XS
SM
MD
LG

Jagodina favorit u četvrtfinalu KUP-a, međutim?

Posle žreba za četvrtfinale fudbalskog KUP-a Srbije u Stručnom štabu i među igračima Jagodine zadovoljstvo, optimizam, uz uvek prisutnu dozu opreza. I pre svega, kažu treneri i igrači, treba ići korak po korak, ?o Donjem Sremu ćemo razmišljati tek kad za to dođe red"- jednoglasno poručuju.


-Sigurno je da su utisci pozitivni zato što je moglo biti i gore međutim poslednja utakmica koju je Donji Srem odigrao na gostovanju Partizanu ukazuje na to da moramo biti maksimalno oprezni i da nikoga ne smemo da potcenimo a to je pokazala i utakmica na Karaburmi. Imamo tri nedelje što je dovoljno da se pripremimo za tu utakmicu i sigurno da su naše ambicije da na proleće  igramo polufinale KUP-a i da opet iščekujemo žreb a da bi smo to ostvarili moramo biti bolji na domaćem terenu od ekipe Donjeg Srema. Sam podatak da igramo na domaćem terenu i da smo osvajači trofeja daje nam ulogu favorita. Sigurno je da mi moramo da se izborimo sa tom ulogom i da uradimo ono što smo uradili na Banovom Brdu, da budemo dominantniji i da u ovom takmičenju pokažemo da s pravom zaslužujemo ulogu favorita.- rekao je Mladen Dodić,  šef Stručnog štaba FK Jagodina.

-Već smo igrali protiv ekipe Donjeg Srema kod kuće ali ovo je potpuno druga utakmica u odnosu na Ligu, igra se ta jedna utakmica i tu se dosta odlučuje. Oni će biti sigurno dosta motivisani kao i mi, ali mi imamo tu jednu dužnost koju smo prošle godine stvorili prema sebi a to je osvajanje trofeja i uvek se očekuju najviši ciljevi pa je tako i ove godine.-  ističe Milan Milinković.

-Koga ste priželjkivali za protivnika a koga niste?


-Sigurno je da  Zvezdu nismo priželjkivali jer oni su u vrhu naše tabele, oni jure uvek najviše ciljeve. Zadovoljni smo sa Donjim Sremom, trebalo bi da tu imamo najviše šansi i da iskoristimo to.- kaže Milinković.

-Priželjkivao sam potajno da ćemo izvući Donji Srem iz šešira i mislim da nas neće očekivati ni malo laka utakmica s obzirom da smo s njima već odmerili snage u prvenstvenom duelu i tu smo utakmicu pobedili 2:0. Gledao sam ih poslednjih par utakmica i iz utakmice u utakmicu igraju izuzetno kvalitetno i borbeno stoga mislim da nas ne očekuje ni malo lak zadatak ali očekujemo da potvrdimo prošlogodišnji primat osvajanja KUP-a i potrudićemo se da i ove godine trofej ostane u vitrinama FK Jagodina.- izjavio je Anđelko Đuričić.

-Plus prednost domaćeg terena.

-Prve dve utakmice smo igrali u gostima i sada očekujemo da ćemo imati podršku naših navijača i mislim da ne bi trebali imati većih problema u toj utakmici.-  kaže Đuričić.

U šampionatu Jelen Super Lige Srbije predstojećeg vikenda neće biti nadmetanja zbog obaveza državnog tima pa će u subotu fudbaleri Jagodine na svom terenu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Radničkog iz Niša , početak je u 13.00h ulaz slobodan.