XS
SM
MD
LG

OFK Vrbas posle 17 godina postao srpskoligaš

OFK Vrbas - foto: Zoran Ninić

Igrači OFK Vrbasa ostvarili su istorijski uspeh i nakon 17 godina, preko baraža, plasirali se u Srpsku ligu, Vojvodina. Od osnivanja uglavnom su igrali u četvrtom i petom rangu i polako se vraćaju na nekadašnje pozicije bivšeg i slavnog FK Vrbasa.

U dvomeču sa Jedinstvom iz Rumenke, u revanšu, pred 2.000 svojih navijača slavili sa 2:0 (u prvom meču bilo je 1:1). Domaćin je odigrao izuzetno zrelo, prepustili su inicijativu gostima, koji su imali više prilika za gol i kako to obično biva za promašaje bili kažnjeni.

Neskriveno oduševljenje ovim uspehom dele igrači i uprava kluba. Smatraju da je to rezultat kontinuiranog rada, uspešnih ostvarenja na zelenom terenu, gde su od 30 utakmica slavili na 18, odigrali osam nerešeno i četiri susreta izgubili. Predsednik Zoran Ninić kaže da su zadnje 2-3 sezone uvek bili u vrhu, nisu hteli da licitiraju, usresredili su se na svoje igrače i podnevlje bogato talentima.

- Shvatili smo da ne možemo kao drugi, usresredili se na našu decu, tako da u ekipi imamo sedam kadeta (rođ.2006/07). Reč je o Đurkoviću, Tepavčeviću, Mićunoviću, Hrnjačkom, Paunoviću, Šoškiću, Drakuloviću i mladom golmanu Damnjanoviću. Pored iskusnog kapitena Živkucina, Maličkovića, Šćepanovića, Vujoševića, Bajića i Vasića, mlade snage su polako preuzimale ogovornost, sve više dobijali prostora da se nametnu. Treneri Dragan Tepavčević i Dušan Laković su zahtevali da lopta bude dole, uz maksimalno 2-3 dodira i naša fizička sprema je odnela prevagu - prenosi utiske iz prethodne uspešne sezone Ninić.

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi i Ministarstvu za sport i omladinu kompletno su sređeni objekti na Šlajzu i pored glavnog u opticaju su još dva pomoćna igrališta, velika tribina, plastične stolice, elektronski semafor i dr.. Mlađe selekcije koraste usluge terena u gradu pri Centru za fizičku kulturu. Iz škole fudbala Zorana Đurovića (CFK) popunjavaju mlađe selekcije.