XS
SM
MD
LG

Banjalučani slavili na VIII turniru "AS Kačarevo 2010"

Proteklog vikenda u kačarevačkoj hali sportova u organizaciji FK “AS Kačarevo” održan je osmi međunarodni turnir u malom fudbalu “AS Kačarevo - 2010”. Turnir je okupio oko 150 dečaka iz 7 srpskih klubova kao i dečake iz Republike Srpske, tačnije Banja Luke.
Procenjuje se da je ovu jedinstvenu sportsku manifestaciju u Banatu u organizaciji FK “AS Kačarevo” tokom celodnevnog trajanja turnira videlo između 600-700 ljubitelja najlepše sporedne stvari na svetu. Turnir je kao i prethodnih godina bio podeljen na revijalni i takmičarski deo . Dečaci rođeni 1998 godine FK Partizan , FK Čukarički Stankom, reprezentacije Banja Luke i domaćina turnira AS-a su igrali u takmičarskom delu turnira za nagrade u vidu priznanja, diploma i pehara osmog turnira “AS Kačarevo-2010”.
U revijalnom delu turnira su se predstavila sva godišta kluba “AS Kačarevo” u utakmicama protiv svojih generacijskih vršnjaka iz klubova sa prostora Opštine Pančevo. Turnir je prigodnim govorom svečano otvorio predsednik komisije za sport MZ Kačarevo Nenad Lakušić uputivši tople reči dobrodošlice dečacima iz Banja Luke, Beograda i opštine Pančevo. Pre početka takmičarskog dela turnira FK “AS Kačarevo “ je dobio na poklon 7 fudbala i sportsku torbu iz Amerike , dar bivšeg kačarevca, nekadašnjeg golmana danas uspešnog porodičnog čoveka Mileta Milovca koji se već 20 godina nalazi u Americi. Do sada je u više navrata slao pomoć klubu počev od kompletne sportske opreme, preko fudbala, majica kao i stručne literature namenjene radu sa mlađim uzrastima. Poklone je uručio Miletov otac Risto u prisustvu supruge Gospave. Veliku zahvalnost klub duguje i porodici Krnjaja iz Beograda Marini i Slobodanu, čiji sin Nastas -1999. g. trenira i igra u AS-u. Marina bivša kačarevka, danas uspešan advokat, inače ćerka legendarnog učitelja Jordana koga pamte generacije i generacije kačarevačkih i pančevačkih učenika. Slobodan, poslovan čovek je sin legendarnog fudbalera Didija koga se sećaju stariji igrači i navijači FK Jedinstvo iz Kačareva. Oni su mnogo puta dali doprinos razvoju kluba , a podršku klubu su pružili i na ovome turniru AS-a.

Rezultati revijalnog dela turnira: 2001 godište : FK “AS Kačarevo” – FK “Dolovo 06” 7:0 (3:0) 2000 godište: FK “AS Kačarevo” – FK “Arena” (Pa) 3:5 (1:3) 1999 godište: FK “AS Kačarevo” – FK “Dinamo” (Pa) 5:3 (3:0) 1996 godište: FK “AS Kačarevo” – FK “Radnik” (St. Tamiš ) 1:4 (0:3) Rezultati takmičarskog dela turnira za 1998 godište: FK “AS Kačarevo” – reprezentacija Banja Luke 0:7 (0:3) FK “Čukarički Stankom” – FK “Partizan”-Beograd 0:1 (0:0).
 U susretu za III mesto : FK “AS Kačarevo”- FK “Čukarički Stankom” 4:2 (2:1) Finalna utakmica: FK “Partizan”-Beograd – reprezentacija Banja Luke 0:0 – Penalima 0:1.

