XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
SLZ : Polet (LJ) - Zvižd 1:0

Polet je važio za favorita u meču sa Zviždom iz više razloga. Čačani su standardni srpskoligaši dugi niz sezona,imaju iskustva u nadmetanju,vrlo dobar igrački kadar i sjajan skor kao domaća ekipa. Nasuprot njima, gosti iz Kučeva su novajlije u ligi i tek treba da pokažu svoje kvalitete kako prvenstvo bude odmicalo. Sudeći po onome što su prikazali danas u Ljubiću, nema sumnje da je reč o sasvim solidnom timu sa par izuzetnih pojedinaca. Pružili su dostojan otpor „Grebićima“,na momente bili i bolji rival ali nesmotrenost u poslednjim sekundama, koštala ih je boda,koji su svakako priželjkivali pre duela.

Trenutak iz prvih 45 minuta

Već u 8. minutu „crveni“ su pripretili. Milosavljević je centrirao sa desnog boka,najviši u skoku biva Ignjatović,no tuče preko gola. Dva minuta kasnije prilika na drugoj strani. Najpre je Đorđilović ispucao loptu na polovinu rivala, nju prihvata Vasilić i kreće sam ka golmanu Marku Nikoliću,ulazi u kazneni prostor i šutira ali dosta blago, pa šansa ostaje neiskorišćena. Mogao je Vasilić u datoj akciji da posluži i Nešovića na levoj strani, čini se da bi tada pogodak bio neminovan.U periodu od 26. do 32. minuta, gosti kreiraju dva konkretna napada. Vrlo dobri Ignjatović vara čuvara u liniji peterca, iskosa sa desne strane,zatim pasom nalazi Blagojevića koji biva neprecizan sa petnaestak metara. Isti igrač našao se u 32. minutu u zicer poziciji ali je šutirao pravo u Rumenića sa 7-8 metara udaljenosti, ovoga puta sa leve strane. Prilikom pomenute akcije napadač Zvižda se povredio i morao da napusti igru. Deset minuta pre kraja prvog poluvremena,najbolja šansa za Polet. Knežević je pokušao glavom, nakon udarca iz ugla a Nikolić sjajno intervenisao i loptu izbacio u korner.

Agilni Nešović (Polet) sa loptom

Nastavak donosi nešto drugačiji odnos snaga. Polet preuzima inicijativu i težište zbivanja prebacuje na polovinu gostiju. Već u 52. minutu „zicer“ za domaće. Mihajlović se našao „oči u oči“ sa „jedinicom“ Zvižda ali je šutirao vrlo slabo, pravo u čuvara mreže. Tri minuta nakon toga, Nešović pogađa stativu iz slobodnog udarca a gosti prihvataju odbijenu loptu i organizuju kontranapad koji završava Stanojević, udarcem preko gola. Rezervista Zvižda Stojadinović,okončao je solo prodor prizemnim udarcem sa 17-18 metara a Rumenić uz dosta napora zaustavlja šut. Sve se odigralo u 58. minutu. Strahovit pritisak „Grebića“ usledio je u periodu između 60. i 65. minuta. Redom su pokušavali Nešović, Protić i Vasilić ali promene rezultata nije bilo. Nešović je tukao iznad prečke, dok je pokušaje Protića i Vasilića Nikolić osujetio.Nisu domaći odustajali od pritiska,tražeći pobedonosni pogodak.U 74 minutu Nešović odlično prolazi po desnoj strani,šutira sa peterca i ponovo Nikolić izlazi kao pobednik! Scenario u finišu meča nagoveštavao je podelu bodova, jer su domaći, stihijski, dubinskim loptama tražili najisturenije saigrače, što je pogodovalo znatno višoj defanzivnoj liniji ekipe iz Kučeva. Ipak, upornost se isplatila u drugom minutu sudijske nadoknade. Luković je uputio loptu u kazneni prostor protivnika, ona uz dosta sreće dolazi do usamljenog Mihajlovića, koji rutinski pogađa mrežu sa 5-6 metara udaljenosti za veliko slavlje igrača u plavoj opremi!Rezultat 1-0! Gol vredan druge prvenstvene pobede nakon tri odigrana kola.

Dama u ulozi pomoćnika - Ivana Šargić (Valjevo)

Fudbal Fudbal Srpska liga Zapad Polet Zvižd
Međusobne utakmice
2015-2016
20.03
14:30
Polet (LJ)
Zvižd
6
1
16.08
17:30
Zvižd
Polet (LJ)
2
2

2014-2015
28.03
14:30
Zvižd
Polet
0
0
31.08
16:30
Polet
Zvižd
1
0

Uporedni rezultati

Polet
 
Zvižd
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (2) Broj pobeda 0 (0)
2 (0) Broj nerešenih 2 (2)
0 (0) Broj poraza 2 (0)
9 (7) Dati poeni 3 (2)
3 (1) Primljeni poeni 9 (2)
+6 (+6) gol razlika na utakmicama -6 (0)
50% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača