XS
SM
MD
LG

Aranđelovac slavi dve tiule Izvora Bukovičke Banje

Radnički trijumfom u Aranđelovcu sa podmlađenim sastavom ove sezone pokazao zube novom šampionu ... Izvor Bukovička Banja bez previše motiva u meču bez rezultatskog značaja , na momente delovao šampionski , čuvajući snage za finalni turnir Kupa Srbije čiji je domaćin narednog vikenda u Aranđelovcu ...

Dva tima-dve titule u jednom klubu ... ŽRK "Izvor Bukovička Banja" iz Aranđelovca

Odlična sezona za aranđelovački ženski rukomet je na izmaku , i može se oceniti kao jedna od najuspešnijih u klupskoj istoriji , uprkos tome što nekadašnji Knjaz Miloš , a od prošle godine , Izvor Bukovička Banja tek narednog vikenda ima priliku da osvoji prvi tofej u klupskoj istoriji u Kupu Srbije.

Titula prvaka države , koju je grad pod Bukuljom video prvi put u sezoni 2006/2007 , kada je ženski rukomet u Srbiji krenuo u prvo samostalno takmičenje u Srbiji , u „grad rukometa“ stiže 9 godina kasnije , sasvim zasluženo i bez ikakve mrlje , za tim koji su mnogi , još na startu sezone , proglasili za apsolutnog favorita.

Cilj je već ostvaren , dva kola pre kraja sezone u kojoj su rukometašice igrale , posle 18 kola u prvom delu sezone , i još 6 kola plej ofa , koji nije doneo baš previše neizvesnosti , upravo iz razloga što je ekipa trenera Živojina Maksića u isti ušla sa dovoljno bodova prednostu u odnosu na najbliže rivale , dvostrukog uzastopnog šampiona iz Kragujevca , ekipu Radničkog i uvek i nanovo , ma koliko oslabljenu i podmalđenu , ekipu Naise iz Niša koja , je od otpisane ekipe sa početka sezone , ispostaviće se na kraju , stigla do vicešampionske titule.

Šampioni Srbije - ŽRK "Izvor Bukovička Banja" iz Aranđelovca

Slavlje uz druženje sa aranđelovčanima , zakazano za nedelju uveče nije pokvarila ni pobeda , sada već bivšeg dvostrukog uzastopnog prvaka , ekipe Radničkog iz Kragujevca , koja je pred više od 800 gledalaca u SRC „Šumadija“ slavila rezultatom 23:24.

Vratila se u matični klub po još jedan trofej - Milica Danilović

Titula se , uprkos ovom minimalnom porazu , posle 9 godina pauze , ponovo vratila u grad pod Bukuljom , a navijači Izvora prisustvovali su u nedelju još jednom lepom događaju , kojim je započelo obeležavanje osvajanja duple krune , dve takmiičarske ekipe ovog kluba.

Sve je praktično počelo utakmicom druge ekipe Izvora sa timom Napretka iz Kruševca , u kojoj je po treći put za redom ekipa trenera Zvonka Paunovića „overila titulu“ na prvoligaškom Zapadu , pobedom u meču poslednjeg kola ovog takmičenja , rezultatom 28:26. Pobednički pehar i zlatne medalje ekipi i stručnom štabu Izvora Bukovičke banje 2 , uručio je na poluvremenu superligaškog derbija , Predsednik Skupštine Rukometnog Saveza Srbije Dragan Bukvić,koji je obavljao dužnost kontrolora na meču 6-og kola plej ofa Super lige između Izvora i Radničkog. Mlade devojke drugog tima prošle su kroz špalir svojih mladih klupskih drugarica iz mlađih kategorija aranđelovačkog superligaša , do sredine terena gde je Tijana Kilibarda , kapiten novog-starog šampiona , uz brojne aplauze navijača domaćeg tima preuzela pobednički pehar.

Treća titula u nizu u Prvoj ligi zapad , drugi tim Izvora Bukovičke Banje

Što se samog derbija super lige tiče , njega je obeležila velika borba dva rivala , u kojoj su „tigrice“ iz Kragujevca pokazale mnogo više želje za konačan trijumf , imale prednost tokom čitavog meča , te na kraju zasluženo trijumfovale sa golom razlike uprkos podatku da su u 44 minutu meča imale prednost od čak 7 golova razlike. Domaćin , i na ovoj utakmici oslabljen neigranjem povređene Ane Tomković i Ane Kačarević , koje je očigledno trener Maksić želeo da neigranjem na ovoj utakmici osposobi za završnicu Kupa Srbije koja će uslediti za nekoliko dana u Aranđelovcu. Radnički je bio izuzetno borben , i motivisan uprkos podatku da utakmica ništa bitno rezultatski ne rešava , želevši da domaćinu pokvari nameru da uz titulu slavi i još jedan trijumf u ovoj sezoni i u isto vreme napravi dobru uvertiru za završnicu borbe za drugi ovosezonski trofej čijim bi eventualnim osvajanjem , kragujevčanke „spasle“ sezonu u kojoj su veoma podmladile svoj sastav i pružile najbolje partije , upravo protiv ekipe kojoj su ove sezone predale već jedan trofej.

