XS
SM
MD
LG

Obradović: Poslao sam Trifunovića da se izvini Radonjiću i Zvezdi

Foto: kkpartizan.rs

 Partizan je u četvrtom meču finala ABA lige pobedio Crvenu zvezdu 112:84

 Trener košarkaša Partizana Željko Obradović istakao je večeras da je već na poluvremenu četvrte utakmice finala ABA lige protiv Crvene zvezde (112:84) čestitao svojim igračima na odličnoj igri.

„Čestitam igračima na odličnoj utakmici. U narednih par dana moramo da skupimo želje i morala da odigramo i tu petu utakmicu na ovom nivou. Igračima sam česttitao već na poluvremenu. Rekao sam im da su igrali izvanredno, pametno u napadu. To je bio problem u odta utakmica ove sezone. Nadam se da ćemo i u petoj utakmici imati dobar protok lopte u napadu”, rekao je Obradović posle utakmice medijima u hali „Aleksandar NIkolić”.

Najtrofejniji evropski trener izrazio je nadu da će se posle pete i odlučujuće utakmice pričati iskjučivo o sportu.

„Utakmica će biti naporna, to je stvar volje, želje i htenja. Nadam se da čemo posle finalne utakmice svi pričati samo o košarci.

Obradović je osudio gest svog košarkaša Uroša Trifunovića koji je došao u sukob sa trenerom Crvene zvezde Dejanom Radonjićem.

„Trifunović je strašno pogrešio. Posle utakmice sam se izvinio Radonjiću, a posle sam rekao i Trifunoviću i kapitenu Zagorcu da se izvine Dejanu Radonjiću. Nema nikakvog opravdanja za to što je uradio”, izjavio je Obradović.

Trener crno-belih istakao je da će njegov tim morati da ponovi ovakvu partiju ukoliko želi da osvoji regionalno takmičenje i trijumfuje u „majstorici”.

„Moji igrači su odigrali oko 80 ovako velikih utakmica, a igrači Zvezde oko 200. Da bismo imali šanse, moramo da igramo na ovakvom nivou. Nemam dilemu da će Crvena zvezda igrati drugačije nego večeras”, rekao je Obradović.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise