XS
SM
MD
LG

"Crveni" protiv uzdrmanih Subotičana vidaju rane iz Lučana

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće u nedelju od 14.30 časova na stadionu "Čika Dača" ekipu Spartaka iz Subotice u utakmici pretposlednjeg 29. kola osnovnog dela takmičenja u Mozzart Bet Superligi. Kragujevčani su u prošlom kolu pretrpeli poraz u Lučanima, pa im je duel sa subotičkim “golubovima” prilika da se pred svojim navijačima iskupe za ovaj neuspeh i da osvajanjem nova tri boda naprave odgovarajuću uvertiru za utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije sa Novim Pazarom sredinom naredne sedmice.

Svakoj ekipi desi se loš dan, pa tako i fudbalerima Radničkog 1923, koji su na minulom gostovanju u Lučanima bili primorani na kapitulaciju. Mada ovaj poraz nije značajnije poremetio takmičarske planove Kragujevčana, koji su još ranije osigurali učešće u plej-ofu, svakako da nije lako pao ni igračima, ni treneru Feđi Dudiću, koga je posebno zabolelo to što je protivnička ekipa imala izraženiji voljni momenat od njegove, što nije bio tako čest slučaj na prethodnim utakmicama.

- Sigurno da utakmica u Lučanima ne predstavlja neku našu pravu sliku, čime ne želim da umanjim apsolutno zaslužen trijumf ekipe Mladosti. Za mene je apsolutno nedopustivo da protivnička ekipa ima veću volju i želju za pobedom od nas. To je nešto na šta smo skrenuli pažnju igračima tokom zajedničkog razgovora u svlačionici, tako da već u narednoj utakmici očekujem pomak na tom planu, odnosno povratak na nivo iz prethodnih utakmica – dotakao se Dudić još jednom utakmice u Lučanima.

Sutrašnji okršaj sa ekipom Spartaka idealna je prilika za Dudićeve izabranike da poprave utisak i dopišu svoj sedmi uzastopni trijumf na domaćem terenu. Subotičani u prestonicu Šumadije dolaze uzdrmani serijom od tri uzastopna poraza, kojom su praktično sami sebe izbacili iz trke za plej-of, nakon rastanka sa šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem, koga je na klupi subotičkog tima nasledio dosadašnji sportski direktor Ljubiša Dunđerski.

- Nije nam prvi put ove sezone da igramo protiv ekipe koja je neposredno pred utakmicu sa nama promenila trenera. To može da bude, a i ne mora pozitivan šok za ekipu. Novi trener dobro poznaje ekipu, vodio ih je i ranije u nekoliko mandata i sigurno će pokušati da malo zategne redove. Analizirajući ekipu Spartaka primetio sam da je to jedna dobro popunjena ekipa na svim pozicijama. Istina je da nemaju u svojim redovima neke igrače koji prave razliku na terenu, ali su vrlo kompaktna ekipa sa širokim rosterom. Mislim da su sa ovakvim igračkim kadrom mogli i morali pokazati više. Znam da su najavljivali borbu za plej-of na polusezoni, ali im se to nije obistinilo. Rekao bih da je ova kriza u koju su upali pre svega rezultatske, a ne igračke prirode. Istina je i da na pojedinim utakmicama, kao na primer protiv Partizana i Čukaričkog, nisu imali ni dovoljno sportske sreće – istakao je Dudić prilikom analize sutrašnjeg rivala.

"Crveni" su plasmanom u plej-of ostvarili svoj glavni cilj u ovoj sezoni, ali to ne znači da su ostali bez takmičarskih ambicija u nastavku prvenstva. Naprotiv, Kragujevčani su još uvek u igri za jednu od dve preostale evro-vize, što je svakako dovoljan motiv za publiku da na sutrašnjoj utakmici u zavidnom broju ispuni tribine stadiona “Čika Dača”.

- Nesporno je da smo napravili velike stvari do sada, ali mi se time ne zadovoljavamo. I dalje smo u igri za Evropu i pokušaćemo da se u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima borimo za što je moguće viši plasman na tabeli. Pozivam navijače da nam u tome pomognu i da sutra budu uz nas u što većem broju. Nedelja je, neradan je dan, lepo vreme, tako da nema izgovora da tribine sutra ne budu ispunjene u zavidnom broju – poručio je Dudić, koji je na samom kraju redovne konferencije za medije iskoristio priliku da se još jednom zahvali navijačima za bezrezervnu podršku koju pružaju njemu i njegovoj ekipi:

- Zahvalio bih se još jednom našim navijačima na podršci u Lučanima. Uprkos porazu nismo čuli niti jednu pogrdnu reč sa njihove strane. Čak naprotiv, samo su nam dali još veću podršku da istrajemo na našem zacrtanom putu. Ja lično, kao i moji igrači, to jako cenimo i poštujemo.

Kada je reč o igračkom kadru za sutrašnju utakmicu, van stroja su Vasilije Đurić, koji je na prethodnoj utakmici u Lučanima dobio jak udarac u stopalo, i mladi Nikola Bukumira koji ima problema sa kolenom. U tim se, pak, vraća Sali Vižđi, koji je zbog parnih kartona propustio utakmicu u Lučanima.

Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 300 dinara za istočnu i zapadnu tribinu mogu se kupiti na biletarnici iza južne tribine stadiona "Čika Dača" neposredno pred početak utakmice. Direktan prenos utakmice najavljen je na Arena Sport 2 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Vojvodina 3 : 2 TSC
Čukarički 3 : 2 Partizan
Novi Pazar 2 : 2 Radnički (N)
Voždovac 1 : 2 Radnički 1923
Spartak ŽK 1 : 0 Javor Matis
Mladost (L) 1 : 2 IMT
Napredak 0 : 2 Radnik
Crvena zvezda 3 : 0 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 2 3 77
2 Partizan 30 22 4 4 70
3 TSC 30 17 9 4 60
4 Vojvodina 30 14 8 8 50
5 Radnički 1923 30 16 2 12 50
6 Čukarički 30 13 9 8 48
7 Mladost (L) 30 11 7 12 40
8 Napredak 30 11 6 13 39
9 Novi Pazar 30 10 6 14 36
10 Spartak ŽK 30 10 4 16 34
11 Radnički (N) 30 9 6 15 33
12 IMT 30 9 5 16 32
13 Javor Matis 30 9 4 17 31
14 Voždovac 30 7 9 14 30
15 Železničar 30 7 5 18 26
16 Radnik 30 3 8 19 17