XS
SM
MD
LG

Finale kupa GFS Smederevo: Seljak (Mihajlovac) - Sloboda 0:2

Veliki uspeh, čekan 36 godina, ali na kakav način, fudbaleri Slobode su totalno nadigrali protivnika u pravom smislu te reci. Perfektna taktika trenera Slavoljuba Milića, koji je doduše zahtevao maksimalnu opreznost u odbrani pogotovo na početku utakmice. Fudbaleri Slobode su odigrali odgovorno u odbrani (Filipović, Radovanović, Pantić i Aleksić), ali iz takve igre došli su do tri zicera i postigli dva gola, prvi Zoran Stanojević posle proigravanja Rakića, a drugi Stefan Pešić posle nesporazuma u protivničkoj odbrani, koji je u medjuvremenu imao još jedan čist zicer. Mihajlovčani osim inicijative nisu ozbiljnije pripretili, dok su igrači Slobode imali još dve šanse iz prekida posle kornera.

U drugom poluvremenu ista priča, pritivnik ima inicijativu, a igrači Slobode stvaraju šanse. Kako je vreme prolazilo Mihajlovčani nisu više imali šta da čekaju, krenuli su odlučnije u napad, što je otvorilo prostor fudbalerima Slobode za kontre i odlične šanse: Stanojević pogadja stativu glavom, ziceri Pešića, Pajića i Stanojevića koji se u tom periodu poigravao sa protivničkom odbranom, driblao i po 2-3 igrača. Treba istaći da su fudbaleri Slobode na golu imali povredjenog, ali sugurnog Milovanovića. Možda prelomni trenutak na utakmici dogodio se desetak minuta pre kraja kad je Milovanović neverovatnom intervencijom, izdužio se koliko je mogao, spasio gol. Posle te odbrane, protivnik osim jednog promašaja i bezopasnih centaršuteva koje je Milovanović lako hvatao, nije ozbiljnije pripretio. Moramo napomenuti, da su pored pomenutih igrača i ostali bili izvanredni, skoro bez greške. Čestitke svim igračima i stručnom štabu na neverovatnom uspehu, a i protivniku na fer i korektnoj igri i ponašanju.

Napomena - Lipljani su, tokom borbe za pehar, pobedili najbolje ekipe u Smederevskoj opštini, dva zonaša (Ml. Radink - Radinac, Crvena Zvezda -Suvodol) i na kraju srpskoligaša Seljak (Mihajlovac) što ih nezvanično stavlja na mesto najbolje ekipe u Smederevskoj opštini.

SLOBODA: Milovanović - Filipović, I. Aleksić, Radovanović, Pantić - Simić, Rakić, Dj. Stanojević, Pajić, Z. Stanojević - Pešić. Igrali su još: Denić i A. Aleksić.