XS
SM
MD
LG

Najbolja igračica Superlige otišla iz Naise

Najbolji strelac i najkorisnija igračica prošle sezone u Superligi Srbije Anastazija Đoković novi je igrač turskog Trabzonspora, u koji dolazi iz niške Naise. Ona je sa novim klubom ozvaničila jednogodišnju saradnju.

Sa prosekom od 7 postignutih golova u plej-ofu i zvanjem MVP-a na skoro svakoj utakmici, Đokovićeva je skrenula pažnju na sebe široj rukometnoj javnosti i naredne takmičarske godine unovčiće sav trud.

Svojim partijama prvo je zaslužila poziv u reprezentaciju Srbije, a sada je postala deo kluba koji, kako ona kaže, ima najviše ambicije u Turskoj naredne sezone.

Cilj kluba je da osvoji duplu krunu naredne sezone. U svojim redovima imaju dve Hrvatice, jednu Bosanku i Slovenku i iskreno jedva čekam da se priključim novoj ekipi. Provela sam 3 dana tamo, upoznala se sa funkcionisanjem kluba i znamenitostima grada i nemam apsolutno nikakve zamerke za sada - u zadovoljnom tonu priča Đokovićeva.

Popularna Zija je u Naisi provela 5 sezona i iz niškog kluba nosi samo lepe uspomene.

Sve vreme su me svi maksimalno poštovali. Saigračice koje smatram drugaricama su mi mnogo pomogle tokom trudnoće, a i na terenu smo sjajno funkcionisale. O upravi i treneru isto ne mogu jednu lošu reč da kažem, a poslednje sezone smo osvojile vicešampionsku titulu, tako da je to šlag na torti mog boravka u Nišu - podvukla je ona.

oković2.jpg

Karijeru nastavlja na Bosforu; foto: Vanja Keser

Jovanović: Uskoro ćemo kompletirati tim

Šef stručnog štaba niškog sastava Svetislav Jovanović istakao je da pregovori sa mnogim igračicama u toku i da su svesni trenutno najdeficitarnije pozicije u timu.

Trebalo bi da ostanu skoro sve igračice iz prošle sezone, blizu smo dogovora oko nastavka saradnje sa svima. Trenutno je popuna pozicije levog beka prioritet, ali i tu pregovaramo sa potencijalnim pojačanjem, s tim što ne bih iznosio ime u javnost - rekao je on.

Pripreme Naise najverovatnije će početi 1. avgusta, a klub je, pored Đokovićeve, napustila kapiten Hristina Nedeljković koja će takođe igrati u Turskoj naredne sezone, kao pojačanje je dovedena Dea Aleksić, dok je Katarina Radović produžila ugovor na još godinu dana.

 

6 .kolo SRLS Play Off
Železničar 25 : 30 Naisa
Izvor Bukovička Banja 23 : 24 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 12 8 1 3 17
2 Naisa 12 7 1 4 15
3 Radnički 12 5 3 4 13
4 Železničar 12 0 3 9 3