu.

Svim dobro upućenim je poznato da je Dušan Tadić odavno probio mnoga dostignuća i cifre, koje inspirišu mlade da pođu njegovim stopama. O impozantnim brojevima njegovih asistencija i golova se sve zna, a po ukupnom zbiru i učinku je najdominantniji igrač u 21. veku, Ajaksa i Fudbalske reprezentacije Srbije, što mu u svojim izjavama priznaje i Aleksandar Mitrović, čije su brojke takođe veličanstvene, a neke i veće.

Malo ko je, kao Dušan Tadić, otporan na udarce i nasrtaje protivničkih bekova, kao da je od kamena sazdan. On Fenerbahče nosi na svojim leđima i iz kola u kolo potvrđuje, da je novi fudbalski Car Istanbula, zahvaljući pre svega i svih, svom ocu Petru i majci Mariji. Fudbaleri poput Dušana Tadića, uz dužno poštovanje svih njegovih trenera, se rađaju, pa tek onda stvaraju.

Autor: Svetozar Čiča


Igrač
Napad
Broj godina: 35

Ludogorets 1 : 0 Nordsjælland
Fenerbahce 4 : 0 Spartak Trnava
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Fenerbahce 6 4 0 2 12
2 Ludogorets 6 4 0 2 12
3 Nordsjælland 6 3 1 2 10
4 Spartak Trnava 6 0 1 5 1