XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Šampion napunio mrežu Valjevaca

U pretposlednjem kolu prvog dela prvenstva Prve lige Srbije, na oproštaju od svojih navijača, fudbaleri višestrukog šampiona drugi put u ovoj sezoni sa tucetom golova ispratili su goste. Posle pobede u susretu sa Kopernikusom iz Niša sa 12:0 na startu prvenstva, istim tezultatom poražena je i ekipa Fleš Bečeja iz Valjeva. Iako je nastupio bez prvotimaca Stojkovića, Matijevića i Stepića Ekonomac je prikazao brzu i efikasnu igru i nametnuo tempo, koji gosti sa „tankom klupom“ nisu mogli da isprate.

Pre početka susreta Ekonomac – Fleš Bečej, koji je pratio i Srđan Verbić, ministar prosvete u Vladi Srbije, priređena je mala svečanost. Predsednik Fudbalskog saveza grada Željko Todorović uručio je Ekonomcu plaketu ovog saveza, kao najuspešnijem klubu u Kragujevcu, povodom 15 godina rada i postojanja na fudbalskoj sceni Srbije. Plaketu je primio prof. dr Veroljub Dugalić, predsednik.


Ekonomac je višestruki šampion države i dvostruki osvajač Kupa Srbije, a učestvovao je i u Ligi šampiona Evrope u futsalu.

Od početka utakmice, kragujevački „studenti“ su se raspucali. Za devet minuta postigli šest pogodaka protiv nemoćnih Valjevaca i u nastavku bilo je samo pitanje sa koliko golova u svojoj mreži će gosti napustiti dvoranu „Jezero“.

Seriju pogodaka otvorio je Rnić u drugom, a Simić duplirao prednost u trećem minutu. Svoj prvi pogodak na utakmici postigao je mladi Aleksić u šestom, a drugim golom završio seriju Ekonomca od 12 pogodaka u 40. minutu.

Najzapaženiji igrač na utakmici, Radovanović, bio je efikasan i ostvario je het-trik. U osmom minutu savladao je golmana gostiju Tanaskovića, a samo minut kasnije njegov prezimenjak u dresu Ekonomca uvećao je prednost na 5:0. Neposredno pred odlazak na odmor Radovanović je postigao svoj drugi, a u 22. minutu i treći pogodak i povisio rezultat na 7:0.

Fudbaleri Ekonomca nisu smanjivali tempo igre ni u drugom poluvremenu i pored visokog vođstva. Pokazali su profesionalni odnos i nastavili da bombarduju gol Valjevaca. U 24. minutu Rakić je postigao osmi pogodak, a sa dva uzastopna gola u 27. i 34. minutu u listu strelaca se upisao i Predrag Jovanović.

Gosti nisu uspeli da postignu počasni pogodak, ali su u poslednjem minutu igre zatrsesli sopstvenu mrežu autogolom Pošarca.

U ostalim susretima 10. kola postignuti su sledeći rezultati: Kalča – Smederevo, Niš 92 – Mašinac 7:2, Novi Pazar – Kopernikus 4:2, Nova Pazova – Deus 3:3. Susret Vranje – FON odložen je za 5. decembar.

Sa 25 bodova Ekonomac je na drugom mestu, a 11. kolu gost je Smedereva, koje ima bod manje na trećem mestu, pa će to biti i derbi na završetku prvog dela ove sezone. U ostalim susretima sastaju se: FON – Niš 92, Fleš Bečej – Vranje, Mašinac – Nova Pazova, Deus – Novi Pazar, Kopernikus – Kalča.

EKONOMAC – FLEŠ BEČEJ 12:0 (6:0)

KRAGUJEVACDvorana: „Jezero“. Gledalaca: Oko 200. Sudije: Đorđe Petrović (Čačak) i Aleksandar Jakšić (Gornji Milanovac). Strelci: Rnić u 2, Simić u 3, Aleksić u 6. i 40, Radovanović u 8, 20. i 22, Tanasković u 9, Rakić u 24, P. Jovanović u 27. i 34. i Pošarac u 40. minutu (autogol). Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 8 (6+2), Fleš Bečej 3 (2+1). IGRAČ UTAKMICE: Marko Radovanović (Ekonomac).

EKONOOMAC: Đ. Jovanović, Aleksić, Rnić, P. Jovanović, Simić, Pavlović, Ramić, Tanasković, Rakić, Radovanović.

FLEŠ BEČEJ: Tanasković, Pošarac, Nikola M. Stepanović, Marković, Tojčić, Nikola A. Stepanović, Ralić, Novaković.

Futsal Futsal Prva Futsal liga Ekonomac Flash Bečej
Međusobne utakmice
2015-2016
09.05
20:45
Flash Bečej
Ekonomac
0
11
22.11
15:30
Ekonomac
Flash Bečej
12
0

Uporedni rezultati

Ekonomac
 
Flash Bečej
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
23 (12) Dati poeni 0 (0)
0 (0) Primljeni poeni 23 (11)
+23 (+12) gol razlika na utakmicama -23 (-11)
100% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata
burek je ocenio igrača
burek je ocenio igrača
burek je ocenio igrača
burek je ocenio igrača
bokica71 je ocenio igrača
bokica71 je ocenio igrača
bokica71 je ocenio igrača
bokica71 je ocenio igrača