XS
SM
MD
LG

Saša Stojadinović: Neiskustvo, manjak fizčke spreme i izostanak reakcije sa klupe uticali na rezultate

Saša Stojadinović - foto: lična arhiva

Hajduk iz Kule, nekadašnji superligaš, pao je na niske grane i od jeseni igraće u Vojovođanskoj ligi, grupa Sever. Mnogo toga se zaverilo protiv Kuljana, počev od problema sa igračkim kadrom, selektiranjem tima, finansijama... Najpozvaniji da objasni razloge neuspeha je dosadašnji trener Saša Stojadinović, koji je ekipu vodio u drugom delu sezone.

- Dosta se kasnilo u samom početku sa selektiranjem igrača, bilo je malo vremena, tako da je ekipa sklopljena desetak dana pre nastavka prvenstva. Imali smo jednu od najmlađih ekipa u ligi, sa prosekom od 20-21 godine. U proseku svaku utakmicu je započinjalo 4-5 bonusa, bilo ih je i na klupi, tako da se završavalo sa još većim brojem mladih igrača. Pritisak je bio velik i u nekim momemtima nismo uspeli da se nosimo. Na početku pružali smo dobre partije, vodili, ali je neiskustvo i manjak fizičke spreme uticao da ostanemo bez bodova. U drugom delu utakmice nije bilo potrebne reakcije sa klupe, tako da smo ostajali bez bitnih bodova - objašnjava Stojadinović, koji se našao između "čekića i nakovnja", odnosno bio je, silom prilika, spona između uprave i igrača.

Poznati stručnjak apostrofira kao prelomni meč u Bečeju.

- U Bečeju pružili smo solidnu partiju, više fudbalskih stvari je uticalo na konačan ishod. Izostala je podrška, i porazom su sve šanse za spas potonule. Teško je bilo nositi se sa tolikim pritiskom. Odavno Srpska liga nije razvojna, ako ispada toliki broj ekipa, i više je takmičarska. Veliki deo klubova se borio za opstanak, spašavali se u poslednji čas, nema tu puno stvari da se izvuče i moralo se rotirati - zaključuje poznati stručnjak, koji je ranije uspešno vodio IMT-e, Radnički (Obrenovac), Borac (Sakule), Radnički (Sombor), Tekstilac. Dugo je već u amaterskim rangu i nada se da može napraviti iskorak i dobiti priliku da se ogleda u radu sa nekim od profesionalnih klubova.


Trener
PRO nacionalna licenca
Broj godina: 45