XS
SM
MD
LG

RC "Ekonomac" najbolji u Kraljevu

Pobednik prvog turnira srednjih škola u Kraljevu je tim Ekonomsko-trgovinske škole. Formirane stalne sekcije američkog fudbala u srednjim školama.

U organizaciji KAF Royal Crowns uspešno je održan prvi turnir srednjih škola Kraljeva, u američkom fudbalu (flag football). Protekle subote u fiskulturnoj sali OŠ "IV kraljevački bataljon" nastupilo je šest ekipa iz tri škole, i to po dva ekipe iz Gimnazije, Elektro-

saobraćajno tehničke škole “Nikola Tesla” i Ekonomsko-trgovinske škole. Podrđka sa tribina nije izostala jer sui h napunili učenici koji su došli da bodre svoje škole. Timovi su podeljeni u dve grupe u kojoj je svako igrao sa svakim, a pobednici u grupama su igrali finale. U finalnoj utakmici su se našli timovi kraljevačke Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole. Pokazalo se da je predvođen iskusnim Lazarom Pejkovićem, tim “Ekonomca” bio bolji od mladog sastava “Gimnazijalca”, pa je tako trofej otišao u ruke direktora Ekonomsko-trgovinske škole. Ostale škole su od Kraljevskih kruna dobile Zahvalnice za uspešno učešće i organizovanje ovog školskog takmičenja.

Cilj ovog turnira je okupljanje i animiranje novih potencijalnih igrača iz srednjih škola da počnu da treniraju u klubu američki fudbal, a kasnije i da se priključe KAF Kraljevo Royal Crowns.

Timove su formirali iskusni igrači Kraljevskih Kruna u svojim školama gde su učenici, a jedno od najvažnijih pravila je bilo da sve ekipe moraju da broje minimum 6 igrača i pravo nastupa imaju svi, a jedini uslov za učešće ekipa je da ne mogu da broje više od 3 bivša, ili sadašnja igrača američkog, ili fleg fudbala. Pa se na taj način dobilo sigurno preko 25 novih momaka koji su se oprobali u američkom fudbalu na ovom takmičenju. Obzirom das u ovo “pioniri” srednjoškolskog američkog fudbala u Srbiji, radi dalje afirmacije timova, bitno je navesti sastave ekipa: Ekonomsko-trgovinska škola 1 - Bojan Rajičić, Miloš Gmijović, Đorđe Tomić, Bogdan Tomić, Stefan Jokanović, Petar Mitrović, Lazar Pejković ; Ekonomsko-trgovinska škola 2- Božidar Lazarević, Lazar Lazić, Boris Anđelković, Martin Pantović, Milija Spasojević, Dušan Ćirković, Andrija Arsović; Gimnazija 1 - Matija Dragojlović, Lazar Slavković, Filip Bradić, Milos Dimić, Kristijan Radičević, Dušan Knežević, Vladimir Šiljković; Gimnazija 2- Aleksa Denović, Svetislav Veselinović, Dušan Radojević, Nikola Radonjić, Dejan Bošković, Nikola Tufegdžić i Vukašin Jekić; ESTŠ “Nikola Tesla”1 - Saša Savić, Luka Petrović, Matej Mićović, Vladimir Plavšić, Đorđe Jovanović, Miloš Košanin, Živojin Stevović i Jovan Jovanović; ESTŠ “Nikola Tesla”2 - Lazović Nikola , Spasojevic Marko, Đuđić Đorđe, Jovanović Aleksandar, Đorđe Pajović i Miloš Lukić.

Nakon turnira predsednik kraljevačkog kluba Srđan Ćosić je sa školskim koordinatorima posetio direktore škola, gde im je uručen pehar i druga priznanja. Ujedno po prvi put su zvanično formirane školske sekcije američkog fudbala I dogovoreno je formiranje srednjoškolske lige u flag football-u od početka naredne školske godine. Ovo je veoma značajno, jer američki fudbal kao sport će po prvi put zvanično naći mesto u školskim ustanovama.

A do septembra, održaće se još jedan turnir sa još više uključenih srednjih škola, već na proleće. U planuje da se ovaj program promocije i takmičenja Krune pokrenu i za osnovce, a i za ženske timove, odmah nakon zimskog raspusta.

 


Blue Dragons Beograd 32 : 12 Sirmium Legionaries SM
Panthers Pančevo 21 : 22 Royal Crowns Kraljevo
GAT Dukes Novi Sad 32 : 7 PBB Wild Boars Kragujevac
Imperatori Niš 32 : 68 SBB Vukovi Beograd
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi Beograd 7 7 0 1.000
2 GAT Dukes Novi Sad 7 6 1 0.857
3 PBB Wild Boars Kragujevac 7 5 2 0.714
4 Blue Dragons Beograd 7 3 4 0.429
5 Imperatori Niš 7 2 5 0.286
6 Panthers Pančevo 7 2 5 0.286
7 Royal Crowns Kraljevo 7 2 5 0.286
8 Sirmium Legionaries SM 7 1 6 0.143