XS
SM
MD
LG

Srpski derbi Lige šampiona

Vaterpolisti Radničkog Kon Tiki debitovaće sutra (Sportski centar „Park“, 20,00) pred svojom publikom u Ligi šampiona, protiv Partizana. Bez obzira na dobar start u Ligi šampiona, protiv Galatasaraja, u Istanbulu, Kragujevčanima ovaj meč dolazi u nezgodnom trenutku, posle poraza od Crvene zvezde u Superkupu Evrope. Ipak, u redovima šumadijskog tima veruju u sebe i u svoju snagu, koji su i do sada pokazivali, da mogu da se dignu iz pepela.

Sa jedne od prethodnih utakmica Radničkog i Partizana (Foto: VK Radnički)

- I u ovoj utakmici idemo na trijumf, posebno što će nam posle brejka protiv Galatasaraja, prema nekim našim računicama, sve pobede na domaćem terenu biti dovoljne za plasman na „fajnal-siks“. Neće biti lako, jer posle poraza u jednoj finalnoj utakmici moramo da odradimo dobru psihološku pripremu i pružimo maksimum – smatra Dejan Jovović, trener Radničkog.

U Radničkom se, i ovom prilikom, uzdaju u veliku i uobičajenu podršku navijača, što bi bilo dovoqno da preskoče još jednu evropsku prepreku.

- Mislim da posedujemo kvalitet i iskustvo da odigramo predstojeće duele na vrhunskom nivou. Prednost je što igramo na svom bazenu i nadam se da ćemo imati barem približnu atmosferu onoj koju je Zvezda imala u Bečeju, gde se videlo koliko znači podrška sa tribina – optimista je Jovović.

Kragujevčani su, da podsetimo, sa „crno-belima“ igrali na startu domaćeg prvenstva i pobedili sa 11:8.

- Ne smemo da se opustimo nijednog momenta, jer smo u prošloj utakmici videli da Partizan koristi i najmanju šansu. Iako su Beograđani mladi i željni dokazivanja igraće agresivno, iz sve snage, bez prevelikog respekta prema protivniku. Iskreno, nadam se da nećemo da ponovimo greške iz utakmice sa Crvenom zvezdom – kazao je Aleksandar Ćirić, iskusni vaterpolista Radničkog.

Šumadinci su se prilično, i emotivno i fizički, istrošili u sjajnoj vaterpolo predstavi, duelu između osvajača dva najznačajnija evropska kupa, ali to ne znači da će da dozvole Partizanu da u toj čiwenici traži šansu.

- Zasluženo smo poraženi od Zvezde u mnogo teškoj utakmici, uprkos tome što smo se snažno borili do samog kraja. Pobeda protiv Partizana bila bi najbolji lek za bolan poraz i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Ovo je još jedan veliki test za nas i siguran sam da ćemo da pokažemo karakter – kategoričan je Đorđe Filipović, igrač Radničkog.

Kao još nekoliko sadašnjih saigrača i Filipović je ponikao u Partizanovoj školi, pa zna šta ga očekuje.

- Znamo kakvog protivnika imamo pred sobom. Dobro nam je ta filozofija i odnos prema svakoj utakmici. Veoma su mladi, ali talentovani i željni pobeda i afirmacije. Neće se predavati ni u jednom momentu. Ipak, mislim da smo kvalitetniji i da je sve u našim rukamazaključuje Filipović.

Centar Miloš Korolija je i dalje van stroja, zbog povrede, dok svi ostali konkurišu za sutrašnji susret.

Karte za ovaj duel, u prodaji su na info pultu bazena Sportskog centra „Park“, po ceni od 200 dinara.

 


1 .kolo Prva A liga
Nais 3 : 15 BVK Crvena zvezda
ŽAK 8 : 13 Vojvodina
Radnički 11 : 8 Partizan
Banjica 13 : 5 Dunav
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 BVK Crvena zvezda 1 1 0 0 3
2 Banjica 1 1 0 0 3
3 Vojvodina 1 1 0 0 3
4 Radnički 1 1 0 0 3
5 Partizan 1 0 0 1 0
6 ŽAK 1 0 0 1 0
7 Dunav 1 0 0 1 0
8 Nais 1 0 0 1 0