XS
SM
MD
LG

Skupština FSO Varvarin uspešno završena, male čarke obavezni deo priče!

Večeras je u Varvarinu održana skupština FSO Varvarin na kojoj su usvojeni izveštaji o radu FSO za 2016, kao i finansijski plan za 2017. godinu, te neophodne izmene statuta saveza kako bi se isti usaglasio sa zakonom o sportu. Skupština je takođe dodelila i plakete za najboljeg sportskog radnika saveza kao i najboljeg sudiju  stručne strukovne organizacije sudija.  Dragan Jovanović predsednik FSO - „ Lokalnu samoupravu u Varvarinu nije briga za sport“.

Detalj sa skupšzine FSO Varvarin.

 

Najviše pažnje ali i po neku čarku izazvala je tačka o dosadašnjem radu FSO. Najpre je konstantovan kvorum koji je jedva skupljen a na opasku predstavnika FK“Varvarina“ Andrije Ristića. da svi nisu pozvani uredno kao i da nema materijala za skupštinu odbrusio mu je predsednik FSO  Dragan Jovanović rečima : „Vi u FK“ Varvarinu“ vidite prvo ko je predsednik ,ko predstavnik kluba ,ko je zadužen da psuje pa da znam s kim da razgovaram.

Ipak tonovi su se smirili a Dragan Jovanović je istakao velike uspehe naših klubova u protekloj sezoni pre svih Temnića koji je ubedljiv lider srpskoligaškog istoka bez poraza ali je nažalost konstantovao da je Temnić pušten niz vodu jer još nije dobio dinar iz budžeta opštine a kako stvari stoje ne zna se tačno ni kad ,jer opštinsko veće u Varvarinu još nije ni raspisalo konkurs za davanje sredstava za opštinski sport.

„ BATALI TE KOMUNISTIČKE FORE“

 

Jovičiću batali te komunističke fore

Kada je predsednik trenerske organizacije FSO Varvarin gospodin Radiša Jovičić  predložio da savez napravi komisiju koja bi ispred saveza razgovarala sa sportskim savezom i predsednikom opštine jer je očigledno dok se ova procedura ne zavrsi mnogi klubovi neće moći da počnu takmičenje pre svih Temnić ,grubo mu je odbrusio član veća opštinskog  ispred koalicije SPS,JS  Zoran Đorđević rečima: „Batali te komunističke fore“ kakve bre komisije kad bude biće.

Predstavnike trenerske organizacije zanimalo je ko je sekretar FSO i dobili odgovor da je to Ćirić Dragoslav Dikan  iz Bačine koji nije bio prisutan i da neće niko da radi bez para, predstavnik trenerske organizacije je ipak konstantovao da zbog (Brloga) nereda u savezu mogu da se pojave jazavci pa treba za svaki slučaj biti na vezi sa lovačkim društvom u Varvarinu.

Bilo kako bilo  zaključak je da za fudbal koji organizuje FSO Varvarin predstoje teski dani: Finansiranje,mesanje politike u sport,izmene statuta u skladu sa novim zakonom o sportu o čemu će mo posebno pisati jer po toj odredbi koja je pisana u Beogradu 90% klubova podno BGD a bilo bi ugašeno. Na kraju su usvojeni svi izveštaji a za kraj dodela plaketa. Obe plakete potpuno zasluženo.

Za sportskog radnika godine  DARKO BRANKOVIĆ  predsednik „Temnića“ a za najboljeg sudiju GORAN MINIĆ iz Obreža

 

Plaketa za Darka Brankovića koji je zbog službenog puta bio odsutan

 

Na kraju bilo je i treće poluvreme u režiji  vlasnika restorana „POD LIPOM“ Gorana Đorđevića Đoreta gde se i održavao sastanak skupštine saveza . Divna predjela,salate,pihtije,projice, pečenje i kolać probao je i Vaš izveštač i odao priznanje na kvaltetu usluga gos. Djordjeviću..Ko će da plati račun  Vas izvestač nije obavesten a bilo je i bolje kod gosn. Djordjevića jer ko zna možda u savezu ispod stola vreba neki jazavac.

Plaketa za Gorana Minića najboljeg sudiju