XS
SM
MD
LG

Krunić: Grahovac ostaje!

Sportski direktor Fudbalskog kluba Borac Branislav Krunić tvrdi da će Srđan Grahovac ostati na Gradskom stadionu. Prema njegovim riječima, banjalučki premijerligaš nije pristao na ponudu Sarajeva, koji je ozbiljno "zagrizao" za kapitena mlade reprezentacije BiH i standardnog prvotimca "crveno-plavih".

Krunić je istakao da su Sarajlije poslale konkretnu ponudu, ali visina ponuđenog obeštećenja nije bila takva da bi se o njoj uopšte i raspravljalo. Nezvanično saznajemo da su iz "bordo" tima ponudili 50.000 KM obeštećenja te 25 odsto od njegovog narednog transfera, a da se Grahovac pritom odrekne duga koji Borac ima prema njemu.

To, očigledno, nije zadovoljilo čelnike Borca, koji su se opredijelili da će radije zadržati odličnog vezistu koji važeći ugovor sa klubom ima sve do ljeta 2015. godine.

- Tačno je da smo imali ponudu iz Sarajeva za Srđana Grahovca, ali i da nismo bili zadovoljni visinom obeštećenja. Istina, za njega još uvijek vlada određeno interesovanje od nekih inostranih klubova i ukoliko bi došla neka kvalitetna ponuda koja bi zadovoljila sve zainteresovane strane, spremni smo da mu izađemo u susret. Do tada, Srđan Grahovac ostaje fubaler Borca - bio je kategoričan Krunić.

Naš sagovornik je dodao da je dogovoren dolazak nekoliko mladih i talentovanih igrača koji bi karijeru mogli da nastave na Gradskom stadionu.

- Dogovorili smo dolazak štopera trebinjskog Leotara Darka Đajića, koji je dobio čiste papire, a radi se o mladom i perspektivnom defanzivcu koji bi mogao lijepo da se uklopi u naš tim. Takođe, nakon odlaska Dragana Đorđića, tragali smo za drugim golmanom i željeli smo da to bude neki mlađi čuvar mreže iz Banjaluke ili okoline, a izbor je pao na Nikolu Đurića iz Mrkonjić Grada. Uz njih dvojicu, odlučili smo da dvadesetogodišnji vezista Filip Jarić ostane još nekoliko dana na probi - naglasio je Krunić, uz napomenu kako mladi napadač crnogorskog drugoligaša Igala Rajko Leković ipak nije zadovoljio tokom nekoliko dana provedenih na treninzima te mu neće biti ponuđena saradnja.

Iako Banjalučani još uvijek nemaju upravni odbor, klubom sve do izbora novog rukovodstva, po ovlaštenju dobijenom od skupštine, rukovodi radna grupa na čijem čelu se nalazi Draško Ilić.

- Opredjeljenje radne grupe je da se ubuduće neće dozvoliti da nam fudbaleri koji vrijede odlaze budzašto ili džabe. Činjenica je da nam je Joco Stokić otišao i da smo za njega dobili jako malo, ali on je imao takav ugovor i mi tu nismo mogli ništa. Takođe, neće biti ni dovođenja skupih i neprovjerenih igrača, što je u prethodnim godinama bio veoma čest slučaj. Naša razmišljanja idu u pravcu da želimo da afirmišemo mlade fudbalere, prije svega iz vlastitog omladinskog pogona, koje bi kasnije mogli da plasiramo u inostranstvo i da od toga klub živi - objasnio je Ilić.

Ujedno, u Borcu i dalje imaju kontakt sa dvojicom iskusnih fudbalera, defanzivcem Radnika iz Bijeljine Markom Jevtićem te dojučerašnjim vezistom Veleža iz Mostara Danijelom Majkićem. Zasada ništa nije dogovoreno, jer ova dva kvalitetna fudbalera imaju i neke ponude iz inostranstva, ali nije isključeno da se ipak odluče za opciju Gradski stadion te karijeru nastave u Banjaluci.

OD 1. FEBRUARA U OPATIJI
Delegacija Borca otputovaće u Opatiju kako bi se na licu mjesta uvjerila u kvalitet uslova za predstojeće pripreme. Banjalučani će za Istru krenuti u subotu, 1. februara, a predviđeno je da tamo borave u dva navrata po osam dana.
- Želimo da vidimo kakve uslove pruža hotel "Četiri opatijska cvijeta" te terene na kojima bi ekipa trebalo da odradi ovaj dio priprema. Takođe, vidjećemo da li možemo da već sad ugovorimo neke kontrolne mečeve - rekao je Branislav Krunić.

EVIDENCIJA TALENATA
Kako ističe predsjednik radne grupe Draško Ilić, u Borcu će se veoma brzo napraviti evidencija svih mladih i talentovanih fudbalera koji su ponikli u omladinskoj školi na Gradskom stadionu, a za koje se već dugo ne zna ni gdje su ni za koje klubove nastupaju.

- Od sada će evidencija tih momaka biti tačno vođena kako bi u svakom momentu tačno znali gdje se nalaze naši mladi fudbaleri. Takođe, već smo krenuli sa provjerama na koje od igrača poniklih u našoj omladinskoj školi imamo pravo na nadoknadu za treniranje, za vrijeme provedeno u Borcu. Inače, to je jedan od izvornih prihoda u svakom normalnom i dobro organizovanom klubu i Borac je u prošlosti zbog toga što nije pratio svoje igrače izgubio ogromne pare, što se u budućnosti neće i ne smije dešavati - naglasio je Ilić.


Borac 2 : 3 Travnik
Zvijezda 1 : 3 Vitez
Rudar 1 : 1 Željezničar
Sarajevo 3 : 2 Radnik
Velež 1 : 0 Zrinjski
Mladost 2 : 0 Slavija
Olimpic 0 : 0 Široki Brijeg
Čelik 3 : 0 Leotar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 30 18 7 5 61
2 Široki Brijeg 30 17 8 5 59
3 Sarajevo 30 16 10 4 58
4 Željezničar 30 16 9 5 57
5 Velež 30 15 9 6 54
6 Borac 30 13 6 11 45
7 Čelik 30 10 13 7 43
8 Olimpic 30 10 11 9 41
9 Vitez 30 10 6 14 36
10 Radnik 30 10 6 14 36
11 Mladost 30 8 9 13 33
12 Travnik 30 7 10 13 31
13 Slavija (-3) 30 9 7 14 31
14 Zvijezda 30 9 4 17 31
15 Rudar 30 5 12 13 27
16 Leotar 30 2 3 25 9