XS
SM
MD
LG

Baraž za Super A ligu: Planinka pobedila Metalac

U 3. kolu mini rukometne lige za plasman u Super A ligu Planinka iz Kuršumlije pobedila je  na svom terenu Metalac iz Valjeva rezultatom 25:18 (11:11). U sledečem kolu Planinka igra u Pančevu sa Dinamom, koji je osvojio prvo mesto u prvenstvu Prve lige-sever. Planinka je ušla u utakmicu potuno spremna, kako bi ostvarila cilj i zabeležila pobedu. Od početka je igrala žustro a Valjevčani su uspešno parirali, tako da je na kraju prvog poluvremena rezultat bio nerešen. U drugom poluvremenu Planinka preuzima inicijativu i uspeva rezultatski da se odlepi i utakmicu sigurno privede kraju. Najbolji strelci za Planinku sa po pet golova su bili Jovanović, Tomić i Topalović a za goste Laković, koji je postigao šest.Trener Planinke Avram Ilić kaže da je zadovoljan pobedom i ističe da maksimalno dobra igra vodi u Super A ligu, dok svako opuštanje skupo košta, kada su mečevi baraža u pitanju.-Naravno da sam zadovoljan što su momci zabeležili pobedu. Metalac je jaka ekipa, izgaralo se za svaku loptu. Očekujem da momci odigraju maksimalno dobro u sledećem duelu, jer svako podbacivanje u igri skupo košta, kao što je bilo na prethodnoj utakmici sa Mokrom Gorom, kada smo osvojili samo bod. To sebi više ne smemo da dozvolimo. Mi smo se pripremali, i spremni smo za Super ligu -rekao je Avram Ilić i dodao da je Planinka nadmoćno osvojila prvo mesto u prvenstvu Prve lige-istok i da sada taj rezultat treba da kapitalizuje kroz mini ligu sa najboljim ekipama iz „zapada“, „severa“ i centra“, kako bi osvojila jedno od prva dva mesta, koja vode u rukometnu elitu, Super A ligu.

Planinka: Pavlović, Todorović, Ilić (kap.), Martić, Janićijević, Radisavljević, Jovanović, Đorđević, Milosavljević, Atanasković, Janković, Milosavljević Marko, Tomić, Topalović, Petrović i Milovanović.

Metalac: Đerić, Radoičić (kap.), Jelić, Jokanović, Lukić, Krunić, Vujić, Laković, Mucić, Đorđević, Pantić, Jovanović, Simeunović i Grujičić.


3 .kolo Mini Prva liga
Požarevac 31 : 20 Crvenka
Sloga 27 : 20 Dinamo
Planinka PV 25 : 18 Metalac
Jagodina 20 : 27 Mokra Gora
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Planinka PV 3 2 1 0 5
2 Sloga 3 2 0 1 4
3 Požarevac 3 2 0 1 4
4 Dinamo 3 1 1 1 3
5 Mokra Gora 3 1 1 1 3
6 Crvenka 3 1 1 1 3
7 Metalac 3 1 0 2 2
8 Jagodina 3 0 0 3 0