XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
39%
35%
26%
Tipovanja
1
X
2
0
0
4
Utakmica tipovana 4 puta

2
Crvena zvezda
3
3
Voždovac
3
4
Inđija Toyo Tires
3
8
Vojvodina
3
9
Radnički (SM)
3
10
RFK Grafičar
3
IMT
Javor Matis
Radnički 1923
Radnički (N)
Dinamo 1945
GFK Sloboda
Mačva
RFK Novi Sad 1921
OFK Vršac
Mladost GAT
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice
Voždovac šesticom nastavio put do trofeja u Kupu
06.12.2023 Aleksandra Stojković

Fudbaleri Voždovca pobedili su Radnički iz Sremske Mitrovice sa 6:3 (4:0) u meču osmine finala Kupa Srbije. Vođstvo Zmajevima doneo je Mihajlo Nešković u četvrtom minutu nakon što je odbitak spakovao u mrežu gostiju posle pokušaja Bogdana Jočića.  

 

Nikša Vujanović je u 16. minutu duplirao prednost domaće ekipe posle asistencije Danila Teodorovića.  Beograđani su u 23. i 26. minutu povećali vođstvo preko dvostrukog strelca Džuniora Flemingsa.   Tri minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da debitant Nikola Skrobonja postigne prvenac u seniorskom fudbalu.

U 54. minutu gosti su smanjili rezultat preko Lazara Mićića. A nepun minut nakon toga Voždovac je stigao do novog gola pošto je Jočić rezantnim udarcem savladao golmana Radničkog.  

Ekipa iz Sremske Mitrovice u 62. minutu postigla je drugi pogodak preko Nikole Tripkovića, konačan rezultat postavio je Aleksandar Đukanović u 81. minutu susreta posle kog su Zmajevi overili plasman u narednu rundu Kupa.

Šef stručnog štaba kluba iz Zaplanjske, gospodin Marko Savić, izneo je utiske nakon meča.

„Padao je sneg i nije bilo lako igračima da igraju, ali najvažnije je da smo prošli dalje. Cilj nam je da u Kupu doguramo što dalje, po mogućstvu do samog kraja. Svaka utakmica je teška, pogotovu u uvodnim rundama ovog takmičenja. Drago mi je da smo prošli u četvrtfinale“, počeo je Savić i nastavio.  

„U drugom poluvremenu pristup nekih fudbalera nije bio dobar i žao mi je zbog toga. Tu pre svega mislim na omladince koji su dobili šansu. Morali su mnogo ozbiljnije da shvate i sa većim pečatom da iskoriste minute koji su im ukazani. Ali dobro, to im je za nauk i nadam se da te greške neće ponavljati u budućnosti. Radničkom želim sve najbolje u nastavku sezone, a mi se okrećemo obavezama u prvenstvu“.

Domaći su od početka meča imali terensku inicijativu koju su materijalizovali već u četvrtom minutu kada je Nešković doneo vođstvo Zmajevima. Ofanzivac Voždovca iskoristio je odbitak posle šuta Jočića i loptu prosledio u mrežu rivala. Pet minuta kasnije udarac je oprobao Teodorović, ali je njegov pokušaj završio u korneru. Prvu javnu opomenu zaradio je Antonijević posle pametnog faula na sredini terena. Beogradski tim je duplirao prednost u 16. minutu kada se u listu strelaca upisao Nikša Vujanović na asistencija Danila Todorovića.

Osokoljen golom krilni fudbaler tima sa Dušanovca nastavio je da ulazi u prilike, a u 20. minutu sam je kreirao jednu nakon što se biciklicama oslobodio svog čuvara i uputio šut koji je završio tik pored stative.  Tri minuta kasnije u strelce se upisao Flemings koji je spretno reagovao posle prekida i unutar kaznenog prostora plasirao loptu u mrežu gostiju. Isti igrač bio je precizan i u 26. minutu, kada je posle kornera koji je izveo Kojić glavom matirao golmana Radničkog.  Usledio je nešto mirniji period igre, gde nije bilo previše prilika, a u 44. minutu odličnom intervencijom istakao se golman Bjelica. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.

Pre početka drugog dela igre strateg domaćih izvršio je trostruku promenu na teren je poslao Stoisavljevića,  Skrobonju i Petrovića umesto Flemingsa,  Vujanovića i Nešković. Tri minuta igre u nastavku bilo je dovoljno da Voždovac dođe do novog gola. Mladi Nikola Skrobonja na svom debiju upisao je i prvenac u seniorskom fudbalu. Četiri minuta kasnije žuti karton zaradio je Kojić. U 54. minutu gosti smanjuju rezultat preko Lazara Mićića. Ipak, u sledećem napadu domaći dolaze do novog gola posle lepe akcije Teodorovića i Jočića koji je rezantnim udarcem savladao čuvara mreže rivala.

Pet minuta posle toga trener domaćih napravio je dvostruku promenu, umesto Đurđevića i Teodorovića šansu su dobili Bogdanović i Vaščuk.  Ekipa iz Sremske Mitrovice u 62. minutu postiže drugi pogodak preko Tripkovića.   U 68. minutu dobrom odbranom istakao se Bjelica. Pet minuta kasnije dobrom intervencijom istakao se štoper Lukić.  Skrobonja je u 74. minutu propustio odličnu priliku Zmajeva, a u sledećem napadu domaćih malo je nedostajalo Petrović da se upiše među strelce. Promašaje mladih ofanzivaca tima iz Braće Jerković kaznio je Aleksandar Đukanović pogotkom u 81. minutu. Do kraja meča nije bilo promene rezultata i Voždovac je izborio plasman u četvrtfinale najmasovnijeg klupskog takmičenja.  

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Voždovac Radnički (SM)
Međusobne utakmice
2023-2024
06.12
15:30
Voždovac
Radnički (SM)
6
3

Uporedni rezultati

Voždovac
 
Radnički (SM)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
1 (1) Broj utakmica 1 (0)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
6 (6) Dati poeni 3 (0)
3 (3) Primljeni poeni 6 (0)
+3 (+3) gol razlika na utakmicama -3 (0)
100% (100%) Uspešnost 0% ()
Nema rezultata