XS
SM
MD
LG

Stevan Živković: "Tuču ostavite za ring"
Niški kikbokser, osvajač srebrnih i bronzanih medalja na evropskim i svetskim šampionatima, pozvao je srednjoškolce da ukoliko žele da se tuku, urade to samo u ringu kao sportisti. Stevan Živković je pravi promoter projekta "Tuci se u ringu, a ne u školi" akcije "Mladi za mlade" Ministarstva omladine i sporta i Omladinskog edukativnog centra. Najbolji sportista Niša za 2012. godinu, bronzani sa Svetskog prvenstva, nosilac više medalja sa balkanskih, evropskih i svetskih šampionata govorio je učenicima škole "15. maj" o svom sportu, uspesima i prednostima.

steva-i-srdjan-promocija-kik-boksa.jpgStevan Živković i njegov trener Srđan Radulović pričaju o prednostima sporta

Pričao sam klincima o tome kako sam upoznao ljude i sprijateljio se sa njima, ne samo iz drugih gradova Srbije nego i cele Evrope i sveta. Takođe, pričao sam o tome kako mi je bilo kod njih, ali i kako su se oni proveli kod mene u gostima - ispričao je Stevan.

Profesionalni sport donosi, pored druženja, dosta putovanja i prilika da se vide mesta i gradovi koji nisu baš dostupni svakom.

Zanimljivo je da ovaj sport donosi i dosta putovanja, pa sam govorio i o svim gradovima i državama koje sam video i proputovao preko kikboksa. Bio sam u Parizu, Bakuu, Ankari, Sao Paolu, Tuluzu, u svim gradovima u regionu - priča Steva.

 

steva i srdjan
Stevan Živković i Srđan Radulović pokazuju kako izgleda trening

Stevan Živković je prošle godine poneo priznanje za najboljeg sportistu grada Niša i tako je pokazao svima da je kik boks dobar način da se ostvare neki snovi, ali je time razbio i neke predrasude koje postoje o kikbokserima.

On je sa svojim trenerom iz Kik boks kluba Niš Srđanom Radulovićem simulirao trening i pokazao koliko treba volje, snage i rada za velike rezultate.

Za mene je bila velika čast što sam proglašen sportistom grada i to sam rekao klincima. Takođe, pričao sam o tome kako me ljudi sada gledaju kao sportistu, a ne kao uličara ili nekoga ko se bije gde stigne. Preneo sam im i iskustva kako može i da se zaradi jer su tu gradske i državne stipendije, ali i premije na profi mečevima - kazao je Živković.

Razbija predrasude o kikbokserima kao protivnike u ringu. Tuča van ringa mu nije svojstvena, pa svu energiju izbaci samo na treninzima i mečevima. Takav uzor je i potreban mladima, ovakva osoba je odličan primer gde istrošiti "višak" energije i kako da ulica ne bude mesto gde će mladi provoditi vreme.