XS
SM
MD
LG

Osam medalja za rvače Srbije na turniru "Zagreb Open", zlato za Viktora Nemeša

Na veoma jakom međunarodnom turniru u Zagrebu reprezentacija Srbije ostvarila je izuzetan uspeh osvojivši 8 medalja. Na turniru je učestvovalo oko 90 rvača iz 12 zemalja ( Hrvatska, Srbija, Bugarska, Češka, Slovačka, Mađarska, Poljska, Slovenija, Austrija, Nemačka, SAD i Argentina). Srbija je ekipno zauzela 3. mesto, iza domaćina Hrvatske i prvoplasirane reprezentacije Mađarske.

Foto: RSS

Najuspešniji u reprezentaciji Srbije bio je Viktor Nemeš, koji je sa četiri pobede osvojio 1. mesto u kategoriji do 80kg.

Srebrne medalje osvojili su Nađ Tamaš, Petar Balo i Boban Živanović. Nađa je u finalu u kategoriji do 59kg zaustavio Peter Modoš iz Mađarske, Balo je poražen od Poljaka Damiana Janikovskog u kategoriji do 85kg, dok je mladi Boban Živanović izgubio od Mađara Balint Lama u finalu najteže kategorije, do 130kg.

Treće mesto osvojili su Kristijan Fris, Mate Nemeš, Aleksandar Maksimović i Nemanja Pavlović. Fris je u kategoriji do 59kg u borbi za bronzu pobedio Poljaka Arkadiusza Gucika, Nemeš je bio bolji od Bugarina Valentina Grigorova u kategoriji do 66kg, Maksimović je pobedio Amerikanca Sadorisa u kategoriji do 71kg, a Pavlović je bio bolji od domaćeg predstavnika Stjepana Lavrića u kategoriji do 130kg.

Pored osvajača medalja, za Srbiju su nastupili još i Janković Emil, 7. mesto u kategoriji do 98kg, Erski Aleksa, 9. mesto u kategoriji do 71kg, Nikolai Dobrev, 9. mesto u kategoriji do 85kg, i Valentin Čabi, 16. mesto u kategoriji do 85kg.