XS
SM
MD
LG

“Studenti” – odličan šest

Fudbaleri Ekonomca na završetku jesenje sezone ispratili su goste iz Niša sa pola tuceta golova. Reprezentativni golman Antonić, koji je u prethodnoj sezoni branio gol Marbo Intermeca, najzaslužniji je što Kopernikus sinoć nije izgubio sa dvocifrenim rezultatom. Branio je “zicere” , ali i “bombe” koju su sa distance upućivali Fetić, Rajčević i Brazilac De Souza.

Fudbaleri Ekonomca uspešno završili jesenju sezonu i imali razloga da se sinoć raduju (Foto: M.Jovičić)

Ipak morao je šest puta da vadi loptu iz mreže. Na drugoj strani istakao se u nekoliko situacija i golman Ekonomca Aksentijević, koji je uspešno zaustacljao napadače iz Niša u situaciji “jedan na jedan”.

Lider na tabeli bio je bolji u toku cele utakmice i pokazao da nema premca na domaćoj futsal sceni. Iako je nastupio bez pobređenog Vesića, zahvaljujući raspoloženom slovenačkom reprezentativcu Fetiču, lako su kragujevački “studenti” rešetali mrežu iskusnog golmana Antonića.

Ekonomac je došao u vođstvo u 4. minutu. Kocić je prošao po desnoj strani i uputio loptu pred gol Nišlija, gde se našao Fetić, koji se oslobodio čuvara i opalio levicom,a golman gostiju bio je nemoćan da spreči pogodak. Igrači Kopernikusa nisu se predavali i dva puta su u 11. i 13. minutu ozbiljno pripretili, ali je golman Aksentijević zaustavio udarce Stankovića i Jovana Đorđevića.

Posle ovih neiskorišćenih šansi gostiju Fetić je u 16. minutu udarcem sa 10 metara primorao golmana Antonića da drugi put vadi loptu iz mreže. Na drugoj strani Stanković je pokušao da smanj i prednost domćina, ali se ponovo ostakao golman Aksentijević i na odmor se otišlo sa rezultatom 2:0.

Alen Fetić het-trikom završio uspešnu fudbalsku polusezonu Ekonomca (Foto: M. Jovičić)Posle odmora Ekonomac je dodao “gas” što sproiji igrači Koprnikusa nisu mogli da pariraju i rezultat nadmoćnije igre su i još četiri postignuta pogo0tka. Rajčević je početkom drugog poluvremena povećao na 3:0. Posle tri bezuspešna pokušaja gostiju da dođu do pogotka, u 32. minutu Fetič je uz asistenciju Surudžića postigao het-trik i povećao prednoist Ekonomca na 4:0. U sledećem minutu u list strelaca upisao se i Brazilac De Souza, koji je sa 10 metara savladao Antonića.

U 34. i 36. minutu, De Souza i Rajčević su “bombardovali” gol Antonića, ali je iskusni golman Koperikusa uspeo loptu oba puta da izbaci u korner. Konačan rezultat 6:0 postavio je Simić u 39. minutu. Zasluge za ovaj pogodak pripadaju De Souzi, koji je sa desne strane uputio centar-šut, mladi Simić se na drugoj stativi “poklonio” i glavom loptu smestio iza leđa Antonića.

- Možemo da budemo zadovoljni i igrom i rezultatom, do koga smo došli lakše nego što smo očekivali. Kopernikus je jedna od najozbiljnijih ekipa u ligi, ali večeras to nije pokazao. Pre ove utakmice očekivali smo da bi Kopernikus mogao da nam pravi probleme, ali nije uspeo i čestitam mojim igračima što su ispoštovali dogovor. Nismo srljali i bili smo strpljivi. Prvo poluvreme je odigrano bolje nego što to rezultat pokazuje, ali je u drugom delu utakmice rezultatski sve došlo na svoje mesto. Moramo da budemo zadovoljni pobedom, jer je ovo bila poslednja utakmica u ovoj polusezoni i moglo je da dođe do opuštanja, ali su momci dobro obavili zadatke - rekao je Ivan Božović, trener Ekonomca posle sinoćnje ubedljive igre proziv Kopernikusa.

Pohvale na račun svojih saigrača upiutio je i Borko Surudžić, koji asistencijama mnogo pomogao strelcima Ekonomca na utakmici sa Nišlijama.

- Na kraju ove sezone sve se dogodilo kao što smo očekivali. Mojim saigračima čestitam, jer su odradili sve što smo se dogovorili u svlačionici, a Kopernikusu na fer i korektnopj igri. Protivnik je odigrao onoliko koliko smo mu mi dozvolili. Mislim da nam je ova sezona bila uspešna kako za klub tako i za mene. Kvalitet je došao do izražaja, a najvažnije je da su nas povrede zaobišle. Završili smo sezonu bez poraza i sa samo jednim remijem i to dovoljno govori o našoj uspešnosti – ocenio je Surudžić.

U ostalim susretima devetog kola Prve futsal lige postignuti su sledeći rezultati: Novi Pazar – Bečej 3:2, SAS Marbo – VIK Naisus 3:2, Smederevo – Vranje 2:2. Danas u Nišu igraju Kalča – Kolubara.

Od devet susreta Ekonomac je osam rešio u svoju korist, a samo jednom remizirao i sa 25 bodova ubedljivo vodi na tabeli sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani SAS Marbo.

Trener Božović će od naredne nedelje dati odmor igračima, koji će se okupiti u januaru, kako bi se pripremili za nastavak prvenstva, u februaru naredne godine.

 EKONOMAC – KOPERNIKUS 6:0 (2:0)

KRAGUJEVAC – Dvorana: “Jezero”. Gledalaca: 200. Sudije: Vladan Radulović i Mile Bekrić (obojica iz Beograda). Strelci: Fetić u 4, 16. i 32, Rajčević u 23, De Souza u 33. i Simić u 39. minutu. Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 5 (3+2), Kopernikus 4 (3+1).

EKONOMAC: Aksentijević, De Souza, Kocić, Simić, Rajčević, Nikolić, Fetič, Bojović, Surudžić, Rakić, Janjić, Momčilović.

KOPERNIKUS: Antonić, Janković, J. Đorđević, Stanković, Miljković, M. Đorđević, Kostić, Krstić, Stepić, Pavlović.

IGRAČ UTAKMICE: Alen Fetič (Ekonomac)


Novi Pazar 3 : 2 Bečej
Kalča 9 : 6 Kolubara
Ekonomac 6 : 0 Kopernikus
SAS 3 : 2 VIK Naisus
Smederevo 2 : 2 Vranje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 9 8 1 0 25
2 SAS 9 5 2 2 17
3 Smederevo 9 4 4 1 16
4 Kopernikus 9 4 3 2 15
5 Kalča 9 4 0 5 12
6 Novi Pazar 9 3 3 3 12
7 VIK Naisus 9 3 2 4 11
8 Bečej 9 3 1 5 10
9 Vranje 9 1 2 6 5
10 Kolubara 9 1 0 8 3