XS
SM
MD
LG

Fudbal umro u Priboju !!!

Neviđena fudbalska bruka u Priboju u režiji Glavnog sudije Gorana Milovanovića iz Lajkovca i pomoćnika Vojkana Kokošara i Žarka Obradovića iz Valjeva, koji su ogorčili dobro popunjeno gledalište gradskog stadiona u Priboju, a kako rekoše stariji ljubitelja fudbala, koji dolaze na utakmice više decenija, ovakvo sramno suđenje na štetu pribojaca nije viđeno. Zahvaljujući odličnoj organizaciji utakmice na kraju meča sve je ostalo na zvižducima i protestima gledalaca sa tribina, a kako saznajemo ovaj meč pratila su čak dvojica kontrolora zbog žalbi ekipe Sloge na suđenja u prethodna dva meča, pa će i oni, ukoliko imaju poštenja, reći kako su sudila ova trojica pomenutih arbitara.
U 22. minutu ofsajd koji se iz aviona video, pomoćnik Obradović nije signalizirao i sudijski poklon iskoristio je Đurđević koji je pored zadnjeg reda FAP-a, koji je stao očekujući da glavni sudija svira očigleda ofsajd i doveo Slogu u vođstvo. Usledili su verbalni protesti igrača FAP-a, a sudija kao da je to jedva čekao i odmah im podelio tri žuta kartona. Kamiondžije su krenule na sve ili ništa i Ostojić u 28. minutu poravnava rezultat. A onda opet je na sceni sudija Milovanović, koji na nekakav prigovor kapitena Slatine dodeljuje mu drugi žuti karton i FAP od 36. minuta ostaje sa desetoricom. I nakon toga Milovanović za goste svira sve i svašta, za domaćine gotovo ništa. Kulminacija sudijske bruke je u 32. minutu kada zadnji red FAP-a greši i vraća loptu golmanu, to je presekao Jakovljević, ali sudija Obradović izaziva smeh svih na stadionu, svirajući – “ofsajd“. Imao je u prvom delu FAP par odličnih šansi preko Vlada Lukovića u prvom delu da dođe do vođstva, ali je prvi strelac kamionđžija bio malerozan.
U drugom delu nastavlja se sudijska bruka, opet Milovanović svira na štetu FAP-a i iritira navijače i fudbalere kamiondžija koji žestoko protestuju. FAP je mogao u zadnjih desetak minuta do pobede, kada nakon šuta Vladana Lukovića Milosavljević izbacuje loptu iz praznog gola, a lepu šansu za pobedu imao je i Ostojić. I gosti su mogli do pobede, pošto u dva navrata u 60. i 65. minutu Zarić i Bogićević nisu iskoristili poklone prvog pomoćnika Vojkana Kokošara iz Valjeva koji nije signalizirao očigledne ofsajde.
I farsa na kraju meča, nakon šest izmena u oba tima i pet ulazaka lekarskih ekipa oba kluba radi pomoći igračima, sudija Milovanović je pokazao da je meč produžio samo tri minuta, a taj produžetak trajao je samo dvaminuta i odsvirao je kraj ove fudbalske bruke. Bila je to borbena utakmica u kojoj se igralo otvoreno i muški, pribojci su teško mogli dobiti utakmicu uz ovakvo suđenje, a ni gosti iz Petrovaca na Mlavi nisu pokazali neki kvalitet da iskoriste kolosalne sudijske poklone i činjenicu da im nije dodeljen nijedan karton, a zaslužili su ih nekoliko.
I na kraju se postavlja pitanje za koga su sudile danasnje sudije??? Da li za Slogu ili za nekog trećeg???, ali kad se sve sabere dođe se do zaključka da su sudile protiv gledalaca koji su došli da posmatraju meč, protiv igrača FAP-a, protiv gostujuće ekipe koja je prevalila 300 kilometara, da su sudle protiv FUDBALA !!! Postavlja se i pitanje kako je komesar za suđenje danas mogao u Priboj da delegira sudiju Milovanovića iz Lajkovca i ako svi znaju da je njegov otac član UO FK Železničar iz Lajkovca koji je se žalio na meč i suđenje u Priboju od pre dva kola. Postavlja se i pitanje kako Žarko Obradović iz Valjeva koji radi u fabrici Vujić može da sudi direktnom konkurentu u borbi za opstanak ??? Bilo je na ovoj utakmici, a posebno posle nje još mnogo nedoumica kako su se ponašale sudije, a posebno Kokošar pri sastavljanju protokola, ali ne treba sada o tome pričati. Treba sačekati zvanično saopštenje kluba, kao i izjave sudija meča, a i stav fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije. Da li je normalno da u poslednjeih 6-7 kola većina klubova ima primedbe na sudjenje, a da se ni jednom klubu ne usvoji neka žalba, već da su uvek sudije u pravu !!!???

Priboj - Gradski stadion. Gledalaca: 1000. Sudija: Goran Milovanović (Lajkovac), Vojkan Kokosar i Žarko Obradović (Valjevo). Strelci: Ostojić u 28. za FAP, Đurđević u 22. minutu za Slogu. Žuti kartoni: Živković, Komarica, Stanić, Ostojić i Slatina (FAP). Crveni karton: Slatina FAP) u 36. minutu.

FAP: Jojović, Slatina, Šalipur(Vidoje Luković), Stanić, Džulović, Alihodžić(Luinović), Novaković, Ostojić, Komarica(Stevanović), Živković i Vladan Luković.
Sloga: Mođnjaga , Milosavljević , Janković, Marjanović, Šulejić, Stojićević (Živnucka), Milojković, Zarić(Bogićević), Jakovljević, Radojičuć, Đurđević (Radojković).


Jedinstvo 3 : 1 Sloboda (Č)
FAP 1 : 1 Sloga (PM)
Radnički (K) 6 : 0 Budućnost (V)
Sloboda (U) 4 : 1 Železničar
Metalac (K) 0 : 2 Inon
Vujić voda 2 : 1 Sloga (P)
Loznica 1 : 0 Radnički Stobeks
Sloga (K) 3 : 0 Mačva
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga (K) 14 11 3 0 36
2 Radnički (K) 14 7 4 3 25
3 Radnički Stobeks 14 7 2 5 23
4 Sloboda (U) 14 7 2 5 23
5 Metalac (K) 14 7 0 7 21
6 Jedinstvo 14 6 2 6 20
7 Sloboda (Č) 14 5 4 5 19
8 Inon 14 5 3 6 18
9 Vujić voda 14 5 3 6 18
10 Budućnost (V) 14 5 2 7 17
11 FAP 14 4 5 5 17
12 Sloga (PM) 14 5 2 7 17
13 Loznica 14 5 2 7 17
14 Mačva 14 4 4 6 16
15 Železničar 14 4 3 7 15
16 Sloga (P) 14 2 5 7 11