XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Ribnica od jeseni ponovo u eliti

Posle godinu dana Ribnica se ekspresno vratila među superligaše. "Musketari" su iskoristili prvu meč loptu i dva kola pre kraja osigurali tron na komke se nalaze od početka sezone. Loznica je u Kraljevo doputovala sa samo osam igrača, odavno se pomirila sa sudbinom da ispada u "B" ligu,a u Kraljevu su odigraki onoliko koliko im je razigrani domaćin dozvolio. Strateg Ribnice Boško Mačužić iskoristio je priliku da šansu pruži i momcima sa klupe,a ovacije na otvorenoj sceni su zaslužili dizač Peković i srednji bloker Gajović. Nakon poslednjeg poena u meču velika radost u dvorani i na parketu, Ribnica je ispunila postavljeni cilj i od oktobra će ponovo naši najbolji timovi igrati kraj Ibra. Po svemu prikazanom, "musketari" su zaslužili titulu najboljeg tima u drugom razredu srpske muške odbojke, veliki rad, priofesionalan odnos svih struktura kluba, doneo je rezultat za ponos.

 

Korektor Ribnice Stanislav Paunović napada blok Loznice

 

U ovom meču smo bili favoriti i opravdali smo tu ulogu. Pobedili smo 19. put u sezoni, zasluženo i ubedljivo. Potvrdili smo poziciju na tabeli i dva kola pre kraaj stigli ponovo do elite. To je posledica velikog rada i sazrevanja selekcoije igrača koja je prošle sezone bila veoma mlada i ispala iz superlige. Danas, godinu dana kasnije iskalili smo se kroz teške prvoligaške bitke i pokazali suvi kvalitet za osvajanje prvog mesta. Apsolutno su ovi momci zaslužili epitet nakjboljeg tima u ovom rangu takmičenja. A od jeseni ponovo zamo gde nam je i mesto - kaže Boško Mačužić trener koji već 12 godina neprekidno sedi na klupi Ribnice.

 

Ribnica ponovo u eliti

 

Najviše čestitiki primao je najstariji, kapiten Vladimir Usiljanin. Zanimljivo bio je deo tima koji je 2003. godine takođe Ribnicu vratio u elitu i slučaj je hteo da se prošle godine vrati u matični klub i ponovo ostvari pomenuti rezultat.

Mnogo mi je drago da sam baš ja dva puta sa Ribnicom stigao do Prve lige do elite. I tada, sada već davne 2003. i danas, to smo uradili vrlo uverljivo i ubedljivo. Ovi dečaci su odlična grupa, jako dobar tim koji tek treba da odigra svoju najbolju odbojku. Nadam se da će ostati na okupu, jer u tom slučaju Ribnica će biti kadra da se bori i za trofeje - uverava Vladimir Usiljanin i zaključuje. - Ostala su još dva kola, rekao sam momcima da hoću maksimalan učinak, vredimo da pobediomo sve do kraja i da tako ne padne nikakva sumnja ili mrlja na ovaj rezultat i uspeh. Tačno je da nam te utakmice ne znače, ali igraćemo kao da nam titula od toga zavisi.

RIBNICA - LOZNICA 3 - 0 (25-18, 25-12, 25-18)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 200 Sudije: A. Šućur i T. Ilić

RIBNICA: Močić (libero 1), Stefanović, Begić, Zečević, Vukmirović, Peković, Petrašinović, L. Đorđević (libero 2), Milovanović, Paunović, Skakić, Gajović, Usiljanin Trener: B. Mačužić

LOZNICA: Šatora, Karišik, Antonić, Matić (libero), Trifunović, Burić, Brčić, Kilibarda Trener: Z. Sretenović

Šampion Prve lige i ponovo član srpske Superlige - OK Ribnica Kraljevo

Odbojka Odbojka Prva liga Srbije Ribnica Loznica
Međusobne utakmice
2018-2019
22.02
19:00
Ribnica
Loznica
3
0
18.11
Loznica
Ribnica
0
3

Uporedni rezultati

Ribnica
 
Loznica
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
6 (3) Dati poeni 0 (0)
0 (0) Primljeni poeni 6 (3)
+6 (+3) gol razlika na utakmicama -6 (-3)
100% (100%) UspeŔnost 0% (0%)
Nema rezultata
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača
zeljkopfc1986 je ocenio igrača