XS
SM
MD
LG

Sedmi međunarodni turnir "AS Kačarevo - 2009"

U subotu u kačarevačkoj hali sportova u organizaciji FK “AS Kačarevo” održan je sedmi međunarodni turnir u malom fudbalu “AS Kačarevo - 2009”. Turnir je okupio oko 150 dečaka iz 7 srpskih klubova kao i dečake iz Republike Srpske, tačnije Banja Luke. Procenjuje se da je ovu jedinstvenu sportsku manifestaciju u Banatu u organizaciji FK “AS Kačarevo” tokom celodnevnog trajanja turnira videlo između 600-700 ljubitelja najlepše sporedne stvari na svetu.

Turnir je bio podeljen na revijalni i takmičarski deo turnira. Dečaci rođeni 1997 godine FK Partizan , FK Rad, reprezentacije Banja Luke i domaćina turnira AS-a su se borili u takmičarskom delu turnira za priznanja, diplome i pehare sedmog turnira “AS Kačarevo-2009”. U revijalnom delu turnira su se predstavila sva godišta kluba “AS Kačarevo” u utakmicama protiv svojih vršnjaka iz klubova sa prostora Opštine Pančevo. Turnir je prigodnim govorom svečano otvorio šef Službe za sport SO Pančevo Branko Krsmanović uputivši tople reči dobrodošlice gostima iz Banja Luke i Beograda.

Rezultati revijalnog dela turnira: 2000/01 godište :

FK “AS Kačarevo” – FK “Dolovo 06” 7:0 (6:0) 1999 godište: FK “AS Kačarevo” – FK “Dinamo” (Pa) 1:6 (1:3) 1998 godište: FK “AS Kačarevo” – FK “Arena” (Pa) 4:0 (1:0) 1996 godište: FK “AS Kačarevo” – FK “Radnik” (St. Tamiš ) 4:1 (2:0) Rezultati takmičarskog dela turnira za 1997 godište: FK “Rad”-Beograd – reprezentacija Banja Luke 3:1 (3:0) FK “AS Kačarevo” – FK “Partizan”-Beograd 0:9 (0:4) U susretu za III mesto : Reprezentacija Banja Luke - FK “AS Kačarevo” 4:1 (2:1).
Finalna utakmica: FK “Partizan”-Beograd - FK “Rad”-Beograd 1:3 (0:1)

Sasvim zasluženo po prikazanim igrama u polufinalnim utakmicama u finalu turnira su se sastale buduće nade superligaških klubova iz Beograda. Crno-bele nade koje predvodi trener Vanja Radinović su dominantnom igrom naterali domaćine turnira da devet puta vade loptu iz mreže. U drugoj polufinalnoj utakmici njihove komšije sa Banjice su sigurnom i lepršavom igrom porazili Banjalučane. Susret za treće mesto, sportskih prijatelja iz Kačareva i Banja Luke, obećavao je neizvesnost. Poveli su domaćini,dečaci iz “AS Kačareva” ali su puleni Gorana Radojkovića smogli snage da načine preokret i da pehar namenjen za III mesto odnesu u Banja Luku. U velikom finalu sastali su se dečaci Partizana i Rada. U većem delu utakmice dečaci u nebesko-plavoj opremi Rada koje obučava Aleksandar Andrić su dominirali i kraj utakmice dočekali uzdignutih ruku . Crno-beli mogu da žale za svojim prilikama kojih je bilo ali pobednički pehar savim zasluženo ide u vitrine kluba sa Banjice.

Pehar za fer-plej ekipu je pripao domaćinu turnira FK “AS Kačarevo”. Priznanja, diplome i pehare turnira timovima i najboljim pojedincima je uručivao podpredsednik FSO Pančevo Dragiša Aranđelović. Po oceni stručnog žirija za najboljeg igrača turnira “AS Kačarevo – 2009” je proglašen dečak pobedničke ekipe iz FK “Rad” Borko Duronjić. Laskavu titulu naj-strelac turnira sa 4 pogotka je poneo Nikola Ranisavljević iz Partizana. Za najuspešnijeg čuvara mreže proglašen je Mateja Tomljanović iz FK Rad. Sve utakmice takmičarskog dela turnira je sudio savezni sudija Novica Anđelovski. Utakmice revijalnog dela turnira su bile poverene bivšem sudiji i dokazanom sportskom radniku Milanu Mitiću –Denetu. Pokrovitelji ovogodišnjeg tradicionalnog VII međunarodnog turnira “AS Kačarevo – 2009” su bili SO Pančevo, FSO Pančevo i komisija za sport MZ Kačarevo.

Na kraju turnira u ime organizatora zahvalnice kluba “AS Kačarevo” za doprinos u realizaciji ovogodišnjeg turnira pripale su gradu Pančevo, MZ Kačarevo , FSO Pančevo i pekari Sandra. Njih je uručio idejni tvorac kluba i turnira dipl. viši fudbalski trener Slobodan Anđelović - Spaske. Da dečaci i rukovodstva klubova imaju gde da nastave svoje druženje pobrinuo se predsednik Komisije za sport MZ Kačarevo Nenad Lakušić, obezbedivši adekvatne prostorije, koje su za ovu svečanu priliku usupil: udruženje golubara, udruženje pecaroša “Klen” i šahovski klub “Jedinstvo”. Usledilo je okrepljenje i osveženje za sve učesnike turnira, sumirali su se utisci , sticala nova poznanstva i dogovarali budući sportski susreti.

Zahvalio bih se svim klubovima koji su učestvovali u revijalnom i takmičarskom delu turnira. Zadovoljstvo je imati ovakve ljude i klubove za sportske prijatelje. Drago mi je da po sedmi put svi sa osmesima odlaze iz Kačareva, zadovoljni organizacijom turnira i gostoprimljivosti kačarevaca, da su dečaci dožveli još jedno novo prijatno sportsko iskustvo, upoznali nove drugare i uživali igrajući utakmice turnira.Svima želim puno uspeha i sreće kako na sportskom , tako i na životnom planu, pa se vidimo dogodine na VIII turniru “AS Kačarevo -2010”sa dečacima 1998 godišta u takmičarskom delu turnira.” –rekao je Spaske poželevši sretan put svim učesnicima VII turnira “AS Kačarevo-2009”.

Foto izveštaj


Banja Luka i FK AS Kacarevo

 
Branko Krsmanovic i deo ekipa na otvaranju

 
Partizan i FK AS Kacarevo

 
Pehari i priznanja VII turnira AS Kacarevo-2009

 
Revijalne utakmice

 
Svi takmicarski deo turnira AS Kacarevo-2009

 
Treneri

 
TV Pancevo i www.poluvreme.com na turniru

 
VII medjunarodni turnir AS kacarevo-I mesto FK Rad - Beograd