XS
SM
MD
LG

Derbi na obrenovačkom Vašarištu, za "optičare" Ušće "plitko", "sokolovi" prete "orlovima"

Sutra se na beogradskim srpskoligaškim terenima igraju utakmice 23. vanrednog kola.

Pre nego što krenemo sa najavom, osvrnućemo se na prethodno kolo. Zemun je u Surčinu ispustio vođstvo, to su iskoristili “optičari” i ubedljivom pobedom u Bariču primakli se na bod. Zvezdara je tek u sedmoj utakmici nastavka prvenstva upisala pobedu nad poslednjim “građevinarima”. Obrenovčani su uknjižili drugi poraz u Padinskoj Skeli, “sokolovi” su nezaustavljivi i novu ubedljivu pobedu ostvarilisu nad “studentima”, Ušćani i dalje posrću i peti poraz u nastavku pretrpeli su od “orlova”. Domaćini su slavili na tri a gosti na dve utakmice, postignuta su 23 gola.

Derbi se igra na obrenovačkom Vašarištu, gde dolaze snažni Zemunci. Radnički je i drugu utakmicu izgubio i mala kriza u rezultatu nije uticala na plasman, tako da su i dalje četvrti. Zemunci su vodili u Surčinu i propustom učinili borbu za tron još zanimljivijom i neizvesnom. Klub koji cilja tako visoko, kad ne postigne odgovarajući rezulta slomije se na treneru, tako da je došlo do razlaza sa Nikolom Drinčićem, koga je nasledio Milan Kuljić. Domaćin se opredelio da šansu dobiju svi igrači iz rostera i stvaraju bazu za ambiciozniji nastup naredne sezone. Zbog velike bodovne zalihe, rezulti neće biti u prvom planu, ali imaju plan da “zeleno-plavima” otežaju posao. Biće jači za povratak u tim Vukadina, Pajovića i napadača Rtkovića.

Neizvesno će biti na Bulbudercu, gde osvežene “bulke” dočekuju čvrst sastav Jedinstva. Zahvaljujući Hediljiju, najboljem pojedincu, i Vukoviću, savladani su mlade “građevinare”. Gosti preko Save su iznenadili lidera i uskratili ga za nova tri boda. Pitanje je mogu li se opraviti od velike potrošnje energije. Imaju probleme sa kartonima i nisu bez šansi na Bulbudercu.

Sudeći po sjajnim rezultatima preporođeni Brodarac je bliži pobedi nad rivalom iz Dobanovaca. Odigrali su borbeni remi na Adi, po prikazanom i šansama bili bliži osvajanju tri boda. Kaže trener Nikola Ilić da je za trenere liga ružna u figurativnom smislu, ne i za gledaoce. Svaki gol, svaki bod, veli, je skup. Nema toliko zanimljivosti razvojne lige, ako ispada 4,5 ili 6 ekipa. Svaka je teška kao “kuča”, igra se pod velikim pritiskom i svako svakog može da dobije, navodi slikovito mladi stručnjak. Brodarac je uveliko prevazišao učinak od jesenas (10 bodova) i nezadrživo hita ka sredini tabele. Ugostiće na Starom sajmištu blede Dobanovčane, koji se nisu dovoljno oporavili od katastrofe na Zemunelu i odigrali su bez golova sa “saobraćajcima”. Osvojili su manje od trećine bodova u proteklih sedam mečeva i u međuvremenu su za trenera angažovali povratnika Ivicu Šimičića.

Derbi začelja igra se na Banjici između poslednjeg Rada i Torlaka. Ekipa iz Kumodraža se donekle konsolidovala i u prethodna dva susreta uzeli četiri boda, ali će to biti malo ukoliko ne budu pobeđivali u serijama. Šansa za novi uspeh vide u duelu sa mladim i poljuljanim “građevinarima”, koji za 630 minuta nisu osvojili ni bod. Na svom stadionu, na lošem terenu, bez pritiska mogu svakog namučiti i iznenaditi.

GSP Polet Dorćol se nije obezbedio i od narednog rivala Prve iskre udaljen je pet bodova. Igraju promenljivo, izgubili su od Torlaka na Dorćolu, ali su uzeli bod u Dobanovcima, protiv uzdrmanog domačina. Poseduju karakter, finu energiju, za razliku od iskusnog gosta, koji igra drugačije. Baričani su drugi put u Koloniji izgubili ubedljivo (0:3) od poletnih i upečatljivih “optičara”, koji bez pardona napadaju vrh.

Sinđelić i BASK slavili su proteklog vikenda i imaju razlog da budu prezadovoljni učinkom u nastavku sezone. “Orlovi” se oslanjaju na svoj veštak na Dušanovcu, ali i “sokolovi” imaju svoje adute. Provukli su se na Novom Beogradu, uzdaju se u golmana, Obradovića i Spasića. Po učinku u sedam kola, stoje uz rame vodećem Zemunu (15 bodova). Trener Radišić kaže da još ništa nisu uradili kad pogleda tabelu, tek kad, veli, obezbedimo opstanak mogu se pohvaliti. Van stroja su povređeni Petrović i Kostić

Studentski grad upisao je ubedljiv poraz pored hipodroma, drugi u nastavku. Na svom terenu su uspešni, mada ga trenutno nemaju i koriste usluge veštaka u Bežaniji. PKB se oporavio od “petice” u Gornjoj varoši i nadigrao neambiciozne Obrenovčane. Znatno su uspešniji na gosovanjima i po tom parametrima su četvrti u ligi (16 bodova).

Mladi i uspešni sastav Teleoptika favorit je u odmeravanju snage sa bledim Ušćanima. Domaćin je u seriji od pet pobeda, poslednju su izvojevali ubedljivo u Bariču i primakli se lideru na bod. Mladoj ekipi uspešno komanduje ambiciozni i posvećeni mladi stručnjak Pandurović. Ušće tera maler i protiv “orlova” stvorili su sijaset šansi i po prikazanom nisu zaslužili da izgube. Novobeograđani su znatno podmladili redove i izuzev Trajkovića i Blažića, sve su to dojučerašnji omladinci.


Torlak 1 : 2 Jedinstvo
Zvezdara 1 : 3 Budućnost
Rad 1 : 3 Prva iskra
Brodarac 3 : 0 Ušće Novi Beograd
GSP Polet Dorćol 0 : 2 BASK TEK
Teleoptik 2 : 0 PKB
Sinđelić 0 : 2 Zemun
Studentski grad 1 : 4 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 25 18 4 3 58
2 Teleoptik 25 18 3 4 57
3 Zvezdara 25 13 7 5 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Budućnost 25 9 7 9 34
6 Jedinstvo (-2) 25 9 8 8 33
7 Brodarac 25 9 5 11 32
8 Studentski grad 25 9 5 11 32
9 Ušće Novi Beograd 25 8 7 10 31
10 Sinđelić 25 8 6 11 30
11 PKB 25 8 6 11 30
12 GSP Polet Dorćol 25 7 7 11 28
13 BASK TEK (-3) 25 6 12 7 27
14 Prva iskra (-12) 25 10 6 9 24
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 25 4 4 17 10