XS
SM
MD
LG

SZL: Pobeda - Partizan (BB) 1:0

Komšijski derbi srpskoligaša, odigran juče na igralištu u Beloševcu, po veoma lepom vremenu, zadovoljio je gledaoce, koji su došli u većem broju nego na prethodnim susretima. Treneri obe ekipe imali su problema da sastave tim, zbog bolesti i povreda igrača. Pobeda je pripala domaćinu,  istim rezultatom 1:0, kao i u susretu pre dve nedelje sa liderom na tabeli Rudarom iz Kostolca.

Od gostiju iz Bumbarevog Brda, koji su u prethodnom kolu napunili mrežu Jedinstva iz Uba (6:0), ipak, se više očekivalo, iako su u prvom delu susreta igrali nešto bolje, ali im je nedostajala realizacija.

Beloševčani su se pribojavali Partizana, jer su na teren izašli bez četvorice ključnih igrača. Zbog kartona pauzirali su Marko Lepović i Boško Stefanović. Izostao je golman Žarko Trifunović zbog stomačnih tegoba, a njegovo mesto zauzeo je mladi Nikola Petrović. Pre utakmice terapiju je morao da koristi i krilni napadač Aleksandr Varjačić, koji je ušao u drugom poluvremenu i uneo  preokret u igru Pobede Beloševac.

Prvo poluvreme proteklo je bez pravih šansi i dobijao se utisak da su domaćini igrali u grču, pa su u želji da što pre dođu do gola često grešili. Međutim, bilo je i dobrih poteza i šuteva na gol, kao što je to učinio Goran Matejić,na početku utakmice, koji je nekada nosio i dres Beloševčana. Domaći tim je uzvratio preko Stojanovića i Milosavljevljevića, ali bezuspešno. Na drugoj strani, Komatina je šutirao sa desne strane pored gola. Gosti su pokušavali preko Matejića, koji je poznat po jakim udarcima, ali im i to nije uspelo. U 43. minutu Stojanović je prošao po desnoj strani i iskosa šutirao, ali je Vujović bio na mestu.

Ulaskom Varjačića, posle odmora, pojačani su napadi Beloševčana, koji su u 50. minutu i materijalizovani. Korner sa desne strane izveo je Nenad Rakić i nabacio loptu u protivnički peterac. Na drugoj stativi Vladimir Bubanja je uspeo glavom da vrati loptu pred gol gde se našlo nekoliko igrača. Najprisebniji bio je Saša Ristić, kome u prvom poluvremenu nije sve išlo od noge, i skoro sa gol-linije loptu ubacio u mrežu, pored neoprezne odbrane Partizana. Tako je Pobeda Beloševac došla u vođstvo, koje gružanski „crno-beli nisu uspeli da anuliraju, iako su  imali dve polušanse, preko Sedlarevića i Slobodana Andrića.

U 72. minutu odličan udarac Varjačića je izblokiran, a  pre toga u povoljnoj prilici Rakić je oklevao sa šutom i izgubio loptu. Samo minut kasnije Vujović je dobro intervenisao i ispred Varjačića izbio loptu u polje. Od 75. minuta Pobeda Beloševac je ostala sa igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona bek Vitomir Bubanja morao u svlačionicu. Ni brojčanu prednost gosti nisu uspeli da iskoriste, pa je, kako se ispostavilo „minimalac“ bio dovoljan da bodovi ostanu u Beloševcu, a da su pripali i gostima ne bi bilo nezasluženo.

Trener domaćina Slaviša Kovačević bio je zadovoljan igrom, posebno u drugom poluvremenu, i rezultatom posle utakmice:
- Bio je ovo pravi derbi, jer i Partizan ima kvalitetne pojedince, koji dobro deluju kroz sredinu. To je bila čvrsta igra sa obe strane. Mi smo imali više loptu u posedu. Više smo želeli pobedu i to smo i ostvarili. Dali smo jedan gol, a da je i naš protivnik pobedio sa 1:0  ne bi bilo nezasluženo.