U prvoj polufinalnoj utakmici sportskih prijatelja iz Kačareva i Banja Luke,nije bilo neizvesnosti. Premoreni dečaci AS-a 1998 godišta, koji su toga dana par sati pre turnira igrali utakmicu play-off-a u okviru Mini-Maxi lige protiv OFK Beograda nisu uspeli da se suprostave banjalučkim dečacima koje je sa klupe predvodio iskusni trener Prof. Goran Radojković. Trener AS a je u toj utakmici pružio šansu i četvorici dečaka 1999 godišta, pa ne čudi previsok rezultat.
U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se dečaci beogradskih superligaša FK Partizana i FK Čukaričkog Stankoma.U neizvesnoj utakmici tri minuta pre kraja dečaci crno-belih koje predvodi proslavljeni internacionalac Darko Tešović uspeli su da postignu gol koji ih je odveo u finale.
U utakmici za treće mesto dečaci domaćina FK “AS Kačarevo” istrošili su poslednje atome snage u zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici , savladali su dečake superligaša Čukarički Stankoma koje predvodi Srđan Bugarski sa 4:2.
U velikom finalu viđena je prava takmičarska, borbena utakmica u kojoj nije bilo golova. Više sreće u penal seriji su imali banjalučani i pehar namenjen pobedniku VIII turnira “AS Kačarevo-2010” otputovao je u Republiku Srpsku.
Priznanja, diplome i pehare turnira timovima i najboljim pojedincima su uručivali generalni sekretar FSO Pančevo Novica Anđelovski, predsednik komisije za sport MZ Kačarevo Nenad Lakušić i idejni tvorac kluba i turnira “AS Kačarevo” Slobodan Anđelović Spaske. Po oceni stručnog žirija za najboljeg igrača turnira “AS Kačarevo – 2010” proglašen je Luka Mičić iz FK Partizan. Laskavu titulu naj-strelac turnira je poneo Marko Ivanovski iz FK “AS Kačarevo”.
Najuspešniji čuvar mreže bio je Vedran Mihajlović iz reprezentacije Banja Luke. Fudbalsku loptu-dar komisije za sport MZ Kačarevo je dobio najmlađi učesnik turnira Jovan Bogdanovski , član AS-a, rođen 2003 godine. Sve utakmice revijalnog i takmičarskog dela turnira su u paru uspešno vodile sudije PFSO Pančevo Saša Ilić i Aleksandar Aleksić. Da sve protekne u najboljem redu su se pobrinuli i za zapisničkim stolom su se nalazili sekretar kluba Dušan Terzić, Nakovski Mite i Dragan Pivljanin ispred kompanije Đak koji je ujedno bio i konferansije turnira. Prijatelji ovogodišnjeg tradicionalnog VIII međunarodnog turnira “AS Kačarevo – 2010” su bili komisija za sport MZ Kačarevo, FSO Pančevo, pekara Sandra i kompanija Đak koje je sve dečake-učesnike turnira darivala prigodnim poklonima. Svima njima u ime organizatora zahvalnice kluba “AS Kačarevo” za doprinos u realizaciji ovogodišnjeg turnira uručio je predednik kluba Slobodan Anđelović - Spaske. Milan Mitić- Dene u ime komisije za sport MZ Kačarevo uručio je zahvalnice svim klubovima učesnicima kao i kompaniji Đak za doprinos razvoju sporta u Kačarevu. Medijsku podršku turniru su pružili: TV Pančevo, Sportski Žurnal, Pančevac, Pančevački Pres i sportski internet portal www.poluvreme.rs .
Da dečaci i rukovodstva klubova imaju gde da nastave svoje druženje, prostorije su za ovu svečanu priliku usupili: udruženje golubara, udruženje pecaroša “Klen” i šahovski klub “Jedinstvo”. Usledilo je okrepljenje i osveženje za sve učesnike turnira, sumirali su se utisci , sticala nova poznanstva i dogovarali budući sportski susreti. “Zahvalio bih se svim klubovima koji su učestvovali u revijalnom i takmičarskom delu našeg osmog turnira. Zadovoljstvo je imati ovakve ljude i klubove za sportske prijatelje. Drago mi je da po osmi put sa osmesima svi odlaze iz Kačareva, zadovoljni organizacijom turnira i gostoprimljivosti kačarevaca, da su dečaci dožveli još jedno novo prijatno sportsko iskustvo, upoznali nove drugare i uživali igrajući utakmice turnira..”– rekao je dipl. viši fudbalski trener Spaske poželevši uspešne sportske karijere svim učesnicima VIII turnira “AS Kačarevo-2010”.