XS
SM
MD
LG

ŽRK Izvor Bukovička Banja iz Aranđelovca osvajanjem kupa potvrdio ovosezonsku dominaciju u Srbiji

... Aranđelovčanke osvojile drugu titulu prvaka dražave u klupskoj istoriji i prvu dulu krunu ...

Posle osvojene titule prvaka Srbije , rukometašice Izvora Bukovičke Banje , prošlog vikenda u klupske vitrine dodale su prvi trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije u svojoj istoriji. Nekadašnji Knjaz Miloš a od ove sezone klub novog imena , uspeo je da posle dva odigrana finala , 2009 i 2010 godine , iz trećeg pokušaja prigrabi trofej namenjen pobedniku Kupa i tek završenu sezonu upiše kao najuspešniju u dosadašnjij istoriji kluba , osvojivši duplu krunu. Pre toga aranđelovčanke su titulu osvojili u takmičarskoj sezoni 2006/2007 kada se igrao prvi samostalni šampionat Srbije.

Posle titule , osvojen i Kup Srbije... ŽRK "Izvor Bukovička Banja" iz Aranđelovca

Izvor Bukovička Banja je očekivano slavio u polufinalu , pred domaćom publikom , protiv novosadske Minaque rezultatom 39:30 (poluvreme 16:23) , a sličan scenario viđen je i dan kasnije (u subotu 28.05.2016.godine) , u finalnoj utakmicui protiv šabačkog Medicinara (u polufinalu savladana posle sedmeraca ekipa Radničkog iz Kragujevca rezultatom 29:27) koji je bez povređene Ane Radović pružio solidan otpor favorizovanom domaćinu u prvih 30 minuta fiinala.

Finale KUP-a Srbije iz aranđelovačkog SRC "Šumadija" prenosio RTS

U nastavku utakmice tim trenera Živojina Maksića veoma brzo je pokazao da iznenađenja neće biti pa se samo čekao poslednji dudijski zvižduk pada počne još jednoveliko slavlje aranđelovačkog superligaša pred svojim navijačima.

Posle uručenja pehara finalisti i srebrnih medalja od strane Predsednika Opštine Aranđelovac Bojana Radovića , veoma zadovoljnim šapčankama , svesnim da je finale za njih ove sezone pravi podvig , prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo prigrlila je kapiten Izvora Bukovičke Banje Sanja Rajović podelivši radosta sa svojim saigračima.

I sva tri laskava , pojedinačna priznanja pripala su domaćim igračima, pa je Jelena Rakonjac (nekada Erić) sadašnji Direktor ženske reprezentacije Srbije , i interesantno , nekada igrač Knjaza Miloša , imala to zadovoljstvo da prigodne plakete za najboljeg golmana uruči ani Kačarević , najboljem strelcu Ani Tomković i najboljem igraču turnira Milici Danilović.

Ana Tomković , Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović,Ana kačarević , Milica Danilović i Direktor reprezentacije Jelena Rakonjac

Na taj način spuštena je zavesa na takmičarsku sezonu 2015/2016 u kojoj su upravo svi Izvor Bukovičku Banju , još pre početka sezone proglasili za prvog favorita za oba ovosezonska trofeja...

Prilog Regionalne Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca

... A upravo to breme unapred osvojene titule i saznanje da ste istinski najkvalitetniji sastav , povremeno je u toku sezone „gušilo“ ekipu koja je suštinski spoj mladosti i iskustva , pa je ponekad delovalo da je šampionski tim uspavan i nezainteresovan , naspram ostalih superligaša koji su uvek „dodatno grizli“ protiv favorita.

Uprkos dobro izbalansiranoj i pokrivenoj ekipi na gotovo svim pozicijama , za razliku od ostalih ligaša koji su imale „otanjene“ timove , ponekad se aranđelovačkom superligašu nisu priznavali ne baš mali problemi sa povredama koje su uvek dolazile u nezgodnom trenutku , na pozicijama u ekipi gde je trener Živojin Maksić imao manje iskusne ili potpuno rovite zamene pa se to moralo „krpiti“ nekim iznuđenim rešenjima u datom trenutku.

