XS
SM
MD
LG
26.11.2014 Administrator

Nišavić: Iako su nas poremetile povrede, daćemo sve od sebe

Vicešampionke sveta otputovale su u Norvešku kako bi učestvovale na Mobelringen Kupu od 27. do 30. novembra. Na turniru Zlatne lige naše seniorke igraće sa selekcijama Francuske, Danske i domaćina Norveške. Prvu utakmicu srebrne sa Svetskog prvenstva igraju sa reprezentacijom Francuske u četvrtak, 27. novembra od 19.15 sati. Ovo je prva faza priprema za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj, od 07. do 21. decembra, a na šampionatu Evrope naše reprezentativke nalaze se u grupi D sa selekcijama Francuske, Crne Gore i Slovačke.

„Iako su nas poremetile povrede, daćemo sve od sebe. Turnir u Norveškoj je izuzetno težak. Puno će nam značiti ove utakmice pred start EP kao pripreme, a i samim tim što u grupi igramo sa Francuskom. Sve tri reprezentacije dobro poznajemo, ali akcenat će biti pre svega na našoj igri“, rekla je Jelena Nišavić, reprezentativka Srbije koja će na turniru biti kapiten reprezentacije.

„Sve ekipe na turniru su izuzetno iskusne i dolaze u dobrom sastavu. Francuska reprezentacija je podmlađena i malo je sastav promenjen, ali to ništa ne znači. Mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje ovaj turnir i da se pripremimo za Evropsko koje nas očekuje početkom decembra“, istakla je Jovana Risović čuvar mreže nacionalnog tima Srbije.

Mobelringen Kup, vreme igranja mečeva:

Četvrtak, 27. novembar 2014. godine

Srbija – Francuska 19.15h (Lavrik Arena)

Norveška – Danska 21.40h

Petak, 28. novembar 2014. godine

Danska – Srbija 17h (Lavrik Arena)

Norveška – Francuska 19.15h

Nedelja, 30. novembar 2014. godine

Norveška – Srbija 16.15h (Spektrum Oslo)

Francuska – Danska 18.30h