XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Novitović i Prošić strelci za pobedu OFK Žarkova

30.10.2022 M. Đorić

Radost plavo - belih u Makiškoj šumi; foto M. Đorić

Posle četiri kola sa samo dva osvojena boda, pobeda OFK Žarkova za povratak u borbu za visok plasman. Leštanci su se pokazali u Makiškoj šumi kao dobar rival, koji zaslužuje bolji plasman od trenutnog.

Prvu šansu imali su gosti, napadač Mastilović je sa peterca šutirao pored stative. Vođstvo OFK Žarkovu doneo je prvi strelac lige Luka Novitović udarcem glavom, posle odličnog centaršuta Ačanskog sa desne strane. Nova šansa za domaći tim u 16. minutu, šut Novitovića završio je pored stative.

Leštanci su zaigrali bolje u nastavku i imali priliku preko Čupića, dok je kapitenu Kurjaku poništen gol zbog ofsajda. U povoljnim šansama za domaći tim našli su se Novitović i Prošić. Pobedu OFK Žarkova potvrdio je rezervista Aleksandar Prošić, udarcem glavom iz gužve, prethodno je korner izveo Vučeljić. Makić je u finišu mogao da trijumf domaćina učini ubedljivijim.

U sledećem kolu, Leštane u subotu od 11 časova dočekuje ekipu GSP Polet Dorćola, a OFK Žarkovo od 13 časova gostuje u komšijskom derbiju Lokomotivi kraj Ranžirne stanice u Makišu.

OFK Žarkovo - Leštane 2:0 (1:0)

STADION: U Makiškoj šumi. GLEDALACA: 100. SUDIJA: Miloš Pavlović (Lazarevac). POMOĆNICI: Lazar Milovanović i Dalibor Maksimović. STRELCI: Novitović u 5. i Prošić u 79. minutu. ŽUTI KARTONI: Vučeljić, Obradović, Đurić, Lazić (OFK Žarkovo), Vidović, Filipović, Dokić (Leštane).

OFK ŽARKOVO: Ramadani, Dragojlović (od 83. Maksimović), Lazić, Obradović, Pavlović, Đurić, Ačanski, Stojanović (od 55. Živković), Novitović (od 83. Makić), Milošević (od 67. Prošić), Vučeljić (od 83. Vuković).

LEŠTANE: Jovanović (od 84. Vranić), Savić, Vidović (od 73. Milošević), Petković (od 83. Padežanin), Kurjak (od 83. Šarić), Mastilović, Đorđević, Čupić (od 83. Matić), Azarić, Filipović, Dokić.

Zonske lige Zonske lige Beogradska zona OFK Žarkovo Leštane