XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Crna Gora lako sa Gibraltarom
09.10.2021 sportdc.net

Crna Gora

Reprezentacija Crne Gore savlada je Gibraltar rezultatom 3:0 u meču sedmog kola kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Ā 

NaÅ” nacionalni tim do pobjede na Viktorija stadionu doÅ”ao je dominacijom tokom cijelog susreta na svim djelovima terena. Ogroman posjed lopte na strani ā€žsokolaā€œ, veliki broj prilika pred golom protivnika i sigurna igra u svim momentima obilježili su večeraÅ”nji susret. Sa dva pogotka posebno se istakao kapiten Fatos Bećiraj, dok je Adam MaruÅ”ić protiv Gibraltara postigao svoj drugi pogodak u dresu nacionalnog tima.

ā€žSokoliā€œ su za razliku od NorveÅ”ke i Turske, koje su se mučile da dođu do prednosti u duelu sa Gibraltarom na Viktorija stadionu, do prednosti doÅ”li već u uvodnim minutima utakmice. Kosović je na za njega karakterističan način u kaznenom prostoru pronaÅ”ao MaruÅ”ića koji se driblingom oslobodio dva rivala a zatim rutinski matirao Goldvina.

Kako je selektor Radulović najavio dan uoči utakmice naÅ”a selekcija je strpljivom igrom, uz orgomnu razliku u posjedu lopte, nastavila da ā€žguÅ”iā€œ rivala pa je već do 20. minuta MaruÅ”ić imao joÅ” dvije prilike da pogodi metu. Ipak, u prvom pokuÅ”aju čuvar mreže protivnika je zaustavio pokuÅ”aj naÅ”eg veziste, dok je u drugom lopta zavrÅ”ila nedaleko od stative.

Iako su stvorili nekoliko prilika pred golom rivala ā€žsokoliā€œ su na drugi pogodak čekali sve do finiÅ”a prvog dijela susreta. Precizan je bio Bećiraj i to udarcem sa bijele tačke kojem je prethodio izuzetno grub star Goldvina nad MugoÅ”om.

Do trećeg pogotka naÅ”a selekcija doÅ”la je zahvaljujući saradnji HakÅ”abanovića i Bećiraja ā€“ mladi vezista sjajno je centrirao lijevom nogom a iskusni napadač se ā€žpoklonioā€œ na drugoj stativi za konačnih 0:3 na Gibraltaru.Ā 

U narednom kolu, koje je na programu za tri dana, naŔu nacionalnu selekciju očekuje gostovanje reprezentaciji NorveŔke. Utakmica se igra na stadionu Uleval sa početkom u 20:45 časova.

GIBRALTAR ā€“ CRNA GORA 0:3

Viktorija stadion, Gibraltar.

Sudija: Filip Glova (Slovačka).

Strijelci
0:1 ā€“ Adam MaruÅ”ić 7ā€™, 0:2 ā€“ Fatos Bećiraj (p) 44ā€™, 0:3 ā€“ Fatos Bećiraj 67ā€™

Žuti kartoni
Kajl Goldvin ā€“ Gibraltar
Fatos Bećiraj, Žarko TomaÅ”ević ā€“ Crna Gora

Gibraltar: Kajl Goldvin, Džosef Čipolina (od 74. Itan Brito), Lui Aneseli, Skot Vajsman (od 74. Džejmi Bosio), Ris Stiče (od Li Kasijaro), Liam Voker (od 83. Mohamed Badr), Džejs Oliveiro, Roj Čipolina, Julian Valarino, Kian Ronan, Grem Torilja (od 83. Džejmi Kombs).
Selektor:Ā Hulio Ribas.

Crna Gora: Milan Mijatović, Risto Radunović, Igor Vujačić, Žarko TomaÅ”ević, Marko VeÅ”ović, Stefan MugoÅ”a (od 44. Milutin Osmajić), Fatos Bećiraj, Sead HakÅ”abanović (od 73. Vladimir Jovović), NebojÅ”a Kosović od 73. Nikola Vukčević), Aleksandar Šćekić (od 51. DraÅ”ko Božović), Adam MaruÅ”ić (od 73. Marko Janković).
Selektor:Ā Miodrag Radulović.

Međunarodni fudbal Međunarodni fudbal World Cup 2022 Qualification - Group G Gibraltar Crna Gora
Međusobne utakmice
2021-2022
08.10
20:45
Gibraltar
Crna Gora
0
3
27.03
15:00
Crna Gora
Gibraltar
4
1

Uporedni rezultati

Gibraltar
 
Crna Gora
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 0 (0)
1 (0) Dati poeni 7 (4)
7 (3) Primljeni poeni 1 (1)
-6 (-3) gol razlika na utakmicama +6 (+3)
0% (0%) UspeŔnost 100% (100%)
Nema rezultata