XS
SM
MD
LG

X kolo u MFL i PFL Sombora: Drugi poraz apatinaca i prvi remi Lipara

Proteklo , deseto kolo u oba takmičarska ranga na teritoji Zapadnobačkog okruga proteklo je u znaku derbi susreta u Područnoj Ligi , i drugog poraza zaredom apatinske OFK Mladosti , i prvog remija fudbalera Lipara . Inače na 16 utakmica ova dva ranga takmičenja , postignuto je ukupno 52 gola, što je više od tri u prosekupo jednom meču. U ligi Područja, strelci su mreže protivnika tresli 21 put , a fudbaleri iz Međuopštinske Lige bili su nešto efikasniji, dali su deset golova više. Po tri pobede su ostvarile ekipe domaćina u oba ranga. U području su gosti slavili na četiri utakmice, a u stepenu niže, na tri. Remijem su završene dve utakmice u Međuopštinskoj Ligi , a jedna u Područnoj. Derbi je igran u Odžacima,gde je tim domaćina savladao gosta iz Apatina sa minimalnih 1:0.Brzi gol Zeca u ranoj fazi utakmice (6. minut) rešio je dilemu pobednika, a strelac je lobom sa 16 metara matirao istrčalog Đumića. Oslabljeni sasatav gostiju nije uspeo do kraja izboriti povoljan rezultat, a sama utakmica nije zadovoljila blizu 300 gledalaca na igralištu u Odžacima. Derbi nije protekao bez kartona, a" požutela" su trojica aktera, a dvojici( Radaković kod domaćih i Đumić kod gostiju) je sudija Bošković iz Sombora pokazao put u svlačionicu pre isteka 90 minuta regularne igre. Od ostalih mečeva, na utakmici u Somboru, železničari su došli do nova tri boda u susreu sa gakovčanima, mada u igri nisu bili tako ubedljivi kao na nekima ranije. Iznenađenje su napravili fudbaleri Borca koji su iz Kljajićeva odneli sva tri boda, a pobedu u gostima ostvarili su fudbaleri staparskog Hajduka, koji su u finišu utakmice u komšijskom , Bačkom Brestovcu, zadali novi udarac ekipi BSK-a. Možda očekivana pobeda miletićana na Bukovcu (3:4) nije nikoga iznenadila, ali je bar publika uživala u golovima, a domaćin je izveo oslabljeni sastav u kojem je golman Molnar igrao beka.Karavukovčani su pobedili u Crvenki i sada su sedmi, a fudbaleri Omladinca iz Deronja su pobedom nad Stanišićem, koji sve dublje tone, pobegli sa začelja tabele. Jedini remi u ovome kolu desio se u Čonoplji, gde je domaća Sloga sa Kulom odigrala 2:2.Na tabeli, OFK Odžaci i dalje drže prvo mesto,sada sa 27 bodova,ili dva više od drugog ŽAK-a, koji opet beži trećim apatincima za tri boda Na začelju , Stanišić je "zaseo" na poslednje mesto,odma iza BSK-a., a daleko nisu odmakli ni Sloga Omladinac (D),Crvenka i Kula.U narenom kolu, najinteresantniji meć će se odigrati u Stanišiću, jer gostuje BSK, a vodeći OFK Odžaci gostuju u Gakovu. dok ŽAK putuje u Kulu.Polet dočekuje Korduna, a Zadrugar ,Crvenku.Bukovčani idu na noge ranjenim apatincima, staparci će ugostiti čonopljance, a bačkogračani deronjčane.

U međuopštinskoj ligi, vodeći Lipar po prvi puta nije pobedio, a bod, ili dva, su im otkinuli igrači Partizana u Kupusini (1:1). Panonija je došla do sigurne pobede u susretu sa Dinamom, dok je Terekveš, golom Jelisavca u prvom poluvremenu, uzeo sve sa igrališta kraj pruge u Somboru.Šantićani su lako došli do pobede, a efikasnu igru pred svojim navijačima krunisali su sa šest golova u mreži poslednje Rastine, koja nikako da uhvati ritam i krene sa nekim osvojenim bodom.Goleada u Ratkovu loše je završila po domaći Radnički ,koga je Mladost iz Kruščića nadvisila sa 6:3, a sedam golova je palo i u Kolutu, gde domaće Jedinstvo nije imalo milosti prema šikarčanima(6:1)I dalje neporaženi monoštorci su ovoga kola doneli tri boda sa Velikog Salaša, a domaćim ribarima, Dunav je bio dubok i i nisu ga mogli pregaziti . Riđičani su uzeli bod Rusinu u Ruskom Krsturu i održali korak sa klubovima iz sredine tabele..Četiri prvoplasirana tima imaju po dva, jedan, odnosno tri i četiri boda razlike između sebe, a jesen će verovatno završiti na pozicijama od jedan do četiri. Začelje"pripada" rastincima i fudbalerima Jedinstva iz Ribareva, a malo boljeg bodovnog salda su sonćani, kojima za isto toliko bodova koliko su osvojili, beže sledeći klubovi iznad njih(OFK Šikara i Radnički 1918).U narednom kolu , derbi se igra u "Doli" , gde monoštorci očekuju kolućane, a gde se očekuje i veliki dolazak navijača iz tog mesta.Rusin gostuje u izletničkoj šumi u Somboru, kod OFK Šikare,šantićani putuju u Svilojevo, a OFK Metalac u Sontu.Fudbaleri Lipara nebi trebali da imaju problema u susretu sa Jedinstvom iz Ribareva, što se nemože reći za Mladost koja očekuje kupusince u svome Kruščiću.U pogranična mesta somborske opštine, Rastinu, putuju fudbaleri iz Ratkova, a riđičani će ugostiti Panoniju iz Lalića.U svakom slučaju, ishodi mečeva jedanaestog kola mogu u vrhu doneti neke male promene, dok se na začelju neće ništa bitnije menjati.

 

 

 

 

Na snimcima : Kapiteni ŽAK-a i Graničara sa sudijom Jankovićem iz Odžaka pre početka utakmice u Somboru i detalji sa tog meča i momenat iz susreta u Međuopštinskoj ligi Panonija-Dinamo


10 .kolo PFL Sombor
Kordun 0 : 1 Borac
Omladinac (D) 2 : 0 Stanišić
BSK 0 : 1 Hajduk
Sloga 2 : 2 Kula
ŽAK 2 : 1 Graničar
OFK Odžaci 1 : 0 Mladost APA
Omladinac (B) 3 : 4 Zadrugar
Crvenka 0 : 2 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Odžaci 10 9 0 1 27
2 ŽAK 10 8 1 1 25
3 Mladost APA 10 7 1 2 22
4 Hajduk 10 7 0 3 21
5 Zadrugar 10 6 1 3 19
6 Omladinac (B) 10 6 1 3 19
7 Polet 10 5 2 3 17
8 Borac 10 5 1 4 16
9 Kordun 10 5 0 5 15
10 Graničar 10 4 0 6 12
11 Kula 10 2 2 6 8
12 Crvenka 10 2 1 7 7
13 Omladinac (D) 10 2 1 7 7
14 Sloga 10 1 4 5 7
15 BSK 10 2 0 8 6
16 Stanišić 10 1 1 8 4