XS
SM
MD
LG

SLZ: Pobeda - Jedinstvo Putevi 1:3

U prethodna dva kola na svom terenu Beloševčani su za protivnike imali ekipe koje se bore za prvo mesto u Srpskoj ligi „Zapad“ i pokazali su da nisu spremni da se suprostave jačim ekipama. Šapčani su odneli bod, a Užičani  sva tri i to sasvim zasluženo.

Domaći srpskoligaš dobro je počeo utakmicu, ali loše završio. Gosti su došli u Beloševac da osvoje bodove i to su ostvarili, kao i u susretu sa Partizanom u Bumbarevom Brdu. Samo što se krenulo sa centra golman Trifunović, koji se posle povrede u prethodnom kolu u Petrovcu na Mlavi pojavio u ekipi, sa pet metara zaustavio je šut napadača Užičana Tomića i loptu izbacio u korner. Odmah zatim usledio je prodor brzonogog  Varjačića preko desne strane i prilikom ulaska u kazneni prostor gostiju oboren je s leđa, pa  je sudija opravdano pokazao na belu tačku. Siguran izvođač penala bio je Vladimir Bubanja, koji je prevario golmana Marinkovića i doveo svoju ekipu u vođstvo od 1:0. Verovalo se tada da Pobeda Beloševac može da iz ovog susreta izađe nepobeđena. Međutim, da ne bude tako pobrinuo se dugonogi Nemanja Tošić, najzapaženiji igrač u gostujućoj ekipi koji je, posle asistencije Arsića bio uspešniji od golmana Trifunovića i izjednačio na 1:1. Bilo je to u 11. minutu  i od tada domaći igrači nastavljaju igru nepovezano i sa mnogo grešaka.

U 15. minutu Tošić je dobio poklon loptu od domaće odbrane i poslužio Arsića koji je došao  na ivicu peterca i šutirao, ali je golman Trifunović spasio svoju mrežu. Posle dve uspešne intervencije u 30. minutu golman Beloševčana bio je u svom petercu neodlučan u intervencij i do lopte je došao napadač gostiju Arsić i smestio je u mrežu, tako da su gosti sa golom prednosti otišli na odmor.

Fudbaleri  iz Užica fizički i tehnički bolje pripremljeni lako su osvajali teren i dolazili do gola Trifunovića. U 55. Minutu, Tošić je utrčao u prazan prostor  i po drugi put matirao nemoćnog golmana Beloševčana i tako povećao prednost gostiju na 3:1. Pokušavali su posle toga fudbaleri domaćeg srpskoligaša da ublaže poraz ili eventualno spasu bod. Varjačić je umesto šuta na gol asistirao Vladi Bubanji ispred koga je bek gostiju Luković presekao akciju i izbacio loptu izvan kaznenog prostora. U 89. minutu pokušao je Marković iz daljine, ali je lopta fijuknula pored stative.

Posle utakmice trener domaće ekipe Slaviša Kovačević sportski je priznao da je pobedio bolji tim.

- Ovo je prvi poraz na našem terenu od veoma dobre ekipe Jedinstvo puteva, koja se bori za prvo mesto. Igrali su bolje i zaslužiju čestitke. Odlično smo počeli utakmicu, ali je brzo došlo do nerazumljivog pada u igri i dve fatalne početničke greške skupo su nas koštale. Pokušali smo u drugom poluvremenu uvođenjem Stojanovića i Rakića da se vratimo u igru, ali i to nije dalo rezultate. Gosti su iz jedne polukontre i grešaka naših igrača u odbrani  Vlade Bubanje i Opančine postigli i treći gol. Znali smo da Užičani imaju jaku ekipu sa dobro pripremljenim pojedincima i o tome smo razgovarali sa igračima, ali to nije vredelo. Pokušaćemo da se oporavimo od ovog poraza i u  narednom susretu u Aranđelovcu odigramo bolje nego danas - obećao je Kovačević.

Trener gostiju Predrag Ristanović zadovoljan je igrom svoje ekipe i rezultatom.

- Bila je ovo teška utakmica za nas ako se zna da smo na početku primili gol iz penala. Uspeli smo da se vratimo u igru i preokrenemo rezultat. U drugom poluvremenu domaćini su igrali angažovanije, ali smo uspeli da damo i treći gol i rešimo utakmicu u našu korist. Mislim da smo zasluženo pobedili - rekao je  trener Ristanović
Na naše pitanje kako je ova ekipa izgubila utakmicu u Užicu od Jedinstva, koje je Pobeda Beloševac savladala u Ubu, kratko je odgovorio:  

-Teško je održavati pobednički ritam i to se dešava u sportu, da se izgubii od slabijeg protivnika.

POBEDA BELOŠEVAC – JEDINSTVO PUTEVI (UŽICE) 1:3 (1:2)

BELOŠEVAC – Igralište: Kraj pruge. Gledalaca: 300. Sudija: Dragan Čolović (Baljevac). Pomoćnici: Ivan Bojović (Lučani), Dušan Jakovljević (Čačak). Strelci: Vladimir Bubanja u 4. minutu iz jedanaesterca za Pobedu Beloševac, a Tošić u 11. i 55. i Arsić u 30. minutu za Jedinstvo puteve. Žuti kartoni: Kilibarda (Pobeda Beloševac), Arsić, Žunić, Milojević, Vasić (Jedinstvo putevi).

POBEDA BELOŠEVAC: Trifunović, Kilibarda (Bjelanović), Vitomir Bubanja, Varjačić, Vladimir Bubanja, Opančina, Lepović (Stojanović), Milosavljević, Ristić (Rakić), Lukić , Marković, Arsić .

JEDINSTVO PUTEVI: Marinković, Vasić, Luković (Živković), Neoričić, Janjić, Žunjić, Milivojević, Nikitović, Tomić (Matović), Arsić, Tošić (Jovanović).

IGRAČ UTAKMICE: Nemanja Tošić (Jedinstvo putevi).


Radnički Stobeks 1 : 0 Rudar
Šumadija 0 : 0 Vujić Valjevo
Jedinstvo Putevi 2 : 0 Partizan (BB)
Sloga (PM) 2 : 1 Sloga (BB)
Mačva 3 : 0 Sloboda (Č)
Železničar 3 : 2 Jasenica 1911
Sloga (P) 0 : 5 Polet (Lj)
Pobeda 3 : 0 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo Putevi 16 11 4 1 37
2 Mačva 16 10 4 2 34
3 Rudar 16 9 3 4 30
4 Železničar 16 8 4 4 28
5 Sloga (PM) 16 9 0 7 27
6 Pobeda 16 6 7 3 25
7 Jasenica 1911 16 7 2 7 23
8 Polet (Lj) 16 5 6 5 21
9 Radnički Stobeks 16 5 4 7 19
10 Vujić Valjevo 16 3 9 4 18
11 Sloboda (Č) 16 5 3 8 18
12 Šumadija 16 5 3 8 18
13 Partizan (BB) 16 4 5 7 17
14 Sloga (BB) 16 4 3 9 15
15 Jedinstvo 16 3 3 10 12
16 Sloga (P) 16 3 2 11 11