Kapiten prvaka države u akciji - Sanja Rajović

Domaćin se probudio tek u drugom delu nastavka utakmice pa je nošen dobro raspoloženom publikom , isprovociranom „buđenjem“ svojih miljenica ali i sa nekoliko čudnih odluka arbitara , umalo došlo do preokreta što bi slavlje posle utakmice učinilo još većim. Gošće su međutim pokazale zube , pa je to uz čak 5 neiskorišćenih penala od ukupno 14 dosuđenih za Izvor , i lošu realizaciju napada i organizaciju odbtane sa igračem više Izvora , to bilo dovoljno za drugi trijumf kragujevčanki ove sezone nad novim šampionom Srbije.

Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović uručio šampionski pehar Sanji Rajović

Po završetku meča , pobedničke pehare (jedan u trajno vlasništvo i drugi prelazni) kapitenu Izvora Bukovičke Banje , Sanji Rajović , uručio je Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović dok su zlatne medalje igračima , stručnom štabu i rukovodstvu klubauručili Direktor Super lige Vladislav Jovanović i Predsednik Upravnog Odbora Zajednice Super lige Goran Stanišić koji je ujedno i Predsednik radničkog iz Kragujevca.

Direktor Super lige Vladislav Jovanović uručuje zlaznu medalju Danijeli Ilić

Čitav meč prošao je u lepoj atmosveri , publika se pre meča sladila proizvodima Pionira , jednog od prijatelja novog šampiona Srbije , dok je u poluvremenu meča uz već pomenutu dodelu priznanja šampionkama Prve lige „Zapad“ , organizovana i mala nagradna igra u kojoj su se najmlađi nadmetali u šutiranju panala uz prigodne poklone u vidu slatkiša i poklon majica sa natpisima novih šampiona , koje su po završetku ceremonije uručenja priznanja nove rukometne kraljice Srbije bacale u publiku , kao mali znak pažnje za vernost koju su aranđelovački ljubitelji rukometa poklonile ovom timu u velikom delu ove sezone , što potkrepljuje podatak da je IZVOR BUKOVIČKA BANJA NA SVOJIM UTAKMICAMA IMAO NAJVIŠE NAVIJAČA U ŠAMPIONSKOJ SEZONI.

Šampionsko slavlje Izvora Bukovičke banje u društvu Predsednika Opštine Aranđelovac Bojana Radovića

Uz pesmu , konfete i balone i skandiranje „šampioni , šampioni ...“ rukometno veče u Aranđelovcu završeno je kako je i počelo sa osmehom i porukom da se već narednog vikenda svi ponovo okupe na završnici ženskog Kupa , u gradu rukometa , koji će naredne sezone uz Izvor Bukovičku Banju u ženskoj , imati i muškog predstavnika u eliti , jer su se rukometaši Šamota , inače prisutni na ovoj utakmici na tribinama , pozdravljeni velikim aplauzom na početku utakmice , kolo pre kraja takmičenja u Super B ligi , plasirali u Super ligu Srbije.

Grad rukometa... Od jeseni i ORK Šamot 65 superligaš. Detalj iz SRC "Šumadija" sa utakmice Izvor-Radnički

Utakmica 6 –og (poslednjeg) kola plej ofa Super lige Srbije za rukometašice: ŽRK „Izvor Bukovička Banja“ (Aranđelovac) – ŽRK „Radnički“ (Kragujevac) 23:24 , poluvreme 11:16.

SRC „Šumadja“u Aranđelovcu ,

Gledalaca 800 ,

Sudije: Boban Blagojević i Branislav Đokić oba Jagodina ,

Kontrolor Dragan Bukvić iz Pančeva.

Izvor Bukovička Banja 13 penala , 8 realizovano ,

Radnički 6 penala , 5 realizovano.

Isključenja:

Izvor Bukovička Banja: 4 puta po 2 minuta (Milica Anić , Timea Rabata i Danijela Ilić 2) ,

Radnički: 9 puta po 2 minuta ( Ivana Prijović , Marijana Tanić , Sanja Radosavljević i Sandra Radović po jedno , Andrijana Tatar 2 i Jovana Dukić 3 )

Izvor Bukovička Banja: Ana Kojić 2 , Anđela Radojičić , Maja Radoičić 4 , Milica Anić 4 (jedan neiskorišćen sedmerac) , Danijela Ilić 2 , Timea Rabata 1 , Jovana Mrlješ , Ana Tomković , Marijana Karić , Sanja Rajović , Tamara Grbić , Jovana Đoković , Ana kačarević , Milica Danilović 7 ( 9 penala – 6 golova) ,Danka Stefanović , Marija Petrović 3 ( 3 penala – 2 gola).

Trener Živojin Maksić.

Radnički: Tijana Ćosić , Ksenija Petrović 2 , Ivana Prijović 7 (3 od 3 iz penala) , Marijana Tanić 5 , Sanja Radosavljević 4 ( 2 od 3 penala) , Sandra Radović , Mina Stajković , Sanja Simić 3 , Vanja Lukić , Jovana Risović , Jovana Dukić 1 , Andrijana Tatar 2 , Dejana Kulić i Marija Todorović.

Trener Aleksandar Radosavljević

Prilog Regionalne Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca

Foto: Peđa Mirić – „Foto centar“ iz Aranđelovca

 

 

Budućnost šampiona iz grada pod Bukuljom


6 .kolo SRLS Play Off
Železničar 25 : 30 Naisa
Izvor Bukovička Banja 23 : 24 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 12 8 1 3 17
2 Naisa 12 7 1 4 15
3 Radnički 12 5 3 4 13
4 Železničar 12 0 3 9 3