XS
SM
MD
LG

Partizan ostavio Dorćol u životu

Ragbisti aktuelnog prvaka Dorćola imaće šansu da u poslednjem 6. kola prvog dela Grupe A Prve lige opstanu u eliti srpskog ragbija 13. To je epilog odloženog meča 5. kola u kojem je Partizan savladao u Nišu domaći Radnički 48:10.

Na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair, Nišlije su imale drugu meč loptu da izbore istorijski opstanak u Grupi A, ali su poput utakmice sa Crvenom zvezdom i protiv drugog beogradskog večitog rivala lako prepustile bodove spasa. Bilo koji rezultat u oba meča u kojima je Radnički ostao neporažen, direktno bi poslao Dorćolce u Grupu B na jesen.

Međutim, izgleda da je važnost oba duela bila prevelika za najbolje Niške ragbiste, koji su protiv Partizana zabeležili prvi poraze pred svojim navijačima u ovoj sezoni. Radnički je na Čairu već rušio i Zvezdu i Dorćol, ali su crno-beli rutinski zabeležili pobedu koja daje nadu Dorćolu da će izbeći šokantno ispadanje iz društva najboljih.

Dorćolci upravo protiv crno-belih moraju da zabeleže pobedu kako bi ostali u Grupi A, pošto bi tako imali isti broj bodova sa Radničkim, ali ipak bolju poen razliku u međusobnim duelima. U 1. kolu Dorćol je u Beogradu slavio sa 42:10, dok su se Nišlije revanširale pred svojim navijačima pobedom od 16:12.

Za vikend je nastavljena i ragionalna Balkan Super Liga – u Grupi B Kadikoj Bulsi su kod kuće bili bolji od Lokomotive iz Sofije, 54:10. Time je turski šampion zabeležio istorijsku prvu pobedu u zvaničnim međunarodnim mečevima.

Rezultati 5. kola Grupa A Prva liga Srbije (odloženi meč): Radnički Niš – Partizan 10:48. Tabela: Crvena zvezda 7, Partizan 7, Radnički 4, Dorćol 2.

Rezultati 3. kola Grupe B Balkan Super Liga: Kadikoj Buls – Lokomotiva 54:10. Tabela: Crvena zvezda 2, Dorćol 2, Kadikoj Buls 2, Lokomotiva 0.