XS
SM
MD
LG

Mašinac izborio 3. mesto za kraj sezone
Pobedom sa minimalnih 1:0 nad ekipom Sloga Radnički, fudbalerke niškog Mašinca uspele su da u poslednjem kolu obezbede plasman na 3. mesto Superlige. Ovaj trijumf Nišlijkama svakako znači i na polju samopouzdanja, jer je sledeći izazov finale Kupa Srbije, 3. juna.

Od samog početka meča je po igri na terenu bilo jasno kome pogoduje koji rezultat. Ovaj okršaj bio je direktna borba za 3. mesto, a i nerešen rezultat doneo bi ovu poziciju Beograđankama. Tako su se one koncentrisale na odbranu, gde je Tijana Janković odradila veliki posao, iako su domaće uglavnom držale loptu na njihovoj strani terena, neretko i u kaznenom prostoru.

Mašinac Sloga Radnički stadion na Delijskom visu
 

Kapiten Milica Stanković bila je izuzetno borbena i stvarala mnoge šanse za "zelene"; foto: JV/M. J.

Golman Sloge Ljiljana Gardijan je, kao i tokom cele sezone, bila odlična među stativama i zaustavljala svaki šut Nišlijki. Istini za volju, u prvom delu utakmice nije bilo onih koji bi zaista mogli da je poremete. Nakon pauze, fudbalerke Mašinca su počele sa mnogo konkretnijim i opasnijim napadima.

Ipak, lopta nikako nije htela da uđe u gol, a ređale su se odlične šanse za Milicu Stanković, Mišeljić, Trnavac, Lazarević, Vasiljković. Publika je polako gubila nadu u pozitivan ishod, ali onda je u 80. minutu Anđela Šarac uspela glavom da savlada Gardijan i time reši utakmicu.

Ovaj gol je gol celog tima, nije samo moj. To smo vežbali celu polusezonu i na kraju se isplatio taj trud. Ovo je ipak igra, nije da bolji uvek pobeđuje, ali sve šanse koje smo ispustile sada, nadam se da ćemo iskoristit u finalu Kupa - rekla je Šarac.

Iznad Mašinca na tabeli nalaze se Crvena zvezda i Spartak, koji je dominantno osvojio šampionsku titulu bez ijednog poraza ili remija, a koji će biti protivnik niškom timu u finalu Kupa, 3. juna.


Mašinac Trejs PZP 1 : 0 Sloga Radnički
Crvena zvezda 2 : 2 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 11 1 0 34
2 Crvena zvezda 12 6 2 4 20
3 Mašinac Trejs PZP 12 2 2 8 8
4 Sloga Radnički 12 2 1 9 7