XS
SM
MD
LG

POL : Polet - Sloboda 0:1

U nedelju 24.04.2011. odigrano je 22. kolo Podunavskog okruga.U okviru tog kola Sloboda iz Lipa bila je gost ekipi Poleta iz Trnovca.Domacin je u vrlo nezavidnoj situaciji i docekuje ekipu iz vrha tabele,samo pobeda ih ostavlja u igri, remi a posebno poraz seli ih u nizi rang takmicenja.

Utakmica pocinje stihijskim napadima domacina,gostujuci igraci se u pocetku ne snalaze,pokusavaju da pas igrom umire domace fudbalere ali  po vrlo losem terenu nije bilo moguce igrati na takav nacin.Prvu izgledniju priliku imali su igraci Poleta, usled loseg terena lopta menja pravac i vara kompletnu odbranu Slobode,ona dolazi do Stankovica na desetak matara od gola na njega izlazi gostujuci golman Milovanovic nateravsi ga da pokusa lob udarcem i pogodi okvir gola.Do kraja prvog dela utakmice domaci fudbaleri nisu imali iglednijih sansi,nekoliko udarca iz daljine bili su lak plen za Milovanovica a i sigurna odbrana  na celu sa iskusnim Pirivatricem je obavila svoj posao na odlican nacin.To se ne moze reci za vezni red a pogotovo za napad gostujuceg tima.Sramotno ponasanje i nezalaganje pojedinih igraca dovelo je do toga da gosti stvore samo dve prilike za gol kada su Spasic i Pajic bili neprecizni.

Na poluvremenu je trener gostiju Milic poslao na zagrevanje par igraca i upozorio pojedince da nezalaganje nece tolerisati.Ispostavilo se da ce to biti odlican potez.

Od starta drugog dela utakmice Sloboda krece angazovano i diktiraju tempo.Simic i Pajic bili su na udaru nezadovoljnog trenera,ali kritike su urodile plodom.Do tada oni su bili ubedljivo najlosiji igraci na terenu,poceli su da igraju odgovornije i doneli prevagu na terenu.U 53. minutu pomenuti igraci bili su glavni akteri kod pobedonosnog gola.Simic solo prodorom prolazi tri protivnicka igraca i lucidnom asistencijom ostavlja Pajica samog na deset metara od gola,ovaj sutira iz okreta u dalji ugao Zivkovica i donosi radost Lipljanima(0:1).U nastavku utakmice gosti imaju dve izgledne prilike,u 68. minutu Marinkovic dodaje do Spasica koji prihvata loptu na sedam metara od gola i volej udarcem pogadja golmana Zivkovica.Druga izgledna sansa se desila u 73. minutu,mladi Aleksijevic prolazi po levom boku i odlicno asistira Marinkovicu ali njegov sut zavrsava tik iznad precke.Poslednjih deset minuta utakmice Polet krece na sve ili nista,akcije koje su uglavnom bile preko boka zavrsavali su Randjelovic i Stankovic ali nisu uspeli da ozbiljnije priprete zahvaljujuci odlicnom Milovanovicu koji je sigurnim intervencijama ulivao dodatno samopouzdanje saigracima.U tim trenucima bez greske su odigrali igraci zadnje linije Slobode kurpulentni Stojakovic,Jovanovic,Pirivatric i mladi Mitic.Na samom kraju utakmice gosti si mogli i vise ali su odlicna dodavanja Stefana Pantica nije uspeo da prihavat Simic zahvaljujuci losem terenu.

Treba pohvaliti odlicnog sudiju Milic Nemanju koji je utakmicu vodio bez greske a i odlicne domacine koji su, uprkos teskoj situaciji i porazu koji ih verovatno vodi u nizi rang takmicenja,odigrali fer i korektno.Iako je od velikog znacaja, utakmica bez grubih startova i sa samo dva kartona (gosti).

SUDIJE: glavni  Milic Nemanja, pomocni  Ribaric Srdjan i Grozdanovic Milos. Gledalaca:100.

POLET:Zivkovic Slobodan , Zivanovic Ljubomir , Pavlovic Sasa , Sretenovic Ivica , Tanasijevic Nenad , Milic Slavisa , Zivkovic Sasa , Radovanovic Aleksandar , Stankovic Sladjan , Ristic Nenad , Randjelovic Dusan

SLOBODA: Milovanovic Milan ,  Mitic Lazar , Aleksijevic Milan (Petrovic Stefan) , Jovanovic Zoran , Pirivatric Sasa , Stojakovic Zivoslav , Pantic Stefan , Simic Aleksandar , Pajic Dragan , Marinkovic Bojan , Spasic Milan (Pavlovic Dobrica)


Mladi radnik 3 : 0 Glavaš
Polet (T) 0 : 1 Sloboda (L)
Selevac 3 : 0 Udarnik
Osipaonica 1 : 1 Cerovac
Jedinstvo (K) 3 : 2 Lunjevac
Sloga (M) 1 : 1 Napredak
Drugovac 2 : 2 Omladinac (R)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladi radnik 20 13 3 4 42
2 Napredak 21 11 4 6 37
3 Selevac 20 11 3 6 36
4 Sloboda (L) 21 9 7 5 34
5 Jedinstvo (K) 20 9 4 7 31
6 Cerovac 21 9 3 9 30
7 Osipaonica 20 8 5 7 29
8 Omladinac (R) (-1) 21 7 8 6 28
9 Lunjevac 21 9 1 11 28
10 Budućnost (R) 20 8 3 9 27
11 Sloga (M) 21 7 4 10 25
12 Glavaš 20 6 6 8 24
13 Udarnik 21 7 3 11 24
14 Polet (T) 20 5 4 11 19
15 Drugovac 21 4 4 13 16