XS
SM
MD
LG

U petak se igra na Novom Beogradu i Adi Ciganliji, Zemunci "hapse" "mlekadžije", mogu li "sokolovi" do prve radosti protiv Rabe?

Vodeća trojka predvođena Zemunom, zabeležila je nove pobede i odmakla konkurentima. Silni Zemunci ne posustaju ni za pedalj, ovoga puta žrtva je bio BASK, koga su “preselili” na začelje (bez pobede). Najzad je stigla radost na Staro sajmište, drugi trijumf upisali su “orlovi” i “studenti”, Baričani i Dobanovčani padaju sve niže. Proteklo kolo je bilo efikasno, postignuta su 24 gola (tri po meču).

Šesto kolo otvara se u petak utakmicama na Novom Beogradu i Adi Ciganliji.

Ušće je imalo prednost na obrenovačkom Vašarištu, ali nisu mogli odleti do kraja upornom domaćinu. Sve se vrti oko iskusne trojke predvođene Blažićem, koja daje boju i ton ekipi i vodilja su za mlade igrače. Dolaze im ambiciozni “studenti” posle blistave partije i pobede nad “hemičarima”. Radi se o mladoj ekipi, punoj energije, koju je do sada vodio Goran Janković a uspešno nastavio Vladimir Kašić.

Torlak je u Zemunelu dugo odolevao mladosti “optičara”, odlikuje ih slaba realizacija i promenljive igre. Više se očekivalo od renoviranog tima i duel sa “saobraćajcima” je prilika da nadoknade propuste. Pomalo umorni srpskoligaš od Nebojšine kule(igrao u ponedeljak) nije bez šansi protiv promenljivog domaćina.

Subota je rezervisana za mečeve u Bariču, Dobanovcima i Carevoj ćupriji.

“Hemičarima” nikako da krene, vezali su dva poraza, poslednji na Bežaniji i debelo su ispod plana. Svi konstatuju da imaju sjajne pojedince i velike probleme sa bonusima. Sinđelić posle trijumfa nad Dobanovčanima odlaze u Barič rasterećeni i pitanje je vremena kada će se ustaliti i napredovati na tabeli. Nisu bez šansi u Koloniji, pogotovu što će crno-beli biti pod pritiskom i neizvesno je da li će trener Enes Malići uspeti da se oporavi od virusa.

Budućnost je razočarala i više se očekivalo od tako iskusnog i kvalitetnog sastava. Treći poraz u prvenstvu na Dušanovcu upalio je alarm i kući se pod obavezno moraju osvajati bodovi. Na svom terenu igraju napadački i agresivno, ali je pitanje mogu li nadigrati poletnu i uspešnu mladost “optičara”. Uz manje probleme savladali su Torlak, nastavili uspešnu seriju i na tabeli su iza vodećeg Zemuna.

Poslednji BASK je najviše razočarao i od ekipe koja je godinama u vrhu srpskoligaškog fudbala više se očekivalo. Za sada su bez pobede (dva postignuta gola) i u Gornjoj varoši su prema očekivanju poraženi. Protiv Obrenovčana imaju šansu da konačno potvrde kvalitet i pomere se sa dna. Otežavajući faktor biće utakmica predkola kupa sa Loznicom u sredu i ostaće im malo vremena da se okrepe i spremno dočekaju ambicioznog protivnika, koji je srećno stigao do boda protiv Ušća.

Tri utakmice su na programu u nedelju, u Surčinu, na Bulbudercu i Padinskoj Skeli.

Zvezdara se vratila od Nebojšine kule sa celim plenom i u grupi su neporaženih ekipa. Na njihovim utakmicama pada malo golova, posebno su čvrsti u zadnjoj liniji. Protiv “saobraćajaca” su više strepeli od nefudbalskog terena nego od domaćina. Duel je odlučila individualna greška i auto gol u 55. minutu. Brodarac, naredni protivnik, je u prošlom kolu zabeležio prvu pobedu nad nejakim “građevinarima” i dolaze u boljem raspoloženju predvođeni iskusnim Bašanovićem, Tadićem i Vučetićem i plejadom dojučerašnjih omladinaca.

Jedinstvo je favorit protiv Rada, snaga im počiva na iskustvu, uigranosti i efikasnosti pored aerodroma. “Građevinari” su mladi, poletni, ali još nemaju dovoljno snage za srpskoligaške izazove. Izgubili su na Starom sajmištu i u proseku primaju tri gola po meču.

Moćni lider putuje u daleko predgrađe do Padinske Skele sa ambicijama da demonstriraju snagu i osvoje nova tri boda. Dugo drže kontinuitet, stabilni su i snagu su demonstrirali protiv “sokolova”. Ne smeju podceniti “mlekadžije” koji mogu biti neugodni na svom bunjištu. Ponovo su domaćini, nisu mogli više od boda protiv čvrstih Surčinaca i Zemun će biti preveliki zalogaj.


Budućnost 0 : 0 Jedinstvo
Torlak 2 : 3 Prva iskra
Zvezdara 0 : 3 Ušće Novi Beograd
Rad 0 : 3 BASK TEK
Brodarac 2 : 0 PKB
GSP Polet Dorćol 1 : 3 Zemun
Teleoptik 2 : 0 Radnički
Sinđelić 1 : 1 Studentski grad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 27 20 4 3 64
2 Teleoptik 27 19 3 5 60
3 Zvezdara 27 13 7 7 46
4 Radnički 27 12 6 9 42
5 Ušće Novi Beograd 27 10 7 10 37
6 Brodarac 27 10 6 11 36
7 Budućnost 27 9 9 9 36
8 Studentski grad 27 10 6 11 36
9 Jedinstvo (-2) 27 9 9 9 34
10 BASK TEK (-3) 27 7 13 7 31
11 Sinđelić 27 8 7 12 31
12 GSP Polet Dorćol 27 8 7 12 31
13 Prva iskra (-12) 27 12 6 9 30
14 PKB 27 8 6 13 30
15 Torlak 27 4 6 17 18
16 Rad (-6) 27 4 4 19 10