XS
SM
MD
LG

Opštinska liga Varvarin - Prekinuta utakmica u Pločniku

U nedelju, u prvom kolu prolećnog dela Opštinske fudbalske lige Varvarin, meč u Pločniku između ekipe Gradac i ekipe Varvarin prekinut je zbog incidenta u 65. minutu pri vođstvu gostiju od 2-3. Po hladnom i kišnom vremenu u Pločniku, snage su odmerili pretendenti za čelnu poziciju Opštinske lige Varvarin. Meč je poceo brzim tempom sa dosta borbe, naročito na sredini terena. Pri samom kraju poluvremena u 43. minutu gosti dolaze do prednosti iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca. Takva odluka sudije Predraga Živanovića pokrenula je, ispostaviće se pravu buru kod domaćih navijača, ali i samih igrača. Nakon toga situacija se zaoštlila jer je nakon dosuđenog indirekta golman Varvarina čitavih par minuta odbijao da preda loptu domaćima, šta sudija nije sankcionisao. Na odmor se otislo rezultatom 0-1. 

U drugom poluvremenu nešto bolja igra domaćih koji u 49. minutu najpre izjednačavaju slobodnim udarcem I. Rašića sa distance, da bi u 54. minutu došli do prednosti golom J. Brankovića. Prednost domaćih od 2-1 nije dugo trajala, gosti izjednačavaju u 57. minutu nabacivanjem iz kornera, da bi u 60. minutu poveli 2-3. Niz sumnjivih odluka u korist gostiju, što dosudjivanjem faulova, što kornera samo je podgrevao već uzavrlu atmosferu. Do kulminacije je došlo u 65, minutu, kada na očigledno igranje rukom jednog od igrača Varvarina u svom šesnaestercu sudija ne dosuđuje jedanaesterac, i pokazuje da se igra nastavi. Tada par navijača Gradca utrčava na teren u nameri da se sukobi sa njim, ali intervencijom igrača oba tima sprecen je ozbiljniji sukob. Sudija Živanovic prekida utakmicu u 65. minutu pri rezultatu 2-3 u korist gostiju.

Ovakav skandalozan događaj još jedna je potvrda o generalnom stanju u srpskom fudbalu. Načini koji se koriste da se dodje do bodova su očigledni. Glavni sudija: Predrag Živanović; Prvi pomocni: Marko Marković; Drugi pomocni: Goran Minić. Delegat utakmice: Radojica Ćosić.


Kostrež 1 : 0 14. Oktobar
Gradac 0 : 3 Varvarin
Čukarički 2 : 3 Kiseljak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kostrež 7 5 0 2 15
2 14. Oktobar 7 5 0 2 15
3 Varvarin 7 4 1 2 13
4 Gradac 7 4 1 2 13
5 Kiseljak 7 2 1 4 7
6 Čukarički 7 1 2 4 5
7 Parcane 6 0 1 5 1