XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Žeradjanin za treću uzastopnu radost Sloge

11.10.2020 Aleksandar Daišević

Strelac jedinog gola vrednog nova tri boda - Željko Žeradjanin u belom dresu Sloge Foto: G. Šljivić

Kraljevački prvoligaš uspeo je da ostvari i treću uzastopnu pobedu protiv izuzetno čvrste i vrlo neugodne ekipe iz Dobanovaca. Izuzetno tvrda, do poslednjeg minuta teška i neizvesna utakmica odigrana je na Gradskom stadionu, a domaćin je za jedan gol bio bolji i zasluženo slavio. Gosti su bolje počeli, u 15. minutu Janjić je probao iz slobodnog udarca, ali je Andrijanić već tada pokazao da će ovo biti njegov meč.

 

Samo dva minuta kasnije mnogo bolja prilika za Budućnost, posle gužbe šutirao je Janjić,a neko od odbrambenih fudbalera "belih" je ispred samog gola izbacio loptu u polje. Sloga je prvi put ozbiljno zapretila u 26. minutu i tada je postignut ispostavilo se jedini gol na utakmici. Vidović je odlično izveio prekid, centrirao je na drugu stativu gde je čekao Žerađanin i lako matirao Katića. Sloga je sve mogla da reši tri minuta kasnije. Filipović je imao otovren put prema golu gostiju, umesto da sam završi akciju, hteo je da asistira Anđelkoviću koji se našao u ofsajd poziciji. Sloga je u utakmicun ušla bez "požutelog" Petkovića i povređenog Andrića, a u 9. minutu je zbog povrede leđa morao van terena iskusni Mihajlović.

Svi ti problemi prevaziđeni su velikom borbenošću i jedinstvom Sloginog tima. U nastavku prvu priliku su imali "beli", Anđelković je sve lepo uradio osim završnice, lopta je otišla daleko pored gola. Gosti su tada krenuli na juriš, opsedali su gol Sloge, ali su Gojković i Vidović, uz mladog Vukotića i golmana Andrijanića uspevali da spreče svaki pokušaj Dobanovčana. Na drugoj strani ređali su se kontranapadi Sloge, Todorić je promašio prazan gol, Aneđlković takođe iz izgledne prilike šutirao pored stative gola već savladanog Katića. Strelac jedonog gola Žerađanin u jednoj akciji je dva puta isprobao reflekse golamana gostiju koji je ipak izašao kao pobednik iz tih situacija. U samoj završnici meča Budućnost je imala dve lepe prilike, ali je oba puta sjajno intervenisao Andrijanić. Pre poslednjeg zvižduka, arbitar Jeknić je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton Gušaniju, beku Sloge. Na kraju utakmice veliko slavlje na stadionu, jer Sloga se definitivno probudila i kreće u beg iz opasne zone.

BEZ VELIKOG POJAČANjA!

Iako se očekuvalo da na terenu debituje veliko Slogino pojačanje, dovedeno u smiraj prelaznog roka, Ferebori Dore reprezentativac Konga se vratio u Pariz.

Vrhunski fudbaler, ali došao je nespreman. To i ne bi bio problem da nema povredu koja je otkrivena na pregledu, nije je izlečio kada je trebalo i nismo mogli da računamo na njega. Treba nam takav igrač i mnogo mi je žao što se sve nije ostvarilo, jer takav fudbaler u ovom regionu nije igrao. Ostajemo do zime u ovom sastavu, pa ćemo videti onda šta će se dešavati - naglasio je Boris Bunjak, šef struke kraljevačke Sloge.

SLOGA – BUDUĆNOST 1 – 0 (1 – 0)

Gradski stadion u Kraljevu Bez gledalaca Sudija: Stefan Jeknić (Subotica) 6 Pomoćne sudije: Petar Radić (Novi Sad) i Svetlana Bilić (Ruma) 7 Strelac: Žerađanin u 26. minutu Žuti kartoni: Gušani, Andrijanić, Vukotić (Sloga), Lučić (Budućnost) Crveni karton: Gušani (Sloga) u 90. minutu. Igrač utakmice: Željko Žerađanin (Sloga).

SLOGA: Andrijanić 7,5, Gušani 7, Kruševac 7, Filipović 7 (od 72. minuta Čamagić 7), Krasić 7 (od 75. minuta Todorić 7), Vidović 8, Mihajlović –( od 9. minuta Vukotić 7), Gojković 7,5, Anđelković 7,5, Nikolić 7, Žerađanin 8.

BUDUĆNOST: Katić 6,5, Tasić 6,5, Lučić 7, Markišić 7, Dobrijević 6,5, Milijašević 6,5 (od 46. minuta Ilić 7), Ranković 6,5 (od 55. minuta Mišel -, od 80. minuta Vladisavljević -), Đorđević 6,5, Luković 7, Janjić 7, Ivančević 7.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Sloga (K) Budućnost
nikolarajcic i još 11 korisnika su tipovali utakmicu