Imali smo problema pred utakmicu da sastavimo tim. Nisam mogao da računam na gomana Trifunovića, koji dva dana ima temperaturu. Slična je sutuacija bila i sa Varjačićem. On je stegao zube i ušao u drugom poluvremenu i mnogo doprineo pobedi.

Strelac jedinog pogotka Saša Ristić priznao je da je imao i sreće:

- Posle kornera i vraćanja lopte pred gol, ja sam se našao u pravom trenutku i na pravom mestu i loptu ubacio u mrežu. Bila je ovo teška utakmica, tvrda igra i veoma dobar protivnik. Mislim da smo mi bili bolji za taj jedan gol i zato sada sigurnije koračamo.

Trener Partizana Miroslav Stakić mnogo se nervirao u finišu utakmice, zbog čega je u nadokandi vremena morao van igrališta, jer je prigovarao sudiji, ali je sportski čestitao Beloševčanima na pobedi.

- Nesrećno smo primili gol, iako smo bili ravnopravni u igri. Bili smo bolji u prvom, a domaći tim u drugom poluvremenu. Nismo iskoristili neke polušanse koje smo stvorili, zbog nedostatka fudbalaske hrabrosti da dođemo do protivničkog gola.

Nismo mogli da računamo na Đurđevića, Šarca i Andesilića zbog povreda, a sa povredom je igrao i Andrić, pa nam je izostala pas-igra. Naša je želja da se plasiramo među prvih šest ekipa i to za sada ostvarujemo - rekao je Stakić.

Posle ove pobede Beloševčani su se preselili na četvrto mesto, koje je pre ovog kola držao Partizan.

POBEDA BELOŠEVAC – PARTIZAN (BUMBAREVO BRDO) 1:0 ( 0:0)

BELOŠEVAC – Igralište: Pored pruge. Gledalaca: 300. Sudija: Vladan Đermanović (Šabac). Pomoćnici: Nikola Pavlović (Šabac) i Milica Kikanović (Loznica).Strelac: Ristić u 50. minutu. Žuti kartoni: Milosavljević (Pobeda Beloševac), Nikolić, Anđelić,Sedlarević (Partizan). Crveni karton Vit. Bubanja u 75. minutu.

POBEDA BELOŠEVAC: Petrović, Kilibarda (Bjelanović), Vit. Bubanja, Lukić (Varjačić), Vl. Bubanja, Opančina, Milosavljević, Stojanović, Ristić (Stojilović), Rakić, Marković.

PARTIZAN: Vujović, Maslak, Jevtović, Đurić, Komatina, Stamatović (S. Andrić), Nikolić, Anđelić, Matejić, Sedlarević (Radovančević), Đorđević (D. Andrić).


Jasenica 1911 1 : 0 Radnički Stobeks
Polet (Lj) 0 : 2 Sloboda (Č)
Jedinstvo 2 : 3 Sloga (BB)
Pobeda 1 : 0 Partizan (BB)
Sloga (P) 0 : 0 Vujić Valjevo
Železničar 1 : 1 Rudar
Mačva 4 : 0 Šumadija
Sloga (PM) 0 : 1 Jedinstvo Putevi
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo Putevi 11 8 2 1 26
2 Rudar 11 8 1 2 25
3 Mačva 11 7 2 2 23
4 Pobeda 11 5 4 2 19
5 Partizan (BB) 11 4 4 3 16
6 Radnički Stobeks 11 4 4 3 16
7 Železničar 11 4 4 3 16
8 Sloga (PM) 11 5 0 6 15
9 Sloga (BB) 11 4 2 5 14
10 Vujić Valjevo 11 2 7 2 13
11 Jasenica 1911 11 4 1 6 13
12 Polet (Lj) 11 3 3 5 12
13 Sloboda (Č) 11 3 2 6 11
14 Šumadija 11 3 1 7 10
15 Jedinstvo 11 2 2 7 8
16 Sloga (P) 11 2 1 8 7