XS
SM
MD
LG

Nišlija ponovo u najjačoj evropskoj ligi američkog fudbala

Posle veoma uspešne prve sezone u ekipi Keln Falkons, nakon godinu dana pauze i osvojenog 3. mesta u Prvoj ligi Srbije sa Imperatorima, Ćiro Jordanov se ovde godine vratio u najjaču evropsku ligu GFL1 u Nemačkoj. On je potpisao za novajlije u ligi Hildešajm Invejders.

Ćiro Jordanov - Imperatori

Povratak u elitni rang nemačkog američkog fudbala; foto: Imperatori

Posle godinu dana pauze zbog povrede kolena, popularni Kiko ističe da je jedva čekao da se vrati u Nemačku, a prvi poziv je dobio još u novembru.

Američki trener i jedan od najpoznatijih trenera u Nemačkoj Džo Roman me kontaktirao i rekao da bi voleo da igram za njegov tim. Posle kratkih pregovora oko uslova saradnje, potpisao sam i ugovor. Bilo je tu ponuda iz drugih nemačkih klubova, kao i ponuda iz ostatka Evrope, ali poučen iskustvom iz predhodne sezone iz Kelna, odlučio sam se da opet zaigram u najjačoj ligi Evrope - rekao je Jordanov.

Invejdersi su prosle godine bili šampioni Druge lige Nemačke (GFL2) i izborili su učešće u elitnom rangu, a ista situacija je bila i sa Kelnom prošle sezone.

Oni su bili poslednje plasirani tim u ligi i jedva su izborili za opstanak, onda su posle mog dolaska ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba i stigli do 3. mesta. Nakon što sam se uverio u sposobnosti mojih novih saigrača, čvrsto verujem da je to moguće ostvariti i sa ovim timom - pun je samopouzdanja Ćiro.

On je za kraj imao i poruku za Imperatore.

Zahvaljujem se bivšim saigračima, timu gde sam naučio sve što znam o američkom fudbalu i gde sam napravio prve fudbalske korake. Žao mi je samo što nisam mogao da ostanem sa njima, svojom drugom "familijom", do kraja ove sezone - podvukao je on.

Upis novih članova u nedelju

Imperatori će u nedelju 12. juna u 17 sati na terenu sa veštačkom travom u Sportskom centru Čair održati kontrolni trening za prijem novih igrača za juniorski tim, generacija dečaka rođenih od 1997. do 2000. godine, mada su uvek dobrodošli i stariji, koji bi želeli da konkurišu za mesto u prvom timu.


Wild Boars 42 : 12 Blue Dragons
Meridian Indians 35 : 0 Imperatori
Panthers 41 : 65 SBB Vukovi
Legionaries 17 : 40 GAT Dukes
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi 7 7 0 1.000
2 Wild Boars 7 6 1 0.857
3 GAT Dukes 7 5 2 0.714
4 Panthers 7 3 4 0.429
5 Blue Dragons 7 3 4 0.429
6 Legionaries 7 2 5 0.286
7 Meridian Indians 7 2 5 0.286
8 Imperatori 7 0 7 0.000