XS
SM
MD
LG

Krstić i Radunović za pobedu

Nakon serije od četiri utakmice bez pobede, računajući i kup, Romantičari su konačno uspeli da zabeleže nova tri boda i zadrže priključak za vrh tabele i mesto koje nas vraća u viši rang takmičenja. Nakon velike borbe, golova Krstića i Radunović, te bravuroznih intervencija golmana Čupića, Ofkovci su pobedili goste iz Surčina sa 2-1!

Foto: OFK Beograd

Slaba poseta po tmurnom vremenu na solidno pripremljenom terenu Omladinskog stadiona donela je partiju u kojoj nijedan tim nije prikazao dominantnu i konkretnu igru, ali OFK Beograd je bio bolji za jedan gol i zasluženo slavio. Treba reći da smo imali kadrovskih problema jer nam se na treningu dan pred utakmicu povredio kapiten i štoper Trajković pa su na ovom meču po prvi put štoperski tandem činili Batinica i Ignjatović.

Nakon početnog "opipavanja snaga" beležimo odličan prodor ofanzivnog beka Iličića koji je u kaznenom prostoru gosta pokušao da doda pas ka našim napadačima, međutim odbrana Jedinstva je na mestu. Naši igrači su u napadu bili koncentrisani na akcije Janjića i Lazića, a agilni Ranunović se našao u par izglednih šansi, ali nije imao očekivani završni udarac.

Foto: OFK Beograd

Gosti nisu spustili gard i u nekoliko navrata su zapretili našem golu, ali mreži nisu uspeli da nam zatresu. Period bez izglednih prilika prekida Krstić, koji, iz slične pozicije kao na meču protiv Grafičara, maestralno trese mrežu iz slobodnog udarca sa preko dvadeset metara i dovodi Beograd u vođstvo!

Ipak, nedugo zatim i Jedinstvo postiže pogodak nakon grešaka naših igrača kada nakon pasa u našem petercu sprovode loptu u gol. Na odmor se otišlo rezultatskim egalom sa po golom u obe mreže.

U nastavku igre terenom dominira Radunović koji opasno ugrožava svojom snagom i dugim korakom protivničku odbranu koja se iz petnih žila bori da spreči našeg robusnog centarfora da ugrozi njihov gol. Ataci Radunovića su se isplatili i postiže još jedan evro-gol naše ekipe na ovoj utakmici! Kasnije će se ispostaviti da je dao pogodak za konačan rezultat!

Nakon našeg novog vođstva Jedinstvo ima više od igre i u nekoliko situacija dolaze do našeg gola. Junak u tim trenucima bio je golman Čupić kom možemo da zahvalimo što su tri boda ostala na Karaburmi! Naš mladi golman bio je nepremostiva prepreka za napadače Surčinaca!

Na kraju, ono što je najbitnije, ponovo smo pobedili, u ne tako ubedljivo pruženoj partiji, ali pobeda je svakako zasluženo izvojevana. U narednom meču gostujemo ekipi Prve Iskre na neutralnom terenu pošto je stadion u Bariču suspendovan.


Sopot 2 : 1 Stepojevac Vaga
BSK Batajnica 0 : 2 Žarkovo
Radnički (NB) 2 : 1 BSK Borča
IMT 0 : 1 BASK
Radnički (O) 1 : 0 Prva Iskra
OFK Beograd 2 : 1 Jedinstvo
GSP Polet Dorćol 0 : 1 Lokomotiva
Kolubara 2 : 0 Grafičar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Žarkovo 6 6 0 0 18
2 Radnički (NB) 6 5 0 1 15
3 Radnički (O) 6 4 1 1 13
4 OFK Beograd 6 3 3 0 12
5 BASK 6 3 1 2 10
6 Kolubara 6 2 3 1 9
7 Grafičar 6 2 3 1 9
8 IMT 6 2 2 2 8
9 Lokomotiva 6 2 1 3 7
10 GSP Polet Dorćol 6 2 0 4 6
11 BSK Borča 6 1 2 3 5
12 Stepojevac Vaga 6 1 2 3 5
13 Sopot 6 1 2 3 5
14 Prva Iskra 6 1 1 4 4
15 Jedinstvo 6 1 1 4 4
16 BSK Batajnica 6 0 2 4 2