XS
SM
MD
LG

Dečaci FK AS Kačarevo– ponos Kačarevaca

Dečaci AS-a rođeni 1996 i 1997 godine i ove sezone su nastavili tradiciju svojih starijih klubskih drugara i već treću sezonu zaredom pobednički pehar FSO Pančevo namenjen pobednicima liga Petlića i Pionira odlazi u vitrine FK "AS Kačarevo".
Da se podsetmo prošle sezone 2007/08 su pioniri AS-a (1993/94 god.) bili šampioni lige . U sezoni 2006/07 petlići FK”AS Kačarevo”(1994/95 god.) su bili ubedljivi i bez izgubljenog boda, sa svim pobedama su nadmoćno osvojili ligu .
Ovogodišnjim petlićima malo je nedostajalo da ponove taj uspeh. U konkurenciji 11 klubova sa prostora opština Pančevo i Kovačica ( u ligi igrali Spartak iz Debeljače i Slavija iz Kovačice), dečaci AS-a su zabeležili 18 pobeda, 1 poraz i 1 nerešenu utakmicu uz gol razliku od +110 (125:15). Velike zasluge za razvoj i uspešnost FK „AS Kačarevo“ pored idejnog tvorca i trenera Slobodana Anđelovića ima uprava kluba, savet Mesne Zajednice, ljudi koji vode sport u Pančevu, roditelji dece koja su u klubu kao i meštani Kačareva.
FK “AS Kačarevo” je poznat kao klub koji izuzetno kvalitetno radi sa mlađim kategorijama o čemu svedoči više od 30 osvojenih pehara koji krase vitrine kluba, a bitnije od osvajanja prvih mesta u ligama mlađih kategorija su 15 dečaka iz AS-a koji danas uspešno nose dresove superligaških klubova i Dinama iz Pančeva. Iz godine u godinu u klubu se kvalitetno radi i posle pripremnih liga i takmičenja dečaka u Mini-maxi ligama u Beogradu i Yuban ligama u Pančevu, dečaci svoj kvalitet pokazuju na pravom velikom fudbalskom terenu, gde do izražaja dolazi rad u prethodnom periodu i gde se postaje pravi igrač. Iako svake godine ostaju bez najboljih koji odlaze u gradske klubove, ova sezona je bila četvrta kako se takmiče u ligama Petlića i Pionira FSO Pančevo gde su učestvovali sa pet timova koji su 3 puta osvajali prva mesta i 2 puta su bili drugi, po čemu su daleko najuspešniji klub u opštini Pančevo.
U ovoj sezoni 2008/2009 pored prvog mesta u ligi petlića(1996/97 god.), dečaci kluba AS rođeni 1998 godine su osvojili drugo mesto u ligi Fudbal 7 FSO Pančevo i ako tome pridodamo dve ekipe AS-a koje su igrale u plej-off-u Yuban liga u svojim godištima, gde nepravdom sudija nisu stigle do trofeja, iza FK „AS Kačarevo“ je još jedna uspešno završena sezona. Zavesa na uspešnu sezonu kluba spuštena je u subotu 20.06. revijalnom utakmicom u Kačarevu . Utakmicu je organizovao FSO Pančevo gde je generalni sekretar saveza Novica Anđelovski bio u prilici da dečacima AS-a i njihovom treneru Slobodanu Anđeloviću Spasketu oda priznanje i uruči pobednički pehar i medalje.
U revijalnoj utakmici sastali su se reprezentacija lige FSOP i dečaci FK “AS Kačarevo”. Nikad jača reprezentacija lige koju je sačinjavalo 24 pozvanih igrača iz 8 klubova na čelu sa trenerima Florinom i Mršulovim i nikad slabiji AS kome je zbog povreda i bolesti nedostajalo 4 igrača pa su u “pomoć” pozvani i dečaci 1998 godišta. U lepoj utakmici sa punoj lepih poteza i kvalitetnih akcija pobedila je reprezentacija lige sa 5:1 (2:0). Utakmicu je sudio Aleksandar Aleksić.

Reprezentaciju lige činili su : Crveni, Nikolić, Stoiljković, Sekanić, Lalić, Đilas, Lukić, Jakob, Sekelj, Kolarov, Pantić, Đurin, Ivić, Marinković, Lapovnov, Trojanović, Miljković, Anačković, Pejčinović, Santer, Milosrdni, Kljajić, Savulov i Erić.
FK AS Kačarevo su nastupili: Ivan Petkovski, Nemanja Pavlovski, Dejan Cvetanović, Aleksandar Mitrevski, Srđan Čubrilo, kapiten Slavoljub Dukovski, Dejan Stajić, Dejan Jaćimovski, Aleksandar Krstevski, Željko Antevski, Miloš Stefanovski, Nikola Krstevski, Filip, Dimitrijevski, Darko Aleksovski, Slavko Kocević , Marko Ivanovski, Vladimir Dotlić, Filip Stanojoski, Nemanja Crnobrnja i Stefan Boškov.

Poslednja četri igrača nisu nastupila na ovoj utakmici a dali su svoj doprinos u osvajanju šampionskog pehara. Posle utakmice i ceremonije proglašenja pobednika dok su se dečaci osvežavali sokićima , mogao se čuti već dobro poznati slogan: "Bum, bum, bum - tras, tras, tras, opet je NAJBOLJI AS "…