XS
SM
MD
LG
07.03.2014 Administrator

Crni vitez Kraljevskih kruna

Kraljevo Royal Crowns su se pred sezonu pojačali Amerikancem na poziciji trkača. Novi import je iskusni koledž igrač koji se već sjajno uklopio u kraljevački tim.

Ovogodišnje pojačanje u Kraljevskim Krunama je raningbek Džon Holovej (John Holloway), iz Džordžije, garda Kolumbus. Dvadesetčetvorogodišnji Holovej od šeste godine igra fudbal, od pivi lige, preko highschool tima gde je igrao na pozicijama kvoterbeka i raningbeka. Potom je nastavio karijeru na Belhaven i Union koledžima gde je igrao na poziciji lajbekera, da bi odlukom trenera ubrzo bio "prekomandovan" na poziciju raningbeka. Džon ističe da mu je uzor njegov srednjoškolski trener Mari (Murray), koji mu je dosta pomogao da postane dobar igrač i bolja osoba.  Motiv da uspe u sportu mu je porodica: majka, otac, sestra i baka, pre svega zbog njih želi da se pokaže na terenu, a nekad i da im kroz fudbal obezbedi bolji život.

O svojim planovima i očekivanjima u 2014. sezoni Holovej kaže: "Naravno uvek želim da igram na višem nivou, ili da prihvatim neki novi izazov, a igranje u Srbiji, u Krunama će baš to i da bude. Moja očekivanja za narednu sezonu su veoma jednostavna, očekujem pobedničku sezonu. Video sam da u Krunama ima dosta talenta i ja verujem da ćemo svi zajedno voditi ekipu iz pobede u pobedu".

Ovaj mladi Amerikanaca je diplomirao na Union koledžu poslovnu administraciju, ali svakako želi da pokaže da još dosta toga može da pruži između hašmarkova. Kraljevske Krune žele dobrodošlicu Džonu Holoveju u svoje redove!