XS
SM
MD
LG
10.05.2024 SPD Radnički

Radnički napada finale iz "majstorice" sa Zvezdom

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

U "majstorici" polufinalne serije Super lige Srbije vaterpolisti Radničkog gostuju Crvenoj zvezdi, u subotu, od 20.15 časova, na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

Posle ubedljivog poraza u Beogradu (12:7), Kragujevčani su u revanšu pokazali sasvim drugo lice, pa su na kraju zasluženo slavili nakon boljeg izvođenja peteraca (13:12).

- Odigrali meč sa dosta više energije i rasterećenije nego u Beogradu. U toj prvoj utakmici bilo smo malo stegnuti, pravili neke greške i nismo iskoristili svoje šanse, pa smo na kraju poraženi prilično ubedljivo. Kod nas je bila drugačija priča. Od starta je bilo egal, nijedna ekipa do kraja nije vodila više od gola razlike. Na kraju su penali bili najrealniji epilog. I ovde smo imali neke greške, bez kojih bi utakmicu rešili u regularnom delu, ali najbitnije da smo pobedili - rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Ulog je veliki, kako zbog samog plasmana u finale gde pobednika očekuje Novi Beograd, tako i evropskih takmičenja, pa nema sumnje da je pred ljubiteljima vaterpola još jedna uzbudljiva predstava.

- Iskreno, očekujem najtežu utakmicu u ovoj seriji. Treća je u nizu i biće izuzetno zahtevna, ali mislim da smo spremni i fizički i psihički. Probili smo led za neke stvari kroz ova dva susreta. Ovo je mlada ekipa i vidi se da se neke stvari iz meča u meč poboljšavaju. Nadam se da ćemo odigrati najbolju utakmicu do sada i pobediti. Željni smo i motivisani da igramo u finalu - dodao je Janković.

Kragujevčani podvlače da je odbrana ključ, a svakako ih raduje dobra partija golmana Stefana Todorovskog, koji je bio junak susreta kako zbog odbrana u regularnom delu i petercima, tako i izjednačujućeg pogotka u finišu.

- U ovakvim utakmicama je najbitnija odbrana, kao i energija koja mislim da nam neće manjkati sa naše strane. Ovakvi mečevi se dobijaju dobrom defanzivom, a ne na gol više i ako to implementiramo, možemo da pobedimo. Golman Todorovski je dobro branio u revanšu, nadam se da će ponovo biti na visokom nivou, jer je to jako bitno - zaključio je Janković.