XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: ČSK Pivara - Inđija 0:2

Fudbaleri Inđije su u fer i korektnom nadmetanju ostvarili pobedu nad starim znancima i sportskim prijateljima iz Čelareva. Sigurnom igrom tokom čitavog susreta izabranici trenera Miloša Veselinovića ostvarili su punu dominaciju. Organizovanim akcijama osvajali su teren, stvorili više izglednih prilika i na kraju postigli dva pogotka što je bilo sasvim dovoljno za sigurnu pobedu i plasman u naredni krug najmasovnijeg fudbalskog takmičenja. U prvom delu utakmice najbolju priliku za postizanje pogotka imao je Zakarija Suraka. U 23. minutu, nakon odlične akcije po desnoj strani i centar šuta Simonovića, tamnoputi napadač iz Gane zahvatio je loptu i sa nekih 5 metara poslao pored stative gola domaćina. Inđija je stigla do vođstva u 43. minutu. Ponovo je začetnik akcije bio Simonović. Njegov prodor pored desne aut linije i centar šut na najbolji način je iskoristio Darko Bjedov i zatresao mrežu nemoćnog Tankosića.

Domaćini su najozbiljnije pripretili u 49. minutu. Grgić je oštro šutuirao ali je Stanivuković bio na mestu i ukrotio udarac. Zakarija je u dva navrata bio u dobrim prilikama za gol. Njegov udarac glavom u 61. minutu zavšio je pored stative. U 65. minutu snažno je šutirao ali je Tankosić uspeo da sačuva svoju mrežu. Bjedov je u 73. minutu šutirao glavom ali je iskusni Tankosić čudesnom intervencijom uspeo da sačuva svoju mrežu. Na 2: 0 povisio je Jovanović. Snažnim udarcem sa 15 metara loptu je prosto „zakucao“ pod prečku. Sudija Gligorević je u 88. minutu dosudio jedanaesterac u korist Inđije jer je Simović igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Najstrožu kaznu izveo je Pavković i snažnim udarcem prebacio prečku gola domaćina. Ovom pobedom Inđija je ostvarila plasman u šesnaestinu finala Kupa koje se igra 24. septembra.

Čelarevo, gledalaca 200. Sudija: Dejan Gligorević (Beograd).

ČSK PIVARA: Tankosić, Kanja, Kočović, Balinović, Kerkez, Popin (Pavlović), Zec, Trifković (Grujić), Tanasić, Grgić, Tepić (Simović).

INĐIJA: Stanivuković, Simonović, Radivojević, Milašinović, Čordašić (Smiljanić), Jovanović, Stanković (Krivokuća), Bosančić, Bjedov (Pavković).