U svaki meč aranđelovčanke ulazile kao favorit

Ana Kačarević koja je ekipi trebala da donese toliko potrebnu sigurnost na golu na početku sezone obnovila je nezgodnu , hroničnu povredu leđa na samom startu priprema i dugo se vraćala u formu pa je Izvor isezonu započeo samo sa odličnom juniorkom Marijanom Karić ana deficitaarnoj poziciji desnog beka zbog ranije operisanog kolena izostala je Jovana Mrlješ , pa je povreda Ane Tomković pre početka prvenstva na pripremama juniorske reprezentacije Srbije stvorila još jedan veliki problem stručnom štabu.

Na sve ovo u toku sezone nadovezale su se dve teške povrede prvog desnog krila , ubojite Tamare Žarković koja je pokidala prednje ukrštene ligamente kolena polovinom novembra meseca na meču III kola Čelendž Kupa evrope koju su rukometašice Izvora igrale sa islandskim IBV-om. U trenutku povrede Žarkovićeva je bila prvi strelac ekipe sa 45 golova na samo 8 odigranih utakmica prvenstva pa je od tog trenutka sav teret na poziciji desnog krila pao na pleća mlade juniorske reprezentativke Ane Kojić , jer se Žarkovićeva od tog trenutka zbog dužie oporavka oprostila od nastupa za svoj tim u tekućoj sezoni.

Srednji bek Izvora BB , Maja Radoičić

Identična povreda nije na žalost nije mimoišla ni levom beka , bombardera Katarinu Stanić , koja kao i Žarkovićeva zbog identične povrede kolena , „odlazi iz ekipe“ u trenutku kada je prvi strelac Izvora u Super ligi sa , u tom trenutku 78 pogodka na 16 utakmica.

Njena sestra , Marina Tomić , devojka za više zadataka u ekipi , od sve tri bekovske pozicije do kružnog napadača , „ispala je iz pogona“ u septembru mesecu na jednom od redovnih klupskih treninga , pa je podvrgnuta operciji kolena na KC Kragujevac kod odličnog hirurga , DR Matića koji je Žaarkovićevu i Tomićevu operisao pred sam kraj 2015-e godine.

Otupeli napad Izvora Bukovičke banje uprkos ovim problemima ostaje do kraja sezone najefikasniji tim lige kako u regularnom delu prvenstva , tako i u plej ofu.

Izvor je igrao na tri fronta , i povremeno imao izuzetno gust raspored utakmica , pa se dešavalo da krajem 2015-e godine , i početkom 2016-e , ekipa odigra i po 5 mečeva u samo 5 dana što svakako uz poprilično pređenih kiolmetara na putovanjima , pre svega u Evropi , dovede do toga da stručni štab bez pravog treninga između dva meča , uz minimalan oporavak mora da prvi taktiku kako d se ekipa motiviše i odigr kvlitetno , te na terenu potvrdi ulogu favorita u odnosu na protivnika koji „grize“ protiv lidera prvenstva.

Žestoko i u Evropi , detalj sa utakmice iz Holandije ,Šuler-Izvor BB

Izvor se „nekoliko puta klizao u toku sezone“ , dva remija , u Nišu i Šapcu , ubedljiv i zaslužen poraz u Kragujevcu u prvenstvu od Radničkog ... ali lidersku poziciju aranđelovčanke nisu predavale i na kraju sasvim zasluženo dupla kruna je stigla u grad pod Bukuljom.

Odigrale su rukometašice Izvoraa Bukovičke banje u Super ligi Srbije (24) , Kupu Srbije (6) i Čelendž Kupu Evrope (tri kola – 6 utakmica) ukupno 36 mečeva na kojima su postigle 1.128 golova a primile 935 , što znači da su po meču imale prosek od 31,33 data i nepunih 26 primljenih golova.

U prvenstvu , u prvom delu sezone , bez plej ofa , na 18 utakmica upisano je 15 pobeda , dva remija (Niš i Šabac) i jedan poraz od Radničkog u Kragujevcu. U doigravanju , u borbi za titulu , u rezultatski poprilično nebitnim utakmicama , usledili su porazi u Nišu i Aranđelovcu od Radničkog sa golom razlike , u trnutku kada je šampion već bio poznat.

Najefikasniji igrač u sva tri takmičenja bila je najiskusnija rukometašica Izvora , Milica Danilović , koja se ove sezone po drugi put u karijeri vratila u matični klub sa kojim je 2006 godine već osvajala titulu. Ona je postigla ukupno 167 pogodaka ( prvenstvo 108 , Kup Srbije 13 na tri utakmice iu Čelendž Kupu Evrope 46 golova – 20 iz penala) od kojih 79 iz sedmeraca koje je ukupno šutirala 92 puta.

Iskustvo,snaga,kvalitet... Milica Danilović i Sanja Rajović

U klubu 100 , računajući sva tri takmičenja još su i : Marija Petrović sa 118 , Timea Rabata sa 114 , Milica Anić sa samo jednim golom manje , kao i ove sezone odlična juniorska reprezentativka , desni bek Ana Tomković sa 108 pogodaka. Napred pomenuta Katarina Stanić na 23 nastupa do povrede upisala je u sva tri takmičenja 96 pogotka od kojih smo jedan iz sedmerca...

Statističkih podaci sadrže dosta zanimljivosti , ali će oni biti samo svedoci , na najlepši mogući način , tek završene takmičarske sezone 2015/2016 , koja će zlatnim slovima biti upisana u istorij kluba koji punih 18 sezona u kontinuitetu igra najkvalitetniju domaću ligu , a ostaće takođe zapisano u klupskim arhivama da je i drugi tim Izvora Bukovičke Banje osvojio (po treći put za redom) šampionski pehar namenjen prvaku Zapadne Srbije...

Ostati na okupu za nove izazove...

Super liga Srbije je ove sezone posle regularnog dela prvenstva ( 10 ekipa , 18 kola) ušla u plej of (4 prvoplasirana tima) i plej aut (ekipe od 5 do 10 mesta) u kome su posle dvokružnog sistema takmičenja iz elite ispali novosadska Minaqua i ekipa Jagodine koja je status superligaša izgubila posle nekoliko sezona u kojima su jagodinke bile u saom vrhu ženskog rukometa u Srbiji. Radnički je sa podmlaađenom ekipom u odnosu na predhodnih nekoliko sezona , oba trofeja prepustio komšijkama iz Aranđelovca a trener naise Svetislav Beli Jovanović sa svojom Naisom ponovo je pokazao da se i od ekipe koja je na početku sezone otpisana može praviti tim vredaan vicešampionske titule... Najprijatnije iznenađenje predstavlja i Železničar iz Inđije koji je uz učešće u plej ofu , nekoliko puta pomrsio račune sada već bivšem šampionu iz Kragujevca ...

Pozdrav do naredne sezone osvajača dupe krune , ŽRK Izvor Bukovička Banja iz Aranđelovca

Što se Izvora Bukovičke banje tiče rezultati za ponos ali i za obavezu da se i u narenom periodu oformi kvalitetan tim koji će uz pomoć najvećeg donatora kluba , Opštine Aranđelovac , i Hotela Izvor , čije ime klub nosi , pokušati da uz podršku najvernije rukometne publike u Srbiji (najbolja poseta u ligi) , oba trofeja zadrži u Aranđelovcu i naredne godine...

Prilog Regionalne Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca

 

Foto: „Foto Centar“ – Aranđelovac

 


18 .kolo Superliga
Minaqua Vojvodina 30 : 28 Radnički
Sloga 29 : 25 Medicinar
Jagodina 25 : 21 Kikinda
Izvor Bukovička Banja 33 : 32 Kučevo
Naisa 29 : 26 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 18 15 2 1 32
2 Naisa 18 13 1 4 27
3 Radnički 18 12 2 4 26
4 Železničar 18 8 3 7 19
5 Medicinar 18 8 1 9 17
6 Sloga 18 7 1 10 15
7 Jagodina 18 7 0 11 14
8 Kikinda 18 6 0 12 12
9 Kučevo 18 5 0 13 10
10 Minaqua Vojvodina 18 4 0 14 8