XS
SM
MD
LG

Kalča i Kopernikus postali jedan tim

Niš će naredne sezone u Prvoj futsal ligi Srbije imati jednog predstavnika budući da su se prvoligaši Kopernikus i Kalča fuzionisali u jedan tim, a od ranije je poznato da će Niš 92 biti drugoligaš, jer nije uspeo da obezbedi opstanak prošle sezone.

Klub će od naredne sezone nositi naziv Kalča Memoris; foto: FB stranica " KMF Kalča Memoris"

Novoformirani klub, koji će nositi ime Kalča Memoris, predvodiće sa klupe jedan od najpoznatijih ljudi iz niškog sveta futsala Vladan Miladinović, popularni Koska, koji je jedan deo prošle sezone bio trener Kalče.

Želja svih iz Grada već duže vreme je da se 2,3 kluba iz Niša spoje u jedan jak klub i ove godine je konačno došlo do dogovora. Kompletna uprava i igrački kadar iz Kopernikusa je prešla kod nas, tako da očekujem jednu zdravu i dobro organizovanu priču - istakao je on.

Miladinović je istakao da je na slatkim mukama, jer trenutno raspolaže sa 22 igrača prvoligaškog iskustva, od čega su, kako kaže, petorica-šestorica reprezentativnog kalibra.

Nosilac igre bi trebalo da bude Marko Ilić, drugi strelac lige prošle sezone koji samo sticajem nesrećnih okolnosti nije bio deo reprezentacije. Uz njega Nikola Stanković, Bojan Živadinović, igrač kakvog nema u špicu napada. Iz Kopernikusa su tu bivši reprezentativac Joca Stanković, Bojan Janković i dvojica Stankovića Dušan i Nikola - kazao je on.

On se nada da će dres Kalče ponovo obući Dušan Milojević, koji je nosio dres Srbije na Evropskom prvenstvu u Beogradu ove godine, a drugi deo sezone je nastupao u Rumuniji, a tim će pojačati Vladica Ristić iz ekipe Niš 92 koga je okarakterisao “kao mladog dečka koji najbolje radi i jako je talentovan".

Uz adekvatnu pomoć Grada, Miladinović smatra "da će ova ekipa vedriti i oblačiti domaćim prvenstvom", koje će prema njegovim rečima posle 10 godina biti nikad jače.

Uz Ekonomac, tu je Euro Motus povratnik u Prvu ligu, koji je osvojio Kup Srbije i sastavio iskusnu ekipu od bivših internacionalaca. Tu je i Deus, vicešampion Srbije, uz standardno jako Smederevo, Novi Pazar se dosta pojačao, kao i Blace - predočio je Miladinović kvalitete Kalčinih rivala.

Prva futsal liga Srbije kreće 16. septembra, prvenstvo će činiti 12 ekipa, a 4 poslednje plasirane naredne sezone igraće u nižem rangu.