XS
SM
MD
LG

VK Nais pred istupanjem zbog finansija

Predsednik Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić kaže da ovaj niški klub nema dovoljno novca da obezbedi takmičenje u Prvoj A ligi i prinuđen je da razmišlja o istupanjem iz liga svih katerogija.

U godini kada je Srbija osvojila titulu Evropskog prvenstva i još jednom potvrdila da je vaterpolo sila, Niš možda ostane bez predstavnika u najjačem domaćem takmičenju.

- Ne znamo šta ćemo da radimo, nismo dobili dovoljno para od Grada. Ne znamo ni da li ćemo igrati ligu. U situaciji smo da odustanemo od svih takmičenja u svim kategorijama. Sa 1,7 miliona dinara ne možemo da obezbedimo celu polusezonu - rekao je Milan Krstić, predsednik Naisa.

milan-krstic-i-marko-blagojevic.jpg
Milan Krstić i Marko Blagojević, trener ekipe

Vaterpolo klub Nais je prošle sezone igrao u Prvoj A ligi i kroz baraž obezbedio opstanak u elitnom rangu pobedom nad Tentom.

- Niš nema sredstva za svoj klub koji je ušao u Prvu ligu, opstao tamo i imao najviše navijača u sezoni po statistici Vaterpolo saveza Srbije - dodao je Krstić.

Nais, prema odluci Gradskog veća o stimulativnim sredstvima, treba da dobije 1,7 miliona dinara za drugi deo godine. To je za 300.000 dinara manje nego što je bilo određeno za prvi deo 2014. godine.

- U ponedeljak treba da imamo sastanak sa gradonačelnikom i imaćemo nakon toga konferenciju za štampu šta ćemo i kako ćemo. Sa ovim sredstvima ne možemo da igramo. Imamo svoju decu, igrače iz Niša, ali liga nosi troškove. Bez 4 miliona ne možemo da prođemo polusezonu. Za prošlu sezonu ja sam uzeo i kredit - istakao je Milan Krstić.

On ističe da je Nais imao priliku da igra u kvalifikacijama za LEN kup, ali se odustalo od te ideje.

- Vaterpolo savez Srbije ima pravo da prijavi ekipe za LEN kup. Mi smo hteli, ali posle razgovora sa predstavnicima Grada smo odlučili da ipak ne igramo jer nema para. Treba nam pomoć samo Prvu ligu da igramo - kaže Krstić.

Prvi tim Naisa će u ponedeljak početi pripreme za novu sezonu, a kako će tim izgledati i u kojoj ligi će se takmičiti, ostaje da se vidi.

 

Sledeća vest
Derbi kraj Tise