XS
SM
MD
LG
10.11.2014 Administrator

Kraljevske krune ubedljivo savladale Sofijske medvede

Kraljevski klub američkog fudbala Kraljevske Krune (Royal Crowns) iz Kraljeva juče su braneći titulu prvaka Balkanske lige (BAFL) u američkom fudbalu rezultatom 21:8 pobedili tim Sofia Bears, prvaka Bugarske. Kraljevčani su u prvom poluvremenu, odličnom igrom na Atletskom stadionu pokraj Ibra, sakupili 21 poen, dok su Bugari svojih osam poena osvojili pred sam kraj utakmice.

Prve poene je postigao Kristijan Zabunović, pretrčavši 10 jardi do protivničke end-zone. Zatim je Strahinja Stepović uspešno šutirao za dodatan jedan poen. Napad Kraljeva je dominirao, mladi talentovani kvoterbek Lazar Pejković je imao raznovrsne opcije za igru pasom u vidu izbora odličnih hvatača, a i dobrih partija trčanja Kristijana Zabunovića, koji je polovinom druge četvrtine približio svoj napad bugarskoj end-zoni, nakon čega je kvoterbek Pejković kratkim trčanjem postigao još jedan TD za srpski tim. Nakon toga je usledio "fake extra point", pa je Aleksa pasom uposlio Lazara Ivanovića, čime su Krune uspešno postigle pretvaranje za dva poena. Konačan rezultat pred odlazak na odmor je postignut tako što je kvoterbek Lazar Pejković pasom od 20 jardi uposlio Đorđa Đorđevića, koji je uspešnim hvatanjem u end-zni poentirao.

Tek pred kraj utakmice zapaženi kvoterbek Sofijskog tima Hristian Chan je postigao oproštajne poene, postavivši za krajnji rezultat 21:8, za Kraljevske Krune.

Za MVP domaćeg tima i kao najzaslušniji igrač dobitnik Game-Ball-a je izabran Kristijan Zabunović.

Nakon utakmice, glavni trener Kraljevskih Kruna Ljubodrag Anđelković, izjavio je za da su igrači Kruna rešeni da odbrane titulu prvaka Balkana u američkom fudbalu:

"Ovu titulu moramo odbraniti i samouvereno odlazimo na gostovanje u Bukurešt, s obzirom da je tim u dobroj formi, što smo danas i pokazali. Krunama je ova pobeda imperativ jer se na Balkanskom turniru koji je takvog formata, igra samo po jedna utakmica”, rekao je Anđelković.

Sav prihod od prodatih karata za današnju utakmicu, Kraljevske krune će donirati Internisticckoj bolnici u Kraljevu za kupovinu kreveta, dušeka i posteljina za ovu zdravstvenu ustanovu.

Na poluvremenu utakmice su nastupale RC cheerleaders-ice plesnog studija "First Steps", izvevši niz atraktivnih koreografija.

Zanimljivo je i to da se utakmica snimala sa tri kamere, od čega su dve bile na tribinama, dok je treća bila na dronu koji je iz ptičije perspektive snimao tok igre.

Po prvi put, Kraljevske Krune su na stadion izvele i svoju maskotu, engleskog buldoga Maksimilijana prvog, koji je izazvao oduševljenje kod publike, obučenog u dres ovog kluba.

Kraljevo Royal Crowns – Sofia Bears 21:8 (7:0, 14:0, 0:0, 0:8)

Atletski stadion, Kraljevo, gledalaca oko 250.

Kretanje rezultata:

7:0 Kristijan Zabunović trčanje od 10 jardi, Strahinja Stepović PAT

15:0 Lazar Pejković trčanje od 3 jarda, Aleksa Denović pretvaranje za dva

21:0 Lazar Pejković pas od 25 jardi ka Đorđu Đorđeviću

21:8 Hristijan Chan trčanje od 12 jardi