XS
SM
MD
LG

Inđija Indians osvojili bronzu na "Adria Bowlu 2024" u Poreču

Detalj sa turnira u Poreču - foto: Inđija Indians

Proteklog vikenda, od 19. do 21. aprila 2024. godine, ekipa Inđija Indiansa postigla je značajan uspeh osvajanjem bronzane medalje na prestižnom međunarodnom turniru Adria Bowl 2024, koji se održao u Poreču, Hrvatska.

Ovaj događaj okupio je 24 ekipe iz različitih zemalja uključujući Nemačku, Holandiju, Austriju, SAD, Španiju, Sloveniju, Italiju, Hrvatsku i Makedoniju, dok su Indiansi bili jedini predstavnici iz Srbije.

U konkurenciji šest grupa, Indiansi su dominirali u Grupi E, zabeleživši tri pobede:

Inđija Indians 40 – 24 Kumanovo Skeletons (Severna Makedonija)
Inđija Indians 27 – 26 Arona 65ers (Italija)
Inđija Indians 47 – 18 Istropolis Invincibles (Slovačka)

U eliminacionoj fazi, Indiansi su nastavili sa sjajnim igrama, savladavši Air Assault (USA) u četvrtfinalu rezultatom 49-25. Iako su u polufinalu tesno izgubili od prošlogodišnjih šampiona Kranjskih Jazbeka (Slovenija) sa 27-24, uspeli su se oporaviti i osvojiti bronzanu medalju pobedom nad Roma Raidersima (Italija) rezultatom 33-14.

Ovo je prva medalja za Indianse a i bilo koju ekipu iz Srbije na međunarodnim fleg takmičenjima!

Trener i kapiten tima, Goran Zec, izrazio je zadovoljstvo postignućima ekipe: "Malo sportske sreće je falilo da prođemo u finale, ali zadovoljni smo našim učinkom. Sa šest utakmica, pet pobeda i jednim porazom u poslednjim sekundama meča, pokazali smo karakter i snagu."

Prvi tim se sada fokusira na nadolazeće izazove u Prvoj fleg fudbal ligi Srbije, sa ciljem da nastave sa uspešnim nastupima.