XS
SM
MD
LG
18.05.2014 Administrator

Kraljevske Krune pomažu nastradale od poplava

Mnogo puta je klub američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns pokazao svoje veliko srce, a ovog puta su organizovali u sali OŠ “IV kraljevačkog bataljona” prikupljanje pomoći ugroženima od poplava, u vidu odeće, prekrivača, higijenskih sredstava, flaširane vode, hrane… Takođe, Krune su se stavile na raspolaganje Kriznom štabu Grada Kraljeva, a neposredno su pružile pomoć ugroženima na terenu.

Igrači kraljevačkog kluba su aktivno učestvovali u saniranju štete i pružanju pomoći ugroženima u poplavljenom naselju Grdica, kao i na pokretanju svoje zajednice na pomoći svima kojima je ona potrebna, pa su sugrađane pozvali da i tokom nedelje nastave sa prikupljanjem pomoći. Za nastavak akcije na poplavljenom terenu klub je obezbedio i kontogent gumenih čizmi, nepromočivih pantalona i kabanice koje će dobrovoljci koristiti na ugroženim područijima Kraljeva i okoline.

Članovi kluba, sa navijačima, prijateljima, sugrađanima su u subotu u fuskulturnoj sali OŠ “IV kraljevački bataljon” sakupili značajnu količinu pomoći. Svu ovako prikupljenu hranu, pijaću vodu, higijenska sredstva, kao i garderobu i pokrivače, Krune su predale Crvenom krstu na dalju distribuciju do najugroženijih.

Predsednik Kraljevskih Kruna, Srđan Ćosić, osim što je pomagao u isporuci pomoći najugroženijima na poplavljenom terenu, obišao je i porodicu stradalog vatrogasca Dejana Lazarevića, koji je poginuo spasavajući živote u Topoli. Takođe je pomogao isporuci pomoći postradalom manastiru Nikolje, kao deo pratnje NJ.K.V. princa prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića i princeze Katarine.

Krune I narednih dana nastavljaju sa aktivnostima prikupljanja humaniratne pomoći u saradnji sa Crvenim krstom, kao i pružanja direktne pomoći ugroženima na terenu, u saradnji sa Kriznim štabom Grada Kraljeva.

Imamo informacije da su se pored Kraljevskih Kruna u humanitarnoj akciji organizovali i sledeći klubovi američkog fudbala: Vrbas Hunters, Mladenovac Forestlandersi, Lazarevac Sabers, Kragujevac Wild Boarsi, Niš Imperatori, Pastuvi Požarevac, Pančevo Panthers, Inđija Indiansi, Kikinda Mamoothsi, Beograd Blue Dragons, Zemun Piratesi, Bor Golden Bearsi, Novi Sad Dukesi, Sremska Mitrovica Legionaesi, Obrenovac Hawksi, Sombor Celtisi... Kao i sama Srpska asocijacija američkog fudbala - SAAF, čiji je predsednik Rade Rakočević lično dostavio pomoć Lazarevcu i Šapcu.

POZIV ZA JAVNOST

KLUB AMERIČKOG FUDBALA “KRALJEVSKE KRUNE” POZIVAJU SVE KRALJEVČANE DA I U NEDELJU 18. MAJA U 17 i 30 ČASOVA, DONESU POMOĆ U FISKULTURNU SALU OŠ "IV KRALJEVAČKI BATALJON"! Apelujemo da pomoć prvenstveno bude u higijenskim sredstvima i hrani i to: brašnu, soli, šećeru, ulju, konzervama, dugotrajnom mleku i flaširanoj vodi, a sekundarno u odeći, obući i prekrivačima. Pridružite se Kraljevskim Krunama, nikad nije kasno za humanost!

Srđan Ćosić, predsednik